Sunt vegană. De obicei, mănânc diversificat.
Când mănânc în oraş sau cumpăr de la magazin):
-varză călită cu cartofi
-fasole bătută cu lipie
-legume la grătar
-pilaf cu spanac/ciuperci
-orez cu legume mexicane
-ciorbă de fasole/legume
-burger din fasole cu maioneză vegetală
-sniţel de soia cu legume mexicane
-dovlecei sau conopidă pane
-caşcaval vegetal pane
-prăjitură negresă(o ador)
-chifteluţe din legume
-salată de vinete/hummus
-omletă din tofu
-lasagna
-chili
Şi aşa mai departe,,,
Dacă gătesc acasă, îmi fac în general:
-pizza vegană
-paste integrale sau din porumb cu sos
-clătită integrală cu fasole roşie
-orez cu morcovi
-legume sote
-fulgi de porumb cu portocale
-fulgi de ovăz/secară cu iaurt de soia natural/vanilie, mai pun 2 linguri de carob şi îndulcesc cu puţin sirop de agave.
-smoothie din fructe de pădure, kiwi, banane şi seminţe de chia/in.
-mămăligă din mei/mălai normal cu smântână din grăsimi vegetale
-turte dulci cu fulgi de cocos
De la ce firma iti cumperi iaurtul?
Take it veggie de la Kaufland costa in jur de 5-6 lei si are 500gr.
Muuuultumesc ^^
Nu sunt vegetariana desi mananc foarte des si fara carne. Ai putea incerca retete de pe blogul meu: http://mihaelaskitchen.blogspot.de/......ta-de.html
http://mihaelaskitchen.blogspot.de/......-post.html
http://mihaelaskitchen.blogspot.de/2014/01/supa-fakes-reteta-greceasca.html
Chiar daca au trecut ziua Sfanta de Mucenici, din acest aluat poti face diverse chestii, sa il umpli cu ceea ce doresti. Poti renunta la arome si zahar si sa il transformi intr-un aluat sarat unde-l poti umple cu ciuperci, ceapa si patrunjel calite un pic inainte si scurse de surplusul de ulei si-l pui peste aluatul intins. Il rulezi si il pui la cuptor 30-35 minute la 180 grade la cuptor. Ori iti poti face croissante de dulce, uite reteta aici http://mihaelaskitchen.blogspot.de/2017/03/mucenici-moldovenesti.html
Mai multe retete le gasesti aici http://mihaelaskitchen.blogspot.de/search/?q=post de dulce si sarat.
Îmi place să improvizez ceva pe loc, dar nu vegetarian, ci vegan. Mai mereu mănânc ceva nou, dar în pană de idei încă n-am dat, din contră, uneori mă tem că o singură viaţă este prea puţină ca să experimentez toate combinaţiile posibile.
Te inflamezi fara rost, tovarase. Nu te mai crede buricul pamintului. Nu sunt vegetarian/vegan dar ii admir pe cei care demonstreaza ca SE POATE. http://www.thefruitdoctor.com/......formation/
Cu ce ma cred buricu' pamantului ma? Ce se poate ma? Tu nu vezi cum atarna pielea pe ala zici ca are 70 de ani, prin cate cicluri e trecut? Iti arat amatori de +65 de ani sa vezi cum arata la piele strict piele sa nu mai vorbim de densitatea musculara. N-am nimic cu cei care urmeaza acest stil de viata am zis doar sa nu o mai dea ca vai mananc ierburi si sunt super-man ca nu e deloc asa. Arata de parca vine dintr-o tura de 48h de munca ca tot zicea domnisoara ca stilul vegan te intinereste.
Ai probleme. Poate ti-ar prinde bine un doctor. Nu nutritionist, ca pe astea vad ca le stii. Psihiatru.
Pe ce te bazezi cand spui asta? De unde pana unde ai dedus ca am probleme? Hai sa-ti arat un exemplu de sportiv bazat pe proteina animala fiind si roman de-al nostru, la o varsta de 45+ Feri Andarsoni, ia fa o comparataie intre lesinatura aia de exemplu al tau si omu' asta (nu compara masa musculara ca oricum Feri e peste el de 10 ori, uita-te asa la estetica feței, a pielii. Repet, ca tot spunea d-soara "stie tot" ca stilul de viata vegan intinereste corpul (asta fiind unul din beneficiile acestui stil de viata care te transforma in iron-man si traiesti o medie de viata de peste 120 de ani
Am mancat dupa aceasta carte cateva retete:
https://www.viatasisanatate.ro/carte-de-bucate-herghelia
Salata de varza, salata de legume, piure de cartofi, fructe proaspete, adica de la magazin . Nu prea mai stiu, mananc, cam ce gasesc vegetal prin frigider.
Atunci am sa caut si eu ceva prin frigider
- Paste cu avocado pasat, lamaie, nuci, seminte de in si rosii
- Salata de spanac cu rosii, morcov razuit, ardei, masline si tot felul de seminte
- Orez brun cu legume mexicane
- nuca de cocos, e foarte satioasa
- orez cu ciuperci
- legume la cuptor
- cartofi gratinati cu salata
Nu va inteleg pe voi, cei care nu mancati carne? Credeti ca veti trai mai sanatos nemancand carne? Carnea contine proteine, substante de care corpul are nevoie, vegetalele nu au acelasi continut de proteine ca, carnea. Unii spun din respect pentru animale nu mananca carne, dar animalele alea daca vor avea ocazia se vor infrupta din noi. Asta e ciclul vietii… lasa prostiile astea, vei regreta mai tarziu!
Mananca carne, daca nu vrei sa mananci carne de porc, mananca carne de peste si de pui, e mai usoara.
Care e problema celor care consumă pentru că există persoane care nu consumă? De ce tot încercați să vă afișați părerile potențial "salvatoare" pentru bieții vegetarieni care îs vai de fundul lor și anemici etc? Serios, nu înțeleg atitudinea asta.
Eu nu mai mănânc carne de 5 ani și în timpul ăsta nu am încercat să-i explic niciunui mâncător de carne cât de bine e fără și de câte probleme scapi renunțând la ea. În schimb, voi, mâncătorii de carne, mi-ați sărit în cap de nenumărate ori încercând să-mi explicați cât de multe lucruri pierd în viață renunțând la hălcile de porc și pulpițele de pui. Serios, hai să ne vedem fiecare de stilul lui de viață și să nu mai "predicăm" atât. Fata a cerut niște rețete, nu păreri legate de sănătatea ei legate de decizia pe care a luat-o. No offence!
Pai stai mai, femeie, daca unii nu fac sport si nu stiu cand si cat sa manance de ce sunt eu batut in cap? Numai judeca unii oameni dupa restul populatiei. Eu nu mananc carne de porc, nu imi place si imi vine sa vomit de la ea, doar carnea de peste si de pui imi prieste, si nu inteleg cum zici carnea pe care o mananc nu stiu cum ajunge in farfurie? Dar tu stii cate chimicale se baga intr-o rosie din supermarket? Si cele din piata sunt la fel, pline de fel de ingrasaminte…
Păi, măi băiatului. Totul pleacă de la alimentaţie în primul rând. Unchiu-miu a fost gospodar la viaţa lui, nu a avut o viaţă sedentară. A murit de cancer. Mânca doar sănătos şi nu avea rude care să îi transmită boala. Lumea nu ştie adevărul, după industria cărnii vine industria farmaceutică care face profit de pe urma sănătăţii noastre. Ştii ce se întâmplă în organismul unui şobolan când îl hrăneşti cu carne? Cu cât îi dai mai multă carne cu atât riscul de cancer de ficat creşte. Şi eu am avut plăcerea să asist la un astfel de experiment. S-a repetat experimentul şi pe nişte copii subnutriţi. Crezând că proteina animală este vitală. Cei care au fost hrăniţi cu un total de 5% proteine animale nu prezentau deloc urme de cancer. Dar cei care au fost hrăniţi cu necesarul de proteină animală a unui om normal aveau celule cancerigene prezente în corp.
Oamenii sunt mai rezistenţi la pesticide decât la hormonii şi antibioticele din carne. Găinile sunt hibrizi, iar voi le mâncaţi ovulaţia(ouăle). Documentează-te şi tu mai mult. Eu am văzut documentare, am citit cărţi, am intrat în discuţie cu oameni vegetarieni şi vegani. De asta am acest stil de viaţă. Noi avem stomacul alcalin, nu acid ca şi carnivorele. Digerăm carnea în 4-6 ore iar fructele în maxim 30 de minute asimilând toate cele necesare. Ceapa o poți cultiva şi acasă sau o iei de la ţărani, nu este scumpă.
Un singur exemplu nu dovedeste ca carnea cauzeaza cancer, sunt si vegani care au cancer
http://www.theveganrd.com/2012/05/when-vegans-get-cancer.html
https://authoritynutrition.com/top-11-biggest-lies-about-vegan-diets/
de ce animalele carnivore nu mor de cancer toate? proteina este caramida vieti, cum ar putea carnea sa produca cancer? de ce nu scrii si faptul ca celule anormale prefera zaharul ori ca e din dulciuri ori ca e din fructe tot aia e, cancerul nu il provoaca carnea dar nici fructele, scrii acolo ca digestia carni dureaza 4 ore, unde ai citit tu asa ceva? inseamna ca la carnivoare e o digestie non stop
Carnea – 2-4 ore
Pentru a fi complet eliminata din stomac, carnea are nevoie de doua pana la patru ore. Pentru o digestie mai usoara, se recomanda consumarea carnii alaturi de legume fierte sau salata de cruditati.
DE EVITAT: Carnea nu trebuie asociata niciodata cu preparate pe baza de carne sau de paste fainoase. In aceasta situatie, timpul de digestei creste pana la 12 ore!
Ray, scuză-mă că nu am timp să iau fiecare raspuns să îți detaliez. Sunt oameni care au devenit vegani după ce au fost depistați cu cancer. Carnea se digeră greu pentru că nu avem un stomac acid cum au animalele. Neavând acid, stomacul frământă bucata aia de carne consumând multă energie. Nu mai zic că dacă nu a fost mestecată bine, bacteriile din intestine se hrănesc cu resturile. Uite, eu în 2-4 ore merg la baie dupa ce am consumat o masa vegetală. Dezavantajul... Hai sa nu ii zic dezavantaj pentru că eu aveam probleme cu digestia(organismul meu este sensibil). Pe o dietă omnivoră, omul "iese" o singură dată la 3-4 zile(în general mă refer). Mulți se confrunta cu balonare, constipație şi obezitate. De aici apar şi bolile.
Am citi în cărți despre durata digestiei la alimente. Poate în 2-4 ore se digera carnea în stomacul unui carnivor.
Mai jos sunt nişte informații foarte interesante. Nu trebuie să citeşti tot. Dar, te rog să te uiți la anatomia omului, ierbivorului şi carnivorului/omnivorului.
Copy-paste:
"Oamenii au fost facuti sa fie ierbivori vegetarieni nu carnivori omnivori omul este prin natura sa biologica vegetarian dieta ideala a oamenilor pentru o viata lunga si sanatoasa fructe legumeDacă vom conştientiza mai mult faptul că produsele de origine animală din comerţ sunt NEsănătoase şi ne îmbolnăvesc, vom reuşi mai uşor să ne îndepărtăm psihic de consumul acestora şi să ne apropiem mai mult de hrana vegetală, de un trilion de ori mai sănătoasă. Pe lângă dezastrul din supermarket-uri (carne cu hormoni de creştere, de la animale care n-au văzut lumina zilei niciodată, aditivi, chimicale, coloranţi, E-uri în produsele animale etc), există şi argumente ce ţin de natura biologică a omului şi care ne spun că suntem vegetarieni şi ar trebui să ne comportăm ca atare. Oamenii au fost făcuţi să fie ierbivori, consumatori de produse vegetale (legume, fructe, seminţe, sâmburi etc), NU omnivori, NU carnivori. Specia noastră nu este biologic făcută să consume carne. Omul este prin natura sa biologică vegetarian, iar dieta ideală a oamenilor pentru o viaţă sănătoasă este una preoponderent vegetală (ideal ar fi exclusiv vegetală).
Adevaratele animale carnivore saliveaza la ideea de a manca o prada atunci cand o vad. Asa se intampla, de exemplu, cu un leu atunci cand vede o gazela, sau cu o pisica atunci cand observa un soricel. Oamenii nu saliveaza. Ati vazut vreodata vreun om salivand de pofta atunci cand vede un porc viu cand se afla in cotet!?
Omului ii place sa manance nu tot animalul, ci numai anumite bucati din el, dupa ce acesta a fost prelucrat si gatit.
Marii majoritati a oamenilor le vine rau si nu pot suporta ideea de a vedea carne sfasiata, cu sange pe ea.
Dintii canini ai omului nu seamana deloc cu dintii canini ai animalelor pradatoare carnivore (de exemplu, tigrul), In plus, alte animale absolut vegetariene (gorilele, cimpanzeii, caii, hipopotamii etc.) poseda si ele un dinte canin, ce este folosit adesea in scopuri defensive si nu pentru mancat.
Dr. Robert W. Sussman, profesor de antropologie, a tinut o scurta conferinta de presa cu subiectul "Meniul primilor oameni". Primii oameni nu erau ucigasi agresivi, caci ideea "omului-vanator" s-a dezvoltat din ideologia iudeo-crestina conform careia omul s-a nascut a fi rau, agresiv si ucigas. Cercetarile dr. Sussman s-au bazat pe studierea fosilelor vechi de cateva milioane de ani si care demonstreaza ca omul nu era deloc un vanator. De exemplu, specia Australopithecus afarensis nu detinea dentitia pentru a putea consuma carne.
C = carnivorele, I = ierbivorele, O = oamenii:
C : Au canini care depășesc în dimensiuni ceilalți dinți și incisivii conici și ascuțiți, special pentru a sfâșia
I : Au dantura special adaptată pentru mestecat
O : Au dantura la același nivel, adaptată pentru mestecat
……………………………
C : Mandibula NU are posibilitatea de a desfășura mișcări de lateralitate
I : Mandibula are posibilitatea de a desfășura mișcări de lateralitate pentru o bună și îndelungată masticație
O : Mandibula are posibilitatea de a desfășura mișcări de lateralitate pentru o bună și îndelungată masticație
……………………………….
C : Când mănâncă sfâșie și înghit bucăți mari de carne crudă, foarte puțin mestecată
I : Când mănâncă apucă vegetalele cu buzele și dinții incisivi, le retează, apoi le mestecă timp îndelungat, amestecându-le cu salivă, pentru ca apoi să le înghită
O : Când mănâncă, apucă mâncarea cu incisivii, o mestecă timp îndelungat și o amestecă cu salivă pentru ca apoi să înghită cantități mici de mâncare
…………………….
C : Apa o beau prin fenomenul numit "lipăire"
I : Apa o beau prin sucțiune / soarbere
O : Apa o beau prin sucțiune / soarbere
Știați că :
– un carnivor poate fi făcut vegetarian total, în vreme ce un ierbivor va putea fi făcut să consume carne crudă extrem de rar
– carnivorele adesea sunt văzute chiar păscând, semn că odată, demult, asta au făcut și ele + au nevoie de minerale și vitamine pe care consumul cărnii nu-l poate oferi
– dacă vrem să fim puternici cum e boul, trebuie să mâncăm ce mănâncă boul, dar să nu-l mâncăm pe bou!
– carnivorele secretă mult suc pancreatic pentru a reuși să digere cantitatea mare de carne consumată
– nici un ierbivor și nici un carnivor NU mai consumă lapte speciei sale, sau al altei specii din proprie inițiativă după ce a fost înțărcat. Omul de ce ar face asta? citiți și asta: 18 sept 2012: Atenţie la laptele pasteurizat!
– prin prepararea termică (fiert, copt) a alimentelor de origine vegetală circa 50% dintre amino-acizii proteinelor vegetale, dar și celelalte substanțe optic active sunt transformate din forma L- (levogir) absorbabilă în forma D- (dextrogir) lent, insuficient și incomplet absorbabilă. În cazul produselor de origine animală procentul se apropie de 100%. => complet nefondată ideea că am avea nevoie de proteina animală sau că aceasta ar fi superioară. Carnivorele mănâncă carnea crudă, ne-preparată termic, ceea ce omul nu face!
Deşi concluzia şi scopul privind alimentaţia sunt clare: renunţarea din ce în ce mai mult la a consuma carne şi produse animale, acest lucru va fi dificil de făcut în practică din câteva motive simple:
a. generaţiile dinaintea noastră au mâncat carne
b. ne-am obişnuit să mâncăm carne în cadrul familiei noastre (iar oamenii sunt rezistenţi la schimbare)
c. PERVERTIREA GUSTULUI prin substanţele chimice şi toxice adăugate în produsele vândute în supermarket, tocmai ca să ne placă mai mult la gust. Că despre asta e vorba: NE PLACE LA NEBUNIE SĂ MÂNCĂM CARNE ȘI ALTĂ OTRAVĂ DIN SUPERMARKET (dulciuri concentrate, prăjeli etc). Ne place gustul! Ori când vrem să avem o viață sănătoasă NU după un gust PERVERTIT de chimicale trebuie să ne luăm, ci după logică și informațiile aflate CITIND sau documentându-ne pe cont propriu.
În timp ce nu putem lucra pe punctul a. (e din trecut), putem face ceva în legătură cu punctele b. şi c. Rămâne la latitudinea fiecăruia… "
Dupa 8 milioane de ani de evolutie omul poate manca carne fara griji,omul in cursul evolutiei sale a avut mai multe diete in functie de unde se afla, au existat triburi care consumau mult peste si nu au disparut si exista si azi tariile care au iesire la mare /ocean, nu condamna toata carnea, carnea de peste e foarte sanatoasa sau carnea de pui si carnea de porc dar nu in fiecare zi, omul nu vanat zilnic carne, erau perioade de foamete in care ne hraneam cu fructe si legume, desigur ca daca manci zilnic nu-i bine, dar carnea nu e cauza cancerului, cauzele cancerului sunt in functie de organ sau in functie de un virus, ce spui de aparitia maselelor de minte? ce sens ar avea sa mai apara noi masele de minte pentru fructe si legume? masele facut special pentru oase si carne
Daca eram erbivori, dupa logica articolului trebuia sa fim posesori mandri de copite si, dupa caz, de coarne.– Tractul digestiv al omului este de ~9 metri, adica undeva pe la 5 ori mai mare decat lungimea sa si nu de 10-12 ori. Ah, si asta se invata in clasa a VII-a… http://anatomie.romedic.ro/sistemul-digestiv– pH-ul salivei umane este undeva intre 6.2 si 7.4, adica slab acid – neutru – slab alcalin (functie de alimentatie), nicidecum alcalin si-atat. http://en.wikipedia.org/wiki/Saliva– Acidul gastric. Traducerea corecta este acid clorhidric, acid hydrochloric este termenul in engleza. Dar vegetarienii aplauda oricum. La om are pH de 1.5 pana la 3.5, in timp ce pH-ul unui carnivor este situat undeva intre 1 si 2. De unde pana unde "de 20 ori mai slab decat al carnivorelor"? Scala este intre 0 si 14, unde valori sub 1 topesc metalul. Aberant.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gastric_acid
Pai e vina mea ca unchiul tau nu stie sa isi faca o alimentatie corecta? Carne cea mai buna e cea pe care o cresti tu, nu toate "firmele" care vand produse la supermarket au produse bune, bio. Si in plus el poate ca nu s-a ingrijit, nu a facut analize cand trebuia. Nu poti da vina pe un aliment, daca tu nu stii cum si cat trebuie sa il mananci.
Las-o moartă, văd că nu ai cu cine. Citeşte "Studiul China" şi apoi vino ca să mă contrazici. Să îți faci o idee despre hormonii de creştere din laptele pe care îl consumăm de la alte specii. Nu are rost să o lungesc cu tine. Şi nu mai spune că ceva este greşit dacă nu eşti bine informat. Nici eu nu sunt doctor, am cunoştințe legate de medicina veterinară şi cam atât. Dar, sunt un exemplu viu că nu "mor" de foame.
Chinezii mananca numai orez, aia nici nu stiu ce e aia carne. Poate de carnea care latra au auzit.
Nu spun ca este gresit, nici raspunsul tau nu e 100% corect.
Se vede că nici măcar nu ai căutat de curiozitate cuprinsul cărții. Nu are legătură cu China. Este situația populației la nivel GLOBAL. Este cartea unui doctor care a crescut la țară unde laptele îi era vital vieții. Sunt explicate cauzele cancerului si a altor boli. Sunt explicate detalii care nu se spun la TV din cauză că ar scădea profitul. Găseşti experimente şi explicația lor.
Te rog să nu îmi mai dai reply dacă nu te informezi aşa cum trebuie.
Studiul china e pesudostiinta https://en.wikipedia.org/wiki/The_China_Study
https://www.westonaprice.org/......tudy-myth/
Mersi
Funda?
Glumesc
Desigur,dar dupa ce am sa mananc carne.
Asta e ca si aia "cand a sa zboare porcu'?"
Nici chiar asa
Astept, atunci.
Nu se stie niciodata.
Mancatul de carne in exces cauzeaza boli, dar nici fara putina carne pe saptamana (100g), nu e bine.
Orice cu legume.Cum ar fi(asta e ultimatum, doar daca CHIAR nu stii ce sa gatesti)iei un morcov si il dau pe razatoare si pui cata sare, cat ulei si otet vrei
Nu vreau sa dau lectii la nimeni, subiectul este prea vast si chiar daca ar comenta cel mai tare specialist in domeniu, unii au creierul prea rotund si capul prea patrat ca sa inteleaga, mai mult ca sigur au foarte putin creier in stomac sau mai jos.
Chestia este „cum traim" si nu „cat traim"! Degeaba traiesti 80 de ani daca in ultimii 15 te-ai distrat prin spitale, deoarece una dintre multiplele calitati si beneficii ale consumului de carne, pe langa grasimi, toxine si colesterol este acela ca ingusteaza si apoi infunda venele. Problema este ca nu simti nimic si nu te doare si nu se vede decat la cardiolog, te crezi cel mai tare din parcare chiar si cu venele ingustate in proportie de 60%. Poti sa faci sport cat vrei, daca nu te alimentezi inteligent si cu bun simt nu realizezi nimic.
Pana si sportivii de performanta ocolesc produsele animale, consuma proteina vegetala din soia si zer, grasimi si dulciuri deloc, carbohidrati din paste, foarte rar putin gratar de peste sau piept de curcan, multe fructe si legume, etc.
Carnea este foarte buna si gustoasa si e spornica la gatit, dar te imbatraneste si te oboseste, cand ai 20 de ani nu simti dar de la 40 de ani se vede diferenta, dar fiecare isi croieste drum prin viata asa cum il duce capul. In ce secol mai traim?
Seminte de oricare. De floarea soarelui, de dovleac, de pepene. Si fructe, multe fructe mai ales cele exotice ca mango, banane
Rețetele de tip raw vegan sunt foarte interesante și la îndemâna oricui. https://www.retetele-manuelei.ro/ -eu de aici mă inspir dar mai sunt multe alte rețete gustoase pe alte site-uri.;)
Super,am sa incerc pasta de 'ton' fara ton Multumesc.
Chifteluţe vegetariene la cuptor
Orez cu ciuperci
Lipie umplută cu legume, tofu, amestecate apoi cu un dressing din iaur, usturoi, mărar.
Pizza mexicană ( porumb, fasole roşie, ceapă roşie, sos de roşii şi măsline).
Supe cu morcovi, mazăre, paste.
Ovăz fiert în lapte, cu ciocolată neagră, miere şi stafide. DESERT
Sniţel din soia cu pesmet la cuptor (mai sanatos), garnitură: piure din cartofi.
Tocăniţă de ciuperci.
Linte fiartă, făcută piure, cu ulei de măsline deasupra si crutoane.
Spaghete cu sos de roşii, ceapă, măsline şi ciuperci la conservă
Iaurt cu bucăţi de cozonac/chec, miere, nuci tocate. /3 ore la frigider. DESERT
Salut! Uite un link super util : https://www.gustos.ro/retete-culinare/retete-vegetariene/
Pai, nu sunt vegetarian dar, pot incerca ridichi si ceapa (ceapa rosie, ceapa verde) salata de fructe, dar daca chiar ai ramas in pana de ideii... mananca iarba sau frunze din copaci...
DaciaRomania întreabă: