Hello!
Iti recomand asta,
http://www.laurasava.ro/2012/07/17/prajitura-cu-caise/
Apoi aceasta,
http://www.culinar.ro/......2/2/15876/
http://www.laurasava.ro/2012/10/04/prajitura-pufoasa-cu-visine/
http://micky-mihaela.blogspot.ro/......isine.html
Te pup!
Bună!
Vezi diverse reţete de prăjituri cu dulceaţă/gem de caise la linkul :
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajitura-cu-gem-de-caise/
http://www.culinar.ro/......2/2/15876/
http://www.barbatlacratita.ro/2012/07/prajitura-figaro-cu-gem-de-caise.html
http://www.petitchef.ro/......fid-625741
http://delly.garbo.ro/......caise.html
http://retete.unica.ro/recipes/tarta-cu-gem-de-caise/
http://www.gustos.ro/......ramel.html
http://www.bucatarmaniac.ro/......e-sau.html
Vezi diverse reţete de prăjituri cu dulceaţă/gem de vişine la linkul :
http://gourmandine.ro/......de-visine/
http://www.petitchef.ro/retete/retete-cu-visine
http://www.culinar.ro/cuvinte-cheie-retete/prajitura-cu-visine/
http://www.bucataras.ro/cautare-retete/tag/prajitura+cu+visine.html
http://www.reteteculinare.ro/......sine-3681/
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajitura-cu-dulceata-de-visine/
Toate cele bune.
Stiu o reteta care se numeste Foi cu miere de albina, mierea de albina se pune in prepararea foilor dar dulceata de caise se pune in asamblarea prajiturii
Buna! Uite o reteta delicioasa http://feellikecooking.ro/pernite-cu-miez-de-piersici/.
Bineninteles, poti schimba dulceata de piersici cu dulceata de caise sau de visine.
Spor! :)
Uite niste idei:
http://www.restaurantedelux.ro/gogosele-cu-gem-de-caise.html
http://www.restaurantedelux.ro/tarta-cu-pere-si-caise.html
http://www.restaurantedelux.ro/tort-din-orez-si-budinca.html
http://www.restaurantedelux.ro/papanasi-smantana-gem.html
http://www.restaurantedelux.ro/cheesecake-cu-dulceata-de-visine.html
http://www.restaurantedelux.ro/budinca-orez-dulceata-visine.html
INGREDIENTE (tava 19x29cm):
230g unt moale
140g zahar
esenta de vanilie
2 oua mici (aprox. 50g fiecare)
190g faina
110g malai
un praf de sare
+200g dulceata de caise (cel putin)
PREPARARE:
Untul moale, lasat a ajunge la temperatura camerei (lasat cateva minute la soare se inmoaie imediat) se mixeaza impreuna cu zaharul, timp de 2-3 minute, pana cand devine cremos. Se adauga esenta.
Oualele se adauga pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Separat se amesteca faina, malaiul si sarea, apoi se incorporeaza in crema de unt.
Fundul si peretii tavii se acopera cu hartie de copt.
Din compozitia rezultata se pastreaza un sfert (aproximativ o cana), ce se introduce intr-o seringa decoratoare, dotata cu un varf lat si ingust.
Restul de compozitie se intinde in tava, in strat uniform si se niveleaza.
Compozitia se coace 20 de minute, la foc mediu, in cuptorul preincins.
Tava se scoate din cuptor si imediat se acopera blatul cu dulceata. Daca aceasta prezinta bucati mari, se poate pasa cateva secunde.
Deasupra stratului de dulceata se traseaza un grilaj, din compozitia pastrata anterior. Eu am experimentat cu modelul dungilor, unele le-am trasat duble, dar la taiere am considerat mai potrivit un model cu dungi simple, nedublate.
Tava se reintroduce in cuptor, pentru inca 20-25 minute
Cand este gata se lasa la racit, apoi se taie cu un cutit cu zimti mici.
FUNDA!?
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: