Bună!
Pentru micul dejun vezi diverse reţete la linkul :
http://www.e-retete.ro/mic-dejun
http://www.petitchef.ro/tags/retete/mic-dejun
http://www.cevabun.ro/sugestii-pentru-micul-dejun/
http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/p/retete-pentru-micul-dejun.html
http://www.ghid-culinar.ro/retete-culinare/tag/retete-mic-dejun
http://dimineata.gustos.ro/
Pentru prânz vezi diverse reţete de ciorbe/supe/borş la linkul :
http://www.bunatati.ro/Borsuri-supe-ciorbe/
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/borsuri_supe_ciorbe/
http://www.gastropedia.ro/cartedebucate/ciorbe--supe--borsuri/3/
http://bucataria.realitatea.net/retete/categorii/supe-ciorbe-borsuri
http://www.gastronomicus.ro/......linare.php
http://www.eculinar.ro/Categoria_Supe,_ciorbe,_borsuri-3.htm
http://gastronomie.ele.ro/retete/Ciorbe-si-borsuri_--d3/
http://retete.flu.ro/retete-supe-ciorbe-borsuri/
http://www.petitchef.ro/tags/retete/ciorbe-supe-borsuri
Pentru prânz/cină vezi diverse reţete la linkul :
http://www.petitchef.ro/tags/retete/pranz
http://www.bucataras.ro/retete-culinare-meniuri-pranz/
http://www.maratonulsafir.ro/retete.php?categ=2
http://www.gustos.ro/retete-culinare/
http://www.culinar.ro/mancaruri/
http://www.bunatati.ro/mancaruri-cu-carne/
Toate cele bune.
Http://www.petitchef.ro/
http://www.e-retete.ro/
http://www.retete-mancare.ro/
Si pentru ceva dulce:http://www.prajituria.ro/
Buna!
MANCARICA DE CARTOFI
carne de porc
ceapa, usturoi, morcov, ardei gras,
cartofi
apa
rosii in bulion
sare, piper, condimente
marar
Se caleste carnita in putin ulei; se adauga legumele, apa (calda) si cartofii.
Se lasa la fiert, cu capac, si cand sint fierte se adauga rosiile in bulion.
Se sareaza, pipereaza dupa gust si se adauga condimentele preferate.
Se presara marar proaspat, tocat si se serveste.
IAHNIE DE CARTOFI
5 cartofi
2 cepe
1 lingura boia dulce sau iute
o canita (de cafea) cu suc de rosii
frunze de patrunjel sau telina
Se curata cartofii, se taie in 8 si se pun la fiert, cu o lingura de sare, in apa rece (cat sa-i cuprinda bine)
Dupa ce au fiert (trebuie sa fie moi dar inca fermi) se scurg bine intr-o strecuratoare. Pastrati un pahar de apa din apa in care au fiert.
Se curata si se taie ceapa pestisori, se pune la calit in cratita in care vom fierbe iahnia, impreuna cu 5, 6 linguri de ulei. Nu praji ceapa foarte mult!
Se adauga apoi cartofii fierti si boiaua si se amesteca. Se toarna paharul de apa pus deoparte, se lasa sa fiarba 2, 3 minute, dupa care se toarna bulionul.
Se potriveste de sare, si piper, daca va place.
Se lasa 10 minute sa fiarba impreuna, la foc mic, cu capac. Amesteca din cand in cand, sa nu se prinda.
Cand e gata, se adauga frunze de patrunjel sau telina, tocate.
Te pup!