Cumperi un blat
sau
faci unul: http://clipedelicioase.blogspot.ro/2012/03/blat-de-tort-simplu.html
si pui o crema intre el:
Pentru crema de sampanie:
2 galbenusuri
2 linguri zahar pudra aromat cu vanilie
400 ml sampanie
100 g ciocolata alba
10 g gelatina
200 ml smantana pentru frisca
Preparare:
Gelatina se pune la hidratat in putina apa rece, atat cat sa fie acoperita.
Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul aromat. Se toarna incet sampania si se mixeaza usor pana compozitia se omogenizeaza. Punem vasul pe foc mic si fierbem compozitia vreme de 10-15 minute. Dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana ciocolata se topeste. Lasam sa se racoreasca, apoi adaugam gelatina. Dam vasul la frigider pana compozitia se raceste bine si incepe sa se intareasca.
Intre timp batem smantana pentru frisca pana devine pufoasa. O incorporam apoi in crema de sampanie racita. Dam din nou la rece pana cand asamblam tortul.
si ornezi cu frisca, ciocolata rasa; ciocolata topita(gasesti metode pe net); tot cu crema cu care ai umplut; frisca ci bomboane mici
Pare dificil dar este destul de usor.
Sau asta si mai simplu:
http://www.youtube.com/watch?v=cbyT09BlZBc
Bună!
Poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone )!
Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).
Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.
Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!
Sau vezi ( DIVERSE ) alte reţete pe următoarele site-uri :
http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi
http://www.bucataras.ro/retete/dulciuri/prajituri/
http://retete-prajituri.lalena.ro/
http://www.reteteculinare.ro/retete/prajituri/
http://www.secretulprajiturilor.ro/
http://www.teoskitchen.ro/
http://www.lauraadamache.ro/retete/prajituri/
http://retete-carmen.com/retete-prajituri/
http://gastronomie.ele.ro/retete/Desert_--d8/Prajituri_--s18/
http://www.crestinortodox.ro/retete-post/retete-prajituri/
Toate cele bune.
Bomboane Raffaello
Ingrediente:
400 gr lapte praf, 150 gr zahar pudra, 100 gr unt, zeama de lamaie (2 linguri), esenta de vanilie, zahar vanilat, alune (arahide, migdale), nuca de cocos
Preparare:
Am amestecat laptele praf cu zaharul pudra si le-am frecat cu untul (la temperatura camerei). Am adaugat esenta, zaharul vanilat, zeama de lamaie si am omogenizat bine compozitia. Am lasat-o apoi la rece cam o jumatate de ora.
Am modelat bomboanele, am pus in fiecare o aluna la mijloc si le-am dat prin nuca de cocos.
Poti sa faci eclere. In magazine, cofetarii gasesti blaturi gata facute, arata ca niste gogosi. Le despici cu un cutit pe jumatate si le umpli cu o crema la plic de vanilie sau faci tu una din lapte, oua, zahar si faina. Pe deasupra pui o glazura de ciocolata, cumparata tot la plic. Iti ia maxim jumatate de ora si sunt minunate.
Ingrediente reteta fursecuri cu ciocolata:
ciocolata50 grame
faina300 grame
margarina Unirea Original250 grame
praf de copt2 lingurite
zahar tos130 grame
zahar vanilat1 pliculet
alte ingrediente: 2 albusuri de ou
Mod de preparare Fursecuri cu ciocolata
1. se freaca margarina pana capata un aspect spumos, apoi amestecand continuu se adauga restul ingredientelor.
2. se adauga ciocolata razuita. Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina.
3. formati mici gramajoare de diverse forme si le puneti in tava.Se coc la 160 de grade C timp de 10-15 min...
si un mic secret :d poti adauga 20g cacaua pentru a inchide fursecurile la culoare si poti pune si 50g ciocolata alba rasa... sper ca te-am ajutat:d