Bună!
Siropul a fost prea dens deoarece l-ai fiert prea mult.
Teoretic, dacă l-ai fiert după ce ai adăugat apa, n-ar trebui să fie vreo problemă.
Oricum, dacă doreşti să-l păstrezi mai mult timp ( sau dacă ai preparat o cantitate mai mare ), atunci TREBUIE sterilizat după ce l-ai pus în sticle şi l-ai închis ermetic ( se fierbe cu sticla = dunst umed timp de 1 oră, apoi se pune la dunst uscat ).
Toate cele bune.
Buna:)
uite reteta
http://truedelights.ro/2011/06/03/sirop-din-muguri-de-brad/
siropul trebuie sa fie fluid. pune-l in sticle /capseaza-le si sle fierbi in bain-marie
O zi frumoasa sa ai:)
Bună!
Reţeta corectă:
1 kg muguri de brad, 1 kg zahăr, 2 l apă.
Mugurii curăţaţi de codiţe, care au multă răşină se spală de praf cu apă rece, se pun într-o oală smălţuită, suficient de mare şi se toarnă apă cât să depăşească nivelul mugurilor încă o dată cât volumul lor (la 1 kg muguri se pun cca 2 l apă).
Se fierb aproximativ o oră, până când se înmoaie bine.
După aceea se ia de pe foc oala şi se lasă să stea acoperită la rece 48 de ore, iar dacă este cald, numai 24 ore, ca să se extragă cât mai bine din muguri sărurile minerale şi uleiurile aromatice.
Te pup!
Sucul se strecoară prin tifon dublu, aşezat pe strecurătoare, presând mugurii ca să se scurgă tot sucul.