| Doddyy a întrebat:

Hey.....cum se fac gogosile?
Fundawinking

15 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
GOGOŞI
1 kg. făină, 400 ml. apă, 3 linguri mari de zahăr, 1 praf de sare.
Maia: 25 g. drojdie proaspătă, 1 linguriţă zahăr, puţină apă călduţă (nu fierbinte!).
Se prepară prima dată maiaua, care după ce a crescut puţin se amestecă cu făina şi-apoi cu apa calduţă, îndulcită în prealabil cu lingurile de zahăr, totul se amestecă bine.
Apoi se întinde pe o suprafaţă înfăinată, se taie rondele şi se mai lasă puţin la crescut.
Se prăjesc, rondelele de aluat în baie de ulei (încins) şi gata mult râvnitele gogoşi!
Te pup!

| mola a răspuns:

Http://www.petitchef.ro/retete/gogosi - Peste 145 de retete de gogosi delicioase.
Sper ca o sa iti placa.

| MitroKta a răspuns:

A, eu nu pot sa te ajut decat daca n-ai cu cine sa le mananci.

| iSimo a răspuns:

700g faina
120g zahar tos
250g Philadelphia
2 pliculete drojdie uscata
2 oua
250ml lapte caldut
1/2 lingurita sare
2 linguri de ulei
2 pliculete zahar vanilinat
Coaja rasa de la o lamaie
Ulei pentru prajit
Zahar pudra pentru pudrat gogosile
Mod de preparare - Gogosi
Aluatul se obtine prin amestecarea ingredientelor: laptele caldut, ouale, uleiul, pliculetele de zahar vanilinat zaharul tos, philadelphia, coaja rasa de la o lamaie, pliculetele de drojdie uscata, faina si sarea. Prima data se pune faina. Dupa ce se framanta cam 20 min se lasa 1 ora la dospit. Daca nu creste aluatul in acest timp, puteti sa il mai lasati la crescut.

Putem incepe sa facem gogosile impartind aluatul in bucati mici pe care le rulam lungi de 15cm.

Pe urma din rulourile rezultate facem cercuri sau noduri exact ca si cum ati innoda o ata innodati ruloul de aluat.

Intr-o tigaie punem ulei la incins si prajim gogosile in baie de ulei pe ambele parti pana devin rumenii.

Dupa ce s-au scurs de ulei se pudreaza cu zahar si se pot servi

| bursuc001 a răspuns (pentru iSimo):

Bună, @iSimo!

Când dai copy & paste la un pasaj/răspuns luat de pe alt site TREBUIE să INDICI şi pagina/linkul de unde l-ai copiat!

În caz contrar ÎNCALCI Regulamentul TPU!

Pe viitor, te rog să indici ŞI sursa de copy & paste.

De data asta, am s-o fac eu în locul tău!

SURSA de copy & paste a răspunsului dat de @iSimo este :
http://retete.flu.ro/reteta-gogosi-6/

Toate cele bune.

| iSimo a răspuns (pentru bursuc001):

Pai il incalc si daca scriu linkul draga laughing si in plus de unde stii u ca am dat copy paste? poate nu e asa.

NU pricep de ce mai "comentezi", după ce vezi că ai GREŞIT...

Şi, poţi să te adresezi CIVILIZAT : nu eşti "dragă" cu mine, că nu eşti de vârsta mea!
Când vei avea PESTE 42 de ani, atunci îţi poţi permite să fi "dragă" cu mine!
Poate eşti "dragă" cu părinţii tăi...

Eu m-am adresat civilizat şi ţi-am dat un sfat BUN.

Iar de râs, probabil că râzi de tine şi de "motivul" inventat.

Dacă te uiţi la răspunsul tău, NU ai indicat nicăieri sursa de copy & paste, aşa că nu-i cazul să mai faci şi pe deşteapta!
Dacă menţionai linkul de unde ai copiat reţeta, atunci nu-ţi mai făceam observaţie.

"Obligatiile utilizatorului
...
Utilizatorul se obliga:
a) sa nu incarce, posteze, difuzeze sau transmita orice continut pentru care nu are dreptul legal de transmitere sau difuzare in orice conditii, sub orice sistem juridic, romanesc sau strain sau determinate de relatii contractuale sau de incredere cum sunt informatiile confidentiale, cele aflate sub incidenta drepturilor intelectuale, aflate sau dezvaluite ca parte a relatiilor de serviciu sau aflate sub incidenta acordurilor de confidentialitate);
b) sa nu publice material cu drept de autor, daca nu este el insusi autorul sau daca nu are permisiunea autorului de a publica materialul respectiv;..."

SURSA - Regulamentul TPU : http://www.tpu.ro/termeni-si-conditii

Având în vedere aceste prevederi din Regulament, atunci când dai copy & paste la un pasaj luat de pe alt site TREBUIE să INDICI şi pagina/linkul de unde l-ai copiat!

De asemenea, trebuie să ai în vedere şi :
"41. Ce este interzis pe TPU.ro?
...
Fiindca aceste aspecte nu sunt mereu intelese la fel de toata lumea, iata ce nu permitem noi pe TPU.ro:
- la nivelul postarilor, se considera ca nepermis tot ce este pasibil de respingere:
...
- postarile care incalca drepturile de autor, oferind informatie preluata din alte surse, fara precizarea acestor surse... "
SURSA : http://www.tpu.ro/intrebari-frecvente#41

Mai bine ai citi şi RESPECTA Regulamentul, iar pe viitor NU mai comenta aiurea.

Toate cele bune.

Eu am inteles la ce te referi dar nu e nevoie sa te consideri superior\ara daca esti batrana si ai peste 42 de ani ..este un site si fiecare are dreptul sa zica orice vrea

Oricum uite scuze, iarta-mi greseala

Citeşte mai atentă postările mele : NU m-am considerat mai superior, DOAR ţi-am dat un sfat şi ţi-am EXPLICAT că încalci Regulamentul prin faptul că NU indici acel link.
Iar dacă încalci Regulamentul, ţi se poate suspenda contul.

Orice site are un REGULAMENT care TREBUIE respectat de fiecare user care accesează acel site!

Deci, ai "dreptul" să zici şi să faci ce "vrei" ( pe site ) atâta timp cât RESPECŢI acel Regulament!

Oricum, poţi afla mai multe detalii citind Regulamentul şi "Întrebări Frecvente" la linkul :
http://www.tpu.ro/termeni-si-conditii
http://www.tpu.ro/intrebari-frecvente

Prin faptul că ţi-am dat un sfat BUN şi te-am RUGAT să-l respecţi pe viitor, nu cred că m-am arătat ( sau crezut ) mai "superior".

Doar am observat că eşti mai nouă pe site şi te-am "atenţionat" că ai greşit, pentru ca să nu te trezeşti că eşti suspendată şi să nu şti de ce.

Am bănuit că NU şti care sunt "regulile" pe acest site şi de aceea m-am gândit ca să-ţi spun.

Oricum, scuzele sunt acceptate.
Nu e nici o problemă.

Toate cele bune.

| tl34 a răspuns:

Daca vrei rapid uite aici:
Deci cu aluatul normal de paine faci gogosile in ce forme doresti si le pui in tigaie. Apoi le poti pune cu ciocolata sau poti ace un langos foarte bun! Sper ca te-am ajutat!big grin

Întrebări similare