Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.petitchef.ro/retete/prajituri_cacao
http://www.culinar.ro/cuvinte-cheie-retete/prajitura-cu-cacao/
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajitura-cu-cacao/
http://www.bucataras.ro/cautare-retete/tag/prajitura+cu+crema+de+cacao.html
http://www.retete-gustoase.ro/......e-cu-cacao
Toate cele bune.
Ingrediente:
Ingredientele sunt urmatoarele, pentru 9-12 portii (in functie de cum le tai):
1. 1 cana si jumatate de faina
2. 1 cana de zahar
3. 1 lingurita de bicarbonat de sodiu (va creste doar putin)
4. 3 linguri de cacao
5. 6 linguri de ulei
6. 1 lingura otet de vin alb
7. 1 lingurita esenta de vanilie
8. un varf de sare
9. 1 cana de apa rece (la cum e vremea acum, poti scoate cana direct pe pervaz)
10. zahar pudra pentru ornat
Preparare:
O prajitura moale si densa, cu gust concentrat de cacao. Pentru diminetile lenese, un plus de energie, doar e stiu ca ciocolata bine-dispune! Desi nu are look, se prepara usor si se pudreaza pur si simplu cu zahar pudra, pentru a o "ferchezui" putin.
Pui intr-un castron incapator faina, cacaoa, zaharul, bicarbonatul si sarea si le amesteci pe toate. Cu ajutorul unei linguri, faci 3 gauri (adancituri mai bine spus). Intr-una pui otetul, in alta vanilia si in cealalta uleiul. Peste toate torni usor paharul cu apa rece. Se mizeaza la viteza mica. Torni totul intr-o tava de 20/20 cm sau cat mai apropiata de dimensiunea asta (a mea a fost putin mai mare si deci a iesit intr-un strat ceva mai subtire). Tava sa fie unsa sau mai sigur, tapetata cu hartie de copt. Preincalzesti cuptorul la 175 de grade si coci prajitura pentru 20-25 de min sau pana cand scoti o scobitoare infipta in mijlocul ei, curata.
Se raceste pe un gratar si se pudreaza cu zahar vanilat.
Incearc-o pe asta. Nu este nimic de gatit, doar de preparat :)
http://lochef.ro/coccoline/
Prajitura de cacao : ingrediente
Faina alba calitate superioara 210 g se poate inlocui cu faina integrala
Cacao pudra 40 g
Zahar 200 g
Praf de copt 10 g 1 plic
Sare 0.25 lingurite
Ulei de floarea soarelui 80 g
Apa minerala 300 ml am inteles ca ar merge si cu apa simpla, dar nu garantez
Esenta de vanilie 1 buc
pasi de urmat
1
Se amesteca ingredientele uscate - faina, zaharul, sarea, praful de copt si cacao.
2
Adaugati uleiul, vanilia si apa minerala - se amesteca bine cu un tel.
3
Turnati aluatul intr-o forma de silicon(aici o am pe cea rotunda de la Tupperware) - daca o puneti la microunde nu se foloseste tava de metal.
S-ar putea sa mearga si una de sticla termorezistenta - asternuta cu hartie de copt si unsa cu ulei.
Puteti s-o turnati si intr-o forma de chec.
4
Puneti tava la cuptorul cu microunde pentru 8 minute, cand se termina timpul o mai lasati 1 minut sa se patrunda.
Daca o puneti la cuptor cred ca s-ar face cam in 35-40 de minute la 200 grade - o testati cu scobitoarea.
5
Creste cam de 2 ori in volum, aici vedeti rezultatul.
6
O intoarceti pe un fund sau sita si lasati putin sa se racoreasca.
7
Apoi se pune pe o farfurie si portionati.
8
Se poate servi ca un chec, asa simplu fara crema.
9
Sau cu crema de ciocolata de post - ca o prajitura absolut fantastica.
10
Si inca o poza... sper ca v-am facut pofta
Pofta Buna!
Cel mai usor este sa faci salam de biscuiti glm
Ingrediente pentru 3 foi turnate, pe rand, in tava de 22/30 cm:
8 albusuri
400 g nuca macinata
300 g zahar
3 linguri cacao
4 linguri faina
1/2 plic praf de copt
Crema :
100 g ciocolata cu lapte, de buna calitate
8 galbenusuri
1 ou intreg
250 g unt
3 linguri cacao
250 g zahar
4 linguri cu lapte timp de prepare 60 minute
BlackShad0w întreabă: