| dragutza98 a întrebat:

Hello imi trebuie sa fac prajiturii pentru ziua de nastere a surorii mele [10] ce ideii imi datii?

Răspuns Câştigător
| kleorys a răspuns:

Uite cateva idei usor de pregatit! Eu le am incercat sunt 100% gustoase:
Rulada turceasca
Ingrediente

-1 l lapte
-1 pahar zahar
-1 pahar faina
-50 gr margarina
-100 gr nuca cocos
-200 ml frisca
-3 plicuri zahar vanilat
-1 pahar nuci

Mod de preparare
Se amesteca faina cu fazarul dupa care se toarna laptele cate putin amestecand cu telul sa nu se formeze cocolase apoi se pune pe foc amestecand incontinu cand incepe sa se ingroase se pune margarina(untul) se lasa sa dea cateva clocote dupa care se ia de pe foc. Intr-o tava se pune hartie de copt si se presara toata cantitatatea de nuca de cocos.
Se toarna crema obtinuta peste nuca de cocos si cu ajutorul unei linguri se aseaza sa fie proportionala insa fara a strica stratul de nuca de cocos.
Frisca se bate bine iar cand s-a racit crema se aseaza peste. Nuca se prajeste un pic in tigaie. dupa care se faramiteaza si se pune peste frisca.
Se da la rece cel putin 2 ore. Dupa ce a stat suficient la frigider se taie fasii si se ruleaza cu ajutorul un furculite.



Prajitura Caramel


Ingrediente

BLAT:
8 oua,
250g faina,
150g zahar,
1 pliculet zahar vanilat,
1 praf de copt,
1 praf de sare.

CREMA:
10 linguri de zahar,
200 ml lapte,
300 ml frisca,
3 oua,
1 lingura amidon alimentar,
10g gelatina,
200g gem de caise.

GLAZURA:
6 linguri zahar,
6 linguri frisca lichida,
100g unt.

DECOR:
100g alune de padure,
zahar caramelizat.
Mod de preparare

Pentru blat, mixam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam sare, faina si praful de copt iar la sfarsit, albusurile batute spuma. Amestecam cu grija si turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. O introducem in cuptor pentru 35-40 de minute, la 180C. Caramelizam zaharul la foc mic, stingem cu lapte amestecand continuu si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul. Separat, frecam galbenusurile cu amidonul, turnam peste ele caramelul cu lapte si lasam sa fiarba pana se ingroasa, amestecand continuu. Luam crema de pe foc, adaugam gelatina inmuiata in prealabil cu putina apa, amestecam bine si lasam totul la racit, apoi adaugam albusurile batute spuma tare si 150 ml frisca.

Blatul se taie in trei felii orizontale. Ungem primul blat cu gem, adaugam un strat de frisca (150 ml) (eu aici am adaugat si putina gelatina rosie ca sa nu am surprize cu frisca), asezam cel de-al doilea blat, adaugam crema caramel si acoperim cu ultimul strat de blat. Pentru glazura, caramelizam zaharul, turnam peste el frisca lichida si untul, amestecam bine pana se topeste zaharul caramelizat, dupa care lasam la racit. Cand este doar foarte putin calda, turnam glazura peste prajitura.
Mod de servire

Decoram cu zahar caramelizat si alune de padure. Tinem prajitura la rece pana in momentul servirii.



Prajitura cu iaurt si biscuiti


ngrediente

un pachet de biscuiti patrati
2 borcanele de iaurt
10 linguri de zahar
2 pliculete de zahar vanilat
2 pliculete de gelatina
o cana de cacao cu lapte si rom
cateva picaturi de esenta de rom
un pliculet de ness
Mod de preparare


Intr-un borcanel de iaurt, punem un pliculet de zahar vanilat, 5 liguri de zahar si un pliculet de gelatina topita in prealabil. Pentru celalalt borcanel de iaurt procedam tot asa: tot un pliculet de zahar vaniliat, 5 liguri de zahar, pliculetul de gelatina plus pliculetul de nes si putina esenta de rom.
Se inmoaie biscuitii in cacao si se aseaza un strat pe fundul tavii. Deasupra se toarna iaurtul cu vanilie, se mai pune un strat de biscuiti inmuiati in cacao si se toarna iaurtul cu nes.

Mod de servire

Se pudreaza cu cacao si se da cateva ore la frigider.



Tort egiptean

Foi:

* 6 albusuri
* 6 linguri zahar
* 1 lingura si jumatate faina
* 120 g nuca macinata

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare, pana obtinem o bezea lucioasa.

Amestecam faina cu nuca macinata si o adaugam treptat in bezea. Compozitia rezultata o impartim in 3. Coacem 3 foi subtiri intr-o tava (26cm diametru) tapetata cu hartie de copt, la foc mic, in jur de jumatate de ora.

* Crema 1:

* 6 galbenusuri
* 6 linguri zahar
* 350 ml lapte
* 2 linguri amidon
* 200 g unt
* esenta vanilie

Galbenusurile le frecam cu zahar pana devin ca o crema. Adaugam amidonul si mixam, sa nu se formeze cocoloase. Laptele il punem la fiert, iar cand da in clocot il turnam in fir subtire peste crema de galbenusuri. Punem din nou in vasul in care am fiert laptele, punem din nou la foc mic si amestecam continuu pana compozitia incepe sa se ingroase. Lasam la racit.

Untul moale il mixam pana devine pufos, apoi adaugam putin cate putin din budinca racita. La sfarsit punem si esenta de vanilie.

* Crema 2 :

* 200 ml frisca lichida
* 100 g zahar
* 120 g nuca zdrobita in bucati mai mari

Intr-un vas punem zaharul la caramelizat. Dupa ce s-a topit si a capatat o culoare aurie frumoasa, il picuram pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit.

Batem frisca, apoi adaugam "picaturile" de zahar ars si nuca macinata mare.



Crema 1 o impartim in 2 parti, pe care le repartizam intre cele 3 blaturi. Acoperim toata suprafata tortului cu crema 2 si dam la rece pentru cateva ore.


Krem a la krem


O prajitura ce va scoate din impas daca vi se anunta musafiri...

Blat:
6 oua
6 linguri de zahar
1 plic Creme Ole de ciocolata

Crema:
250 ml frisca lichida
150 ml lapte rece
1 plic Creme Ole de vanilie

Glazura:
100 g ciocolata
50 ml frisca lichida
50 g unt
1 lingura de coniac

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Crema:

Se pun intr-un bol frisca, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine.



Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.



Glazura:

Ciocolata o topim intr-un ibric impreuna cu restul ingredietelor si lasam la racit.Cand a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform.



Se da la rece pana se intareste glazura.

Sper ca te am ajutatwinking










2 răspunsuri:
| AdeeLinee a răspuns:

Ce vrei tu! Dar ar fi mult mai frumos si interesant sa aiba diferite forme(inima,stea, floare, pisicuta...etc).Iti garantez ca va fi incantata!
Bafta si La multi ani surorii tale:*