Buna
itii zic de la mami
Prajitura cu biscuiti ff buna
igrendinente:
7 oua
o cana de zahar
o cana de lapte
7 linguri de ulei
30 biscuiti farmati
un praf copt
cacao
mod de preparere
7 galbanuse se freaca cu o cana de zahar o cana de lapte
7 linguri de ulei.Cand sunt frecate se adauga biscuiti sfarmati
cacaua si un praf de copt, se baga inn tava cand e aproape coapta, se scoate si se unge cu dulceata :X daca vrei poti sa bagi si sa mburi de nuca taiati(in dulceata :X)se unge se bat albusele cu zahar se pun albusele peste blat si se da din nou la cuptor pana se intareste putin spuma (foarte putin:X)
prajitura cu nuca de cocos :X:X
igredinete
7 albuse
250 grame de zahar
3 linguri faina
10 grame nuca cocos
14 linguri zahar vaniliat
7 linguri lapte
mod de preparare
7 albuse se bat spuma
cu 250 grame de zahar
se adauga 3 linguri de faina, si o 100 grame nuca cocos
se coace crema.
7galbenuse se freaca cu 14 linguri zahar vaniliat:X:X
se pune 7 linguri lapte si se fierbe pe mariginea sobey la foc mic :X
cand e rece crema se freaca cu margalina (un pachet RAMA)
se pune Crema peste blat iar de-a supra se preseaza nuca de cocos :X
bun apetit
funda?
Pai am o prajitura fara coacere care fac mereu
Ingrediente: 4 plicuri de budinca de la dr. oetker; 1 l lapte; 2 kg biscuiti; 2-3 borcane de gem; frisca; ciocolata rasa; --apa si zahar-- (pentru sirop)
Mod de preparare: pui intr-o tava neunsa un strat de biscuiti trecuti prin sirop (apa+zahar) dar decat putin nu sa-i inmoi de tot apoi pui "chitul" adica gemul apoi mai adaugi inca un strat de biscuiti ca cel de jos inca un strat de gem... apoi pui budinca (pregatita inainte conform instructiunilor de pe pachet.la care bineinteles se adauga si laptele) dar e f important sa fie rece cand o pui sa nu se inmoaie prea tare biscuitii apoi pui frisca si in final ciocolata rasa si o bagi la frigider!
Sper ca ti-a fost de folos. Pofta buna
Reteta crema de zahar ars
Ingrediente:
6 oua
200 g zahar + 3 linguri
1 l lapte
1 zahar vanilat
Mod de preparare
Cele 3 linguri de zahar se pun intr-o cratita la foc mic, la caramelizat. Cand incepe sa se topeasca si incepe sa capete culoare aramie, se rasuceste cratita astfel incat zaharul ars sa acopere uniform fundul si peretii cratitei. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Intr-un vas larg se amesteca cu mixerul ouale, laptele, 200 g zahar, pliculetul de zahar vanilat, pana se uniformizeaza compozitia. Apoi se toarna peste cratita cu zaharul ars racit.
Se da la cuptor la foc mediu 30–40 de minute, pana se intareste. Pentru ca sa obtineti crema de zahar ars cea mai fina, vasul il puteti scufunda intr-o cratita mai mare, plina de apa, pentru ca, crema dumneavoastra sa fiarba la bain-marie.
Se serveste rece, de la frigider.
Pofta buna, este garantat un desert racoros si foarte gustos!
Iti prezint o prajitura de criza e foarte simpla daca si eu am putut sa o fac
Nu ai nevoie decat de :o jumatate de pungade faina 2 cani de zhar 3 linguri ulei un praf de sare apa in jur de 3-4 cani cat sa aiba o consistenta potrivitanici prea moale dar nici tare astfel incat sao poti turna fara probleme in tava si pentru gust scortisoara si esenta in caz ca nu ai nu e nici o problema.
Ti'as recomanda sa ii faci o glazura, eu glazura o fac dintr'o cana de zahar 3 linguri cacao si 3 de apa iar daca ai visine din dulceata sunt nemaipomenite
Pofta buna!
Eu.ai nevoie de 3 oua, faina si zahar. dk vrei sa fie mai multe pooi mai multe oua. deci spargi ouale... le amesteci cu mixerul sau la robot si apoi adaugi faina pana cand iese ca un fel de crema si adaugi zahar dupa gust. [crema sa nu fie nici apa chioara da nici piatra] dk vrei potssi sa adaufi crema de cacao alune sau orce fel de siropuri, stafiede, dupa preferinte. le pui cu o lingura pe o dava unsa cu ulei si le bagi la cuptor 15-20 d minute. dupa ochi vezi cath se fk
mult succes si pofta buna
elena5stefania întreabă:
olivia14 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: