| TraficantaDeNutella a întrebat:

Hey happy Am luat hotararea de a face inghetata de casa. Ce retete imi recomandati? niste retete pe care le-at incercat si pur si simplu v-au uimit hypnotized

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună! Ai aici mai multe rețete de înghețată de casă, doar să dai click pe titlurile de la sfârșitul articolului http://zinnaida.ro/2012/05/18/inghetata-de-casa-1/

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Uite o reteta de inghetata interesanta si gustoasa in acelasi timp:
INGHETATA DE ZAHAR ARS
Ingriedente:50 g de zahar, 100 ml lapte condensat, 120 ml de lapte de vaca gras, 200 ml de smantana la frisca sau frisca lichida.
Zaharul se pune intr-o tigaie, la foc mijlociu, se amesteca pana se obtine un maroniu inchis.Se ia de pe foc.Se adauga laptele condensat la zaharul ars si se amesteca energic.Nu te speria daca se umfla si bolboroseste, amesteca si adauga laptele de vaca amestecand in continuare. Pune din nou tigaia pe foc, lasa compozitia sa mai fiarba putin.Se ia apoi de pe foc, se strecoara si se pune intr-un vas la racit.Se tine la frigider timp de o ora. Dupa expirarea timpului de racire, se amesteca cu frisca batuta si se lasa la congelator pana cand se intareste.
Daca vrei iti mai pot da inca o reteta gustoasa de INGHETATA BOUNTY(Ciocolatelele acelea Bounty), daca doresti sa-mi spui.
Te pup!

| Cherilyn a răspuns:

Am facut prima mea inghetata de casa acum 2 zile, si pot sa spun ca mi-a placut mult la final.
Reteta e foarte simpla, si suna cam asa...
Ai nevoie de 5 galbenusuri de ou pe care le freci cu o jumatate de cana de zahar; cele 5 albusuri de ou se bat cu o jumatate de cana de zahar pana se formeaza o spuma.
Apoi fierbi o cana de lapte cu 2 liguri de faina; dupa ce o iei de pe foc adaugi 50g de margarina si apoi se lasa la racit.
Intre timp amesteci galbenusul cu albusul si dupa ce compozitia cu lapte si margarina de mai sus s-a racit, ele se amesteca.
La final, poti sa adaugi esenta de vanilie si de rom, si eventual o lingura de cacao.
Eu am pus si cateva nuci, dar am decis ca data viitoare cand mai fac reteta sa renunt la ele.

Sper sa incerci reteta.
E simpla si vei obtine o inghetata foarte cremoasa si cu un gust placut.
E prima inghetata pe care o fac si abia astept sa incerc o alta reteta. happy
Numai bine!

| andray a răspuns:

Incearca o inghetata dementa.
http://www.mixgustos.ro/reteta/inghetata-de-menta/