| Adde396 a întrebat:

Heii :*! Deci... eu mereu o stresez pe mama sa imi faca "ceva bun", dar de fiecare data ceva diferithee hee. Ce prajituri bune as putea sa o rog sa-mi faca?batting eyelashes [reteta+imagine] big grin

Răspuns Câştigător
| LifTwist a răspuns:

Prajitura pufoasa cu capsuni:

Ingrediente:
6 oua
200g unt
200g zahar
coaja rasa de lamaie
1 plic zahar vanilat bourbon
250g faina
1 plic praf de copt
350 gr capsuni

Untul topit 1min la microunde se mixeaza cu zaharul, coaja de lamaie, vanilia si ouale intregi pana se fac besicute..Adaugam faina si praful de copt. turnam compozitia intr-o tava nu foarte mare si punem deasupra capsuni taiati bucati potrivite.Dam tava la cuptor la foc potrivit 25-30 minute.
Lasam sa se racoreasca si pudram cu zahar sau o servim cu un sos de capsuni preparat in casa.

Pentru sos:
-300 g capsuni
-2-3 linguri zahar

Mixam capsunile cu blenderul vertical, le pasam pentru a separa semintele, apoi adaugam zahar dupa gust si lasam sa dea un clocot. Dupa ce se raceste se poate servi cu prajitura.

Succes!

12 răspunsuri:
| reteteculinare a răspuns:

Uite aiic niste retete pentru prajituri - http://www.aretete.com/search/label/Prajituri

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Si in iunie-iulie te asteptam la rubrica Sanatate cu intrebari gen "cum fac sa slabesc 14 kg intr-o saptamana? dati-mi va rog un regim de urgenta". Cauta aici: http://www.gustos.ro/retete-culinare/

| hontapoc a răspuns:

Cauta deserturi pe www.culinar.bzi.ro

| Kristinaa0001 a răspuns:

Cheg la cana
pentru o cana iti trebuie

3 ling faine
3 ling.zahar
putin praf de copt1, ling cacao si apoi amesti, dupa aceaa pui 1 ou si amesteci iar apoi 3 ling de ulei
3 ling.de lapte
si apoi pui la microunde 4 -3 mi
iese f, bun bun

| yoaddy85 a răspuns:

Gogosi umplute cu intuneric, tort de fasole, clatite cu zacusca si langosi cu margarina

| Adde396 explică (pentru yoaddy85):

Sincer... cand vroiam sa iti citesc raspunsul. m.am cam speriat de poza aia I don't want to see. pai se pare ca nu avem aceleasi gusturi... nimic din ce ai spus nu ma atragehee hee

| ir3al a răspuns:

Eu cand vreau ''ceva bun'' ii spun mamei sa faca friptura cu salata de varza, spaghette, sarmale cu orez, si crema de zahar ars...dar in cele din urma laughingma multumesc cu lapte si cerealelaughing

| Adde396 explică (pentru ir3al):

laughing) bune si alea. decat nimic...

| yoaddy85 a răspuns (pentru Adde396):

Era o gluma

| RayOrso6153 a răspuns:

Prăjitură Franţuzesc deosebit
Foi
300 gr făină, 150 gr zahăr, 150 gr margarină, 1 praf de copt, 2 linguri de cacao, 200 gr smântână.
Umplutura
6 albuşuri, 250 gr zahăr, 150 gr nucă cocos.
Crema
6 gălbenuşuri, o budincă de vanilie, 500 ml lapte se fierb până se îngroaşă. După ce s-a răcit se amestecă cu 250 gr unt şi 250 gr zahăr.
Aranjare
- foaie maro;
- umplutură cocos;
- vişine şi stafide;
- foaie maro;
toate acestea se coc la cuptor 20-25 minute odată.
Deasupra se pune crema de vanilie şi se pudrează capucino sau cacao.

| JSmith a răspuns:

Salam de biscuiti