NU stiu la ce te referi! Sunt clatite preparate ca aperitiv, ca dulciuri (clatitele normale umplute cu gem, dulceatasi clatitele din care se fac torturi)Clatitele aperitiv se umplu cu diverse umpluturi:branza si marar, cu ciuperci cu peste, etc. In comert se gaseste un gen de clatite "pufoase" Scrie pe plic cum se obtin. Daca dai mai multe detalii asupra a ce vrei sa stii, poate te vom ajuta
Doua oua, doua ling zahar, sare, vanilie, doua cani cu apa si faina cat sa iasa ca o smantana, le poti umple cu tot ce doresti dar incearca tortul de clatite cu branza de vaci frecata cu zahar; pe o clatita pui branza frecata apoi alta clatita, branza etc cat vrei tu de inalt si ornezi cu frisca si cateva fructe din compot va iesi o bunatate
Pai eu stiu ca se pot face clatite cu lapte, sau clatite de post cu apa minerala sau sifon, clatite cu dulceata din diferite fructe, cu miere, cu ciocolata, cu crema de vanilie, cu carne, cu ciuperci, cu miere si nuci, cu branza dulce, cu urda, cu mac, cu banane si iaurt, cu pere caramelizate, clatite cu legume, cu smantana, cu creveti, cu inghetata, cu branza de vaci si stafide...etc
Http://gastronomie.ele.ro/Clatite_--rc877.html
sper ca ti-am fost de folos!
pup :*
Simlu. pui 2 oua, un varf cutyt bicarbonat stins cu putin otet, o cana apa, 1/2 ling zahar, un varf cutit sare(le amsteci pana se dizolva ouale)pui faina(dupa ochi compozitia trebuie sa fie ca smantana) si invarti pana nu mai sunt cocoloase, apoi pui 2 ling de ulei si mai amesteci. apoi... ce sa mai stii tu/fundita 4 me?
Stiu cum se fac clatitele. dar vreau sa stiu daca stiti si alte variante! Multumesc oricum!
Ca retete de "fabricatie" a clatitelor sau ca umpluturi?
In principiu, clatitele se fac dintr-un aluat fluid.Il obtii din faina, un lichid, apa, apa minerala, lapte sau bere(!), oua(se poate si fara), sare.
Ca metoda de lucru sunt si aici variante:
1.Bati ouale, pui putina sare, pui faina si subtiezi cu lichidul.Acest aluat trebuie sa stea cel putin jumatate de ora inainte de a-l pune in tigaie.
2.In faina pusa in vas, adaugi treptat lichid pana obtii o pasta groasa, pui sarea, apoi ouale si dupa ce ai incorporat ouale pui si restul de lichid pana devine ca o smantana, nu prea groasa.Acest aluat il poti folosi imediat.
NU se pune zahar in aluat, daca pui, se vor lipi pe tigaie.
Se mai pot umple si cu carne macinata, prajita cu ceapa si condimentata, apoi dupa umplera se pun intr-un gratin(vas de ceramica sau jena, care poate fi pus in cuptor, si in care le vei servi la masa) cu ceva smantana deasupra si se dau la cuptor.
Popa_Teodora_1993 întreabă: