| Mihriban a întrebat:

Heii TPU..De cateva saptamani am fost diagnosticata cu gastrita,de asemenea si cu bacteria Helicobacter Pylori. Momentan iau tratamentul prescris de medic,insa nu mi s-a dat niciun regim concret pe care sa-l tin,stiu ca nu trebuie sa mananc condimentat,sa nu beau cafea,bauturi alcoolice,sa nu mananc ciocolata,carne grasa,prajeli,etc.
Am cautat pe net,diferite regimuri,am incercat sa ma interesez,dar sincera sa fiu nu mai stiu ce sa cred,pe un site zice ca e bine sa consumi un anumit aliment,pe altul ca nu e bine,asa ca v-as ruga din tot sufletul daca stiti vreun regim concret,si de care sunteti siguri ca este bun,sa mi-l scrieti si mie aici. Iar in caz de mai stiti ceva ce trebuie respectat cand esti diagnosticat cu aceasta bacterie, ce se poate face straight face
Multumesc. Astept raspunsurile voastre. Dau FUNDA! :*

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna! Eu am ulcer gastroduodenal si implicit helicobacter. E adevarat ca e mai sever diagnosticul meu dar ca si tratament sau dieta nu difera cu mult fata de al tau. Asa ca iti pot da niste sfaturi din proprie experienta, cum ar fi : sa cauti sa manaci mereu la ore fixe, adica sa respecti orele de masa (mesele principale), apoi de cate ori ti-e foame sa rontai cate ceva cum ar fi crochete, biscuiti, crutoane (intre mese ma refer). Nu manca mult la o masa, adica nu indesa stomacul ca sa ajungi la acea senzatie de durere de la atata mancat. Odihneste-te bine pentru ca surmenajul agraveaza acest gen de afectiune. Nu folosi medicamente care sporesc aciditatea gastrica. Bea mult lapte fiindca laptele este un pansament gastric. Nu manca : prajeli, mezeluri, afumaturi, produse de patiserie si cele fabricate prin dospire cu multa drojdie, grasimi, fructele si legumele trebuie consumate fierte, adica compoturi si supe de legume. Carnea se consuma fiarta sau inabusita. Nucile si alunele iti vor face rau! Nu manca nici foarte rece dar nici foarte fierbinte. Nu bei alcool!

| Mihriban explică (pentru anonim_4396):

Multumesc..am sa incerc ce mi-ai scris mai sus, sper sa mearga si la mine big grin

3 răspunsuri:
| pietrean a răspuns:

Tot pe net am gasit multe sfaturi. Iata cateva:
-mese luate in cantitati mici, la ore fixe, 4-5/zi
-fara condimente,mancare fierbinte-rece,grasimi,fripturi la gratar(probabil cel cu carbune),alcool
-fara zahar, produse cu E-uri, dulce-piperat-acru-sarat
-fara paine, citrice.
Ce ai avea voie sa mananci:
-mamaliga bine fiarta, 20-30 min
-carne slaba de pui,curcan,vita,peste fiarta,la cuptor
-ou fiert moale(se digera mai usor)
-legume:dovlecel,cartof(fiert in coaja este mai sanatos),morcov, mazare
-fructe dulci, nu acre.
Cauta, ca sunt multe site-uri care iti spun si ce sa mananci si ce nu.
Tasteaza, de exemplu: dieta+gastrita, retete+sfaturi+helicobacter

| Mihriban explică (pentru pietrean):

Da..cam astea le-am gasit si eu pe net,dar cum am mai spus, nu stiu ce e bine si ce nu, pentru ca pe un site scrie un lucru, pe altul alt lucru, si sunt total nedumerita. De aceea am cautat pe cineva care este cam in aceeasi situatie si stie sigur ce fel de regim este bun. In orice caz iti multumesc pentru raspuns.