Sunt barbat si nu le prea am cu gatitul puiului dar cel mai bine si daca ai minute la greu suna o ruda apropiata, matusa, bunica... sa te ajute cand gatesti.
Buna. In primul rand,ai ales categoria buna. aici e locul
In al doilea rand,pulpitele sunt usor de preparat,asa ca nu o sa iti dau niste retete luate de pe net ( pe care le poti cauta si tu)
Deci iei pulpitele,le speli,le condimentezi( cu sare,piper,condimente speciale pentru carnita de pui,daca ai,daca nu se poate si fara, si ce iti mai place), pui niste ulei intr-o tava, nu mult, asezi pulpitele in tava si le dai la cuptor ( nu sunt sigura, dar vreo 40 de minute, oricum o sa miroasa biiiine, o sa iti dai seama cand trebuie sa te uiti la ele daca s-au rumenit) cand sunt rumenite frumos le scoti. In timpul ala ai putea si sa faci niste cartofi pai sa ii servesti alaturi de pulpite sau. orez sau o salatica gustoasa..depinde,e foarte usor de facut.
Sau ai mai putea sa tai carnita de pe oase, o tai bucatele si o prepari cu maggy ideea zilei (sau cum se scrie) gasesti tu in supermarket. Sau cu niste paste.
Fundita?
Buna!
PULPE DE PUI CU SOS DE USTUROI
Ingriedente:
1kg de pulpe superioare sau inferioare
1 ceapa mare
o capatana de usturoi
1/2litri de lapte
2linguri de faina
putina boia
sare
Pulpele se frig in ulei pana se patrund dupa care se scot pe o farfurie. Ceapa se toaca pestisori si se caleste putin in ulei, se adauga putina boia pentru culoare si faina.Se amesteca timp de 1 min. dupa care se adauga laptele putin cate putin.
Se pune usturoiul pisat, sare dupa gust, si se mai amesteca putin dupa care se strecoara sosul ca sa fie fin.
Pulpele prajite se pun in acest sos si peste 10 minute se poate servi.
E foarte gustos cu mamaliguta.
Te pup!
Foarte simplu, ori le faci la gratar cu o salata.ori la cuptor insotite si de cartofi.si de asemenea o salata.
Poti incerca Curry de pui
500 gr carne pui taiata feliute lungi
3 morcovi micuti taiati betigase(eu am folosit aparatul de curatat legume ca sa iasa mai frumos)
1/2 ardei rosu+1/2 ardei verde taiati pe lung
3 cartofi taiati cuburi(aprox. 300 gr)
2 linguri sos soia
400 ml supa legume sau apa
1 lingura curry
sare, chilli
Portii: 3
Preparare
1. Carnea de pui se pune intr-o tigaie mai larga(wok) la prajit cu 4 linguri ulei, pana isi schimba culoarea.
2. Se adauga legumele si se prajesc inca vreo 10 minute pana se inmoaie putin ardeiul si morcovul. Amestecati des.
3. Adaugati apoi condimentele(curry, chilli si sos de soia), amestecati bine si mai prajiti cam 1 minut. Potriviti de sare doar la sfarsit fiindca si supa si sosul de soia sunt sarate!
4. Turnati supa de legume calda si lasati sa fiarba acoperit pana carnea si cartofii sunt facuti(cam 25 min la foc mare).
5. Daca ramane mult sos puteti sa mai lasati cateva minute la fiert fara capac.
TheVampireDiari3s întreabă: