| AndreeaPaicu a întrebat:

Hello TPU! Ce retete de prajituri cunoasteti care au in compozitia lor dulceata de caise sau de visine? Funda! :*

Răspuns Câştigător
6 răspunsuri:
| GaBrIeLa1994 a răspuns:

Stiu o reteta care se numeste Foi cu miere de albina, mierea de albina se pune in prepararea foilor tongue dar dulceata de caise se pune in asamblarea prajiturii happy

| TeaMardare a răspuns:

Buna! Uite o reteta delicioasa http://feellikecooking.ro/pernite-cu-miez-de-piersici/.
Bineninteles, poti schimba dulceata de piersici cu dulceata de caise sau de visine.
Spor! :)

| bogdy42bogdy a răspuns:

INGREDIENTE (tava 19x29cm):
230g unt moale
140g zahar
esenta de vanilie
2 oua mici (aprox. 50g fiecare)
190g faina
110g malai
un praf de sare

+200g dulceata de caise (cel putin)

PREPARARE:
Untul moale, lasat a ajunge la temperatura camerei (lasat cateva minute la soare se inmoaie imediat) se mixeaza impreuna cu zaharul, timp de 2-3 minute, pana cand devine cremos. Se adauga esenta.
Oualele se adauga pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Separat se amesteca faina, malaiul si sarea, apoi se incorporeaza in crema de unt.

Fundul si peretii tavii se acopera cu hartie de copt.
Din compozitia rezultata se pastreaza un sfert (aproximativ o cana), ce se introduce intr-o seringa decoratoare, dotata cu un varf lat si ingust.

Restul de compozitie se intinde in tava, in strat uniform si se niveleaza.

Compozitia se coace 20 de minute, la foc mediu, in cuptorul preincins.

Tava se scoate din cuptor si imediat se acopera blatul cu dulceata. Daca aceasta prezinta bucati mari, se poate pasa cateva secunde.

Deasupra stratului de dulceata se traseaza un grilaj, din compozitia pastrata anterior. Eu am experimentat cu modelul dungilor, unele le-am trasat duble, dar la taiere am considerat mai potrivit un model cu dungi simple, nedublate.

Tava se reintroduce in cuptor, pentru inca 20-25 minute

Cand este gata se lasa la racit, apoi se taie cu un cutit cu zimti mici.

FUNDA!? laughing