Tort de ananas(post)
Ingrediente:
1 cana de suc de portocale (eu am pus ananas)
1 cana de ulei
1 cana de zahar
1 lingura de cacao (se poate si fara daca vreti blat alb)
3 cani faina
4 linguri gem caise (sau de care doriti)
vanilie esenta sau vanilina dupa gust
esenta de rom
coaja rasa de lamaie,
portocala
2 budinci de vanilie
3 plicuri de gelatina (7 gr plicul)
600 ml suc de ananas
esenta de rom (optional)
compot de ananas, o cutie de 560
Preparare:
Se amesteca toate foarte bine, intr-un castron, dupa care se rastoarna intr-o tava unsa (tapetata cu hartie si unsa). Se da la cuptor pana o scobitoare introdusa in mijlocul blatului, o scoatem afara curata. Se lasa la racit, se scoate din forma, se spala forma, se puna folie de plastic in ea apoi.
Blatul se taie in doua si se imparte in doua tavi rotunde. Se pun fructele din conserva peste blatul pregatit din timp in tava si din sucul ramas in conserva se face un sirop (suc + 2 linguri zahar+ esenta de rom) care se toarna peste fructe si blat (nu mult ca se va inmuia prea tare).
Intre timp se pune la fiert sucul de ananas cu budincile si gelatina pana se ingroasa. Se lasa la racit si cand este putin caldut se toarna peste blat. Se da la rece cateva ore pana gelatina se intareste, se decoreaza cu frisca vegetala sau doar cu fructe dupa dorinta.
Mentiuni:
Am taiat o feliuta mica din tort, eram curioasa sa vad cum este in sectiune.
Timp Preparare: 2 h
Complexitate: redusa
Ingrediente:
1 cana de suc de portocale (eu am pus ananas)
1 cana de ulei
1 cana de zahar
1 lingura de cacao (se poate si fara daca vreti blat alb)
3 cani faina
4 linguri gem caise (sau de care doriti)
vanilie esenta sau vanilina dupa gust
esenta de rom
coaja rasa de lamaie,
portocala
2 budinci de vanilie
3 plicuri de gelatina (7 gr plicul)
600 ml suc de ananas
esenta de rom (optional)
compot de ananas, o cutie de 560
+ Adauga la lista!
Preparare:
Se amesteca toate foarte bine, intr-un castron, dupa care se rastoarna intr-o tava unsa (tapetata cu hartie si unsa). Se da la cuptor pana o scobitoare introdusa in mijlocul blatului, o scoatem afara curata. Se lasa la racit, se scoate din forma, se spala forma, se puna folie de plastic in ea apoi.
Blatul se taie in doua si se imparte in doua tavi rotunde. Se pun fructele din conserva peste blatul pregatit din timp in tava si din sucul ramas in conserva se face un sirop (suc + 2 linguri zahar+ esenta de rom) care se toarna peste fructe si blat (nu mult ca se va inmuia prea tare).
Intre timp se pune la fiert sucul de ananas cu budincile si gelatina pana se ingroasa. Se lasa la racit si cand este putin caldut se toarna peste blat. Se da la rece cateva ore pana gelatina se intareste, se decoreaza cu frisca vegetala sau doar cu fructe dupa dorinta.
Buna! uita-te aici
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/21942/Tort-de-post/
http://www.reteteculinare.ro/......post-3122/
http://www.lalena.ro/......-post.html
http://www.petitchef.ro/retete/tort-de-post-fid-1315368
http://www.bucataras.ro/retete/tort-de-post-27237.html
cam atat :)
Reteta e preluata de la eclerash(multumesc mult pentru ca ai postata aceasta reteta), dar e putin modificata astfel:
Blat 1:
4 cani faina
2 cani zahar
1 praf de copt
5 linguri cacao
1 plic zahar vanilinat
2 cani apa
7 linguri ulei
100-150 gr nuci
Blat 2:
2 cani faina
1 cana zahar
1 praf de copt
1 linguri cacao
1 zahar vanilinat
1 cana apa
3. 5 linguri ulei
1 lingura cacao
3 linguri gem de caise/ piersici
Crema:
3 ciocolate Primola/ Kandia amaruie(de post)
2 plicuri frisca light
2 banane
3-4 clementine
Portii: 0Portii: 0
Timp de preparare Timp de preparare: sub 120 minute
alieli
Bucataras incepator
Reteta pe placul a 22 bucatarasi
[Pin It]
Taguri:
tort de post, retete de post, retete Torturi
comenteaza
Mod de preparare reteta Tort de post
Blaturi: se pune faina, zaharul, praful de copt, cacao, zahar vanilinat apoi se adauga apa si uleiul si se omeogenizeaza compozitia. La final se pune nuca, iar pentru blatul 2 gemul.
Blatul 1 se taie in doua, la mijloc se pune blatul 2, iar intre ele crema si fructe taiate feli.
Crema: Se topeste ciocolata la bain-marin si se adauga cam 1/4 din frisca obtinuta din cele doua plicuri. Restul de frisca se foloseste pentru ornat. Funda.
MxR întreabă:
anonim_4396 întreabă: