Dar capu le tai, si din taietura capului scoti coja foarte usor.coada e la alegere, de ex mie imi place.nu ai dc sa scoti intestinele, e ca la hamsie, sunt minuscule si nu se simt.in rest, poti ori sa ii fierbi 10 minute ori sa ii prajesti, dar cu putin ulei ca aia deja au mult colesterol. Pofta
Sunt multe retete de gatit crevetii astia. e la alegerea ta da vrei sa-i fierbi, sa-i prajesti sau sa-i faci pe gratar. vezi ca se strang la expunere termica si se fac "covrig". poti sa-i decortici inainte de-ai gatisi sa de tai capul sau nu. poti sa faci ce vrei (chiar si supa). un singur lucru sa nu uiti: sa-i cureti! pe spate are un intestin care trebuie curatat. e rau la gust, e amar si mai ales contine tot ceea ce avem cu totii in intestine. succes!
Pui putin ulei de masline intr-o tigaie, pui crevetii, un catel de usturoi tocat si patrunjel verde tocat.Ii lasi acolo si ii invarti din cand in cand pana isi schimba culoarea(nu trebuie tinuti foarte mult pe foc ca apoi carnea nu mai e asa moale, se intareste).Cu un min inainte sa iei tigaia de pe foc storci peste ei un pic de zeama de lamaie.II cureti de piele cand ii mananci.Eu asa ii fac si sunt super buni.
Anonimopt întreabă: