Dulceata de nuci verzi:
-aduna nucile (cea mai buna perioada este intre iunie si iulie cand coaja nuci nu este inca formata)
-se curata nucile (foloseste niste manusi chirurgicale ca sa nu te murdaresti)
-se lasa nucile 24h in apa rece (apa se schimba cand se inverzeste)
-la 100 de nuci se pune un kg de zahar
-pune zaharul la fiert pana se topeste, apoi adauga nucile
-se lasa la fiert pana cand nucile au o culoare putin maronie(mai amesteci din cand in cand)
-se pune in borcane
din pacate nu stiu si celelalte retete. sper ca te-am ajutat
Salut! Pe gustos.ro gasesti retete minunate care iti pot fi de folos: retete pentru dulceata de nuci verzi http://www. gustos.ro/retete-culinare/cautare? ex=dulceata+nuci+verzi&cat=, retete pentru lichior de nuci http://www. gustos.ro/retete-culinare/cautare? ex=dulceata+nuci+verzi&cat= si retete pentru socata http://www. gustos.ro/retete-culinare/cautare? ex=socata&cat=. Spor la treaba!
edisonn întreabă: