Vezi diverse reţete de prăjituri la linkul :
http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi
http://www.bucataras.ro/retete/dulciuri/prajituri/
http://retete-prajituri.lalena.ro/
http://www.reteteculinare.ro/retete/prajituri/
http://www.secretulprajiturilor.ro/
http://www.teoskitchen.ro/
http://www.lauraadamache.ro/retete/prajituri/
http://retete-carmen.com/retete-prajituri/
http://gastronomie.ele.ro/retete/Desert_--d8/Prajituri_--s18/
http://www.crestinortodox.ro/retete-post/retete-prajituri/
Buna!
PRAJITURA CU VITAKAVA
7 galbenusuri se freaca cu 125 gr zahar, 5 linguri cafea Vitakava, 7 linguri apa clocotita.
Albusurile se bat spuma cu 125 gr zahar si se pun pe rand in compozitie dupa ce este batut bine ca un blat de tort. Se pune un praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie, 200 gr de
faina si se amesteca bine.
Compozitia se pune in tava unsa si tapetata cu faina.
Crema:3 oua intregi, 250 gr zahar, 3 linguri de Vitakava se fierb pe aburi.Cand este rece se amesteca
cu 250 gr de unt.
Se taie blatul pe la mijloc, se pune trei sferturi din crema, restul cremei se pune deasupra blatului. Peste crema se pun nuci prajite taiate marunt si putina ciocolata topita.
PRAJITURA "FULG DE NEA"
Blat:5 galbenusuri, 180g zahar, 1 plic zahar vaniliat, 200g faina, 8 g praf de copt, 10 linguri apa.
Crema:250 g margarina Rama, 350 ml lapte, 100g nuca de cocos, 1 lingura amidon alimentar, putina esenta de rom.
Glazura:5 albusuri, 200 g zahar, nuca de cocos sau ciocolata alba.
Mixam bine galbenusurile cu zaharul, zaharul vaniliat si cele 10 linguri de apa pana cand se topeste zaharul si compozitia isi dubleaza volumul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.
Coacem in tava tapetata cu foaie de copt la foc potrivit timp de 15 minute.
Pentru crema, amestecam nuca de cocos cu amidonul, adaugam putin cate putin lapte si apoi punem amestecul la foc mic. Lasam sa se raceasca si adaugam putina esenta.
Margarina o frecam putin intr-un bol cat sa se desfaca, apoi adaugam putin cate putin din compozitia de cocos si amestecam bine.
Pentru glazura, mixam albusurile cu zaharul pe baie de abur pana compozitia devine putin mai tare, apoi lasam sa se raceasca.
Punem blatul, apoi crema, apoi glazura si deasupra nuca de cocos sau ciocolata alba rasa.
PRAJITURA SPORNICA
250 gr. zahar, 250 gr. unt, 250 gr. faina, 7oua, coaja de lamiie sau portocala
Crema : 3 albusuri, 250 gr. zahar, 150 gr. nuci si un baton ciocolata.
Se freaca bine untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cite unul, faina, coaja de lamiie rasa si la urma albusurile batute spuma. Se unge o tava cu unt, se presara cu faina, se intinde compozitia de grosimea unui deget, se coace la foc potrivit. Se da la rece, in tava. Deasupra se pune urmatoarea crema. Se bat albusurile spuma, se amesteca cu zaharul pisat, ciocolata rasa si nucile taiate bucatele. se mai da putin la cuptor sa se usuce crema. Dupa ce s-a racit se taie romburi sau patrate.
Te pup, Sarbatori fericite!
Cauta pe urmatorul site:
Http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-spornica.htlm
PRAJITURA MILCH SCHNITTE
Ingrediente:
Blat: - 4 oua; - 120 g. zahar; - 100 g. faina; - 15 g. cacao.…sau daca vreti un blat mai pufos, folositi blatul de aici: Kinder Pingui
Crema de lapte: - 200 ml. frisca; - 175 g. lapte condensat; - 100 ml. lapte; - 6 g. gelatina; - 1 lingura, doua de miere; - esenta vanilie.
Mod de preparare:
Batem galbenusurile cu zaharul; adaugam faina cernuta impreuna cu cacaua si putin din albusul spumat cu un praf de sare. Incorporam si restul de albus.Se imparte compozitia rezultata in doua si se coc 2 foi/blaturi, separat, in tava tapetata cu hartie de copt, la 180 grade C- 8-10 min.O alta varianta ar fi sa se coaca un blat intreg, intr-o forma mai mare, care mai apoi se va taia in doua. O parte se aseaza pe platou, deasupra vine crema, iar cealalta parte se aseaza "capac". Ambele variante -delicioase! Se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte.Gelatina se topeste in 50 ml lapte cald (pe baie de abur, fara a o fierbe -se distrug proprietatile) apoi se adauga amestecului cu lapte condensat. Adaugam si mierea.Batem frisca (cu intaritorul) pana se intareste bine si se amesteca cu compozitia de lapte.Lasam crema la rece 30-40 minute, amestecand de 2 ori intre timp. (Nu trebuie sa se inchege, doar sa capete consistenta, sa nu mai fie fluida).
Turnam crema intre foi si lasam la frigider cateva ore pana se intareste, dupa care o feliem si servim cu maaare pofta!
seena8616 întreabă: