Pot fi mai multe cazuri, dar eu ma gandesc la doua:
1. pe unele produse sta scris: "a fi consumat de preferinta pana la data inscrisa pe ambalaj"; asta inseamna ca poate fi consumat si mai tarziu, dar producatorul nu garanteaza acest lucru si este obligat sa afiseze termenul cel mai scurt.
2. producatorul poate introduce in aliment o cantitate mai mare de conservanti pentru a se asigura ca nu va expira mai inainte de termen.
Au etichete standard la produsele pe care le iei feliate. Si la masline pune aia de la carrefour termen 4 zile
Pentru ca sunt alimente perisabile.
Daca ar baga prostii in el sa tina 3 luni, si sa faci cancer de la conservanti, nu ti-ar conveni nici asa.
E bine, daca are termen scurt, inseamna ca nu are conservanti sau mai putini.
Daca l-ai cumparat in ziua aia, mananca-l cat e proaspat.
La fel si cu ciorba.
E buna cand o faci atunci pe loc, da reincalzita, parca nu mai are farmec.
Pai, nu am cum sa mănânc în aceeași zi daca nu simt nevoia să îl mănânc în aceeași zi.
Pai si de ce l-ai cumparat daca nu aveai chef sa-l mananci? sa fie acolo in frigider?
Poate o luat mai multe
Eu fix la termen ma uit cand iau un lapte proaspat, sau un cascaval, sau un salam, sau mezeluri sau stiu eu, lucruri perisabile care se duc repede.
Si stiu cat timp imi ia mie sa consum 2 l de lapte, si daca termenu e ok il iau, daca nu si stiu ca expira pana sa il beau, nu-l iau, e simplu.
Probabil era de mult timp scos la vanzare. ti-ai luat teapa, citeste si tu cand expira inainte de a cumpara produsul!
Cum ar fi trebuit să citesc când expiră daca el era întreg in vitrina și avea doar numele?! Crede-mă, citesc etichetele