| Zumbalaarebeca a întrebat:

Help cum sa fac gogosile sa imi iese pufoase moi, ce ingrediente sa pun si in ce ordine mie mereu imi ies putin tari.mersi

Răspuns Câştigător
| etudor a răspuns:

IN ALUATUL DE GOGOSI SE PUN:-faina(1kg), drojdie(50 g-proaspata), o lingurita rasa de sare, 2-3 oua, 200-250 g zahar, apa calduta sau lapte caldut/dulce/, arome preferate/eu pun coaja de lamaie si vanilie esenta, 3-4 linguri de ulei. Se framanta ca si cozonacul si se bate folosind 3-4 linguri de ulei luand coca cu ambele mani si lovindu-o de ligheanul de framantat pana devine elastica si chiar poate face basicute in aluat.Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit o ora. Vor iesi gogosi bombate, goale in mijloc.

2 răspunsuri:
| larapopa a răspuns:

Polonezii sunt renumiti in facutul gogosilor, este dulcele lor traditional si cu adevarat au gogosi foarte bune.Am sa-ti dau o reteta de gogosi, usor de facut, pufoase si f bune(reteta poloneza). Ai nevoie de:1/2 kg faina, 4 linguri zahar,, 4 lingurite drojdie(uscata), 1 pahar lapte,, 4 galbenuse+ 1 oua intreg, 100 gr unt, 2 lingur otet, sare si gem pentru umplut. Drojdia se dizolva in lapte caldut+ 1 lingurita de zahar, se lasa la crescut.Se freaca galbenusele cu 4 lingur de zahar, se adauga oul intreg, se amestec bine, se adauga drojdia, faina, 2 lingur de otet, se framanta cu untul topit si caldut.se lasa la crescut, cand a crescut bine se ia cate o bucata se face un sul si se rup bucatele, se rotunjesc in mana, se face o adancitura in mijloc unde se pune putin gem, se inchide adancitura, se rotunjesc in palma si se pun la crescut 20 minute.Intr-o craticioara se pune mai mult ulei si cand este f bine incins se pun gogosile, se da focul f mic, se acopera craticoara cu capac, se intorc si pe partea cealalta.cand sunt gata se scot, iar cand sunt reci se pudreaza cu zahar pudra cu vanilie.Se pot face si fara gem. Pofta buna!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sincer daca ai fii fost o gospodina ai fii stiut cum se fac gogosile. scuze nu te supara pe mine. dar asta e parerea meawinking

Întrebări similare