Cauta reteta ducan sau dukan. nu stiu cum se scrie exact. dar este un site si are multe retete culinare
Mere umplute
Informatii
Categorie: Prajituri simple
Tip: Alte prajituri
Timp preparare: 30 min
Dificultate: mica
Ingrediente reteta mere umplute: Ciocolata4 lingurite
Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)2 lingurite
Frisca 4 cani
Iaurt 2 cani
Unt 4 grame
Alte ingrediente: lg.scortisoara,1banana,smantana pentru frisca, toping de ciocolata, rom, zeama de lamaie, 4mere scobite.
Mod de preparare mere umplute
1.
mere umplute se scobesc 4 mere si se adauga cate o lingura de margarina, dupa care se stropesc cu zeama de lamaie interior si exterior(si cu rom)si se dau la cuptor timp de 20-25 min.in tava se toarna 3 LG de apa.
2.
mere umplute se face frisca cu smantana, se adauga o banana taiata cubulete si o LG de scortisoara macinata.
3.
mere umplute se amesteca totul dupa care se umplu merele.la sfarsit se pune toping de ciocolata. funda?
Bună!
Poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone ) după următoarea reţetă :
Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).
Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.
Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!
Sau poţi alege una din reţetele de la linkul :
http://www.retete-gustoase.ro/......search.php
http://retete-carmen.com/retete-prajituri/
http://www.bucataras.ro/......toase.html
http://www.caietulcuretete.com/
http://www.divahair.ro/culinar/retete/dulciuri-rapide-fara-coacere
http://www.secretulprajiturilor.ro/prajituri-simple/
http://www.retetepentrutine.ro/tag/prajituri-usoare.html
http://www.ghid-culinar.ro/retete-culinare/tag/prajituri-simple
http://www.retete-bune.info/prajituri-simple-si-gustoase-k-12272.html
Toate cele bune.
Buna!
Incearca aceste site-uri:
http://www.teoskitchen.ro/
http://www.retetecalamama.ro/
http://www.e-retete.ro/
http://www.culinar.ro/retete-culinare/
http://www.caietulcuretete.com/
http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi
http://www.bucataras.ro/retete/dulciuri/prajituri/
http://www.culinar.ro/cuvinte-cheie-retete/retete-prajituri/
http://www.reteteculinare.ro/retete/prajituri/
http://www.barbatlacratita.ro/
http://retete-carmen.com/retete-prajituri/
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajituri-simple/
http://www.petitchef.ro/retete/prajitura/prajitura_rapida
http://www.secretulprajiturilor.ro/prajituri-rapide/
http://www.ghid-culinar.ro/retete-culinare/tag/prajituri-simple
http://www.ghid-culinar.ro/retete-culinare/tag/retete-prajituri-rapide
Si mai sunt multe, caute pe google cuvinte cheie: reteta prajitura rapida, retete prajituri etc
Pa, pa
Buna!
Doamna asta are o gramada de bunatati aici,
http://www.laurasava.ro/
Si hai sa-ti spun si eu vreo doua de la mine,
PRAJITURA OROS-PITE
Se freaca 150 g de unt sau 200 g de margarina cu 7 galbenusuri de ou si cu 150 g zahar pudra, dupa ce s-a frecat bine, se adauga 150 g de faina, putina sare.Se unge o tava cu ulei si tapetata cu faina, se toarna compozitia in tava, apoi se unge cu un borcan de dulceata de piersici sau caise.
160 de g de nuci se amesteca cu 150 g de zahar si batute spuma de la 7 oua, se amesteca cu zaharul si cu nucile macinate si 1/2 de baton de ciocolata se rade in aceasta compozitie, apoi se toarna peste foaia din tava si se pune la copt.
NEGRI IN CAMASI ALBE
un praf de copt, 10 oua, un praf de vanilie, 30 linguri zahar pudra, 5 linguri de cacao, 5 linguri de faina, o jumatate de pachet de unt, 3, 4 linguri de apa.
Se separa cele zece oua, albusul de galbenus, pastrind impreuna galbenusurile si impartind in doua albusurile, adica cinci si cinci.
Galbenusurile se fraca bine cu mixerul impreuna cu 8 linguri de zahar pudra, se adauga 2 linguri de cacao cernuta, faina, praful de copt si cinci dintre cele zece albuse batute spuma tare.
Se amesteca usor de sus in jos, pina se omogenizeaza putin si se pune la copt in tava unsa foarte bine cu margarina si infainata. Se coace aproape de tot, adica circa 20, 30 minute, in functie de aragaz, dupa care se scoate din cuptor, in usa aragazului si se intinde repede cu o spatula, spuma de la celelalte cinci albuse batute bine cu 12 linguri de zahar pudra si un praf de vanilie. Se mai lasa in cuptor atit cit este nevoie ca spuma de ou sa se inchege bine, fara a se rumeni deasupra. Cind este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine la temperatura camerei.
Cind este rece se face o glazura din urmatoarele ingrediente:
-10 linguri de zahar
-3 linguri de cacao
-3, 4 linguri de apa
-o lumatate de pachet de unt
Se amesteca toate ingredientele si se pun pe foc, daca nu este suficient lichid, mai puteti adauga o lingura, se fierbe putin pe foc, ca sa nu se simta foarte tare zaharul, se racoreste bine daca este mai subtire si apoi se intinde repede peste spuma, iar daca este mai groasa se toarna imediat peste prajitura si se intinde repede cu un cutit lat.
Pofta buna!
Te pup!