Cel mai usor de preparat si gustos desert este chec cu frisca sa incepem:Avem nevoie de:
3 oua
200 g zahar
300 ml frisca
1/2 cana amidon
1 cana si jumatate faina
vanilie
1 praf de copt
Ouale le-am mixat bine cu un praf de sare, vanilia si zaharul.Am adaugat frisca si am mixat pana a inceput sa se ingroase putin. Urmeaza faina amestecata cu amidonul si cu praful de copt.
Am toarnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, am nivelat bine cu lingura si am dat la cuptorul incins la 180 de grade pentru 35-40 de minute.
Dupa ce s-a copt am rasturnat pe un gratar si am lasat la racit, apoi am pus deasupra o glazura din 4 linguri de fondant (cumparat ) si sucul de la o lamaie. Si gata! sper ca te-am ajutat:*
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
3 linguri cacao
3 linguri ulei
1 praf de copt
esenta de rom
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
Compozitia se imparte in 2 si se coc 2 foi intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc mediu, timp de cca 15 minute fiecare. Se scot pe un gratar si se lasa la racit, fara a le suprapune.
Crema (inspiratie Gabi)
175 g unt
100 g zahar
175 ml frisca lichida (vegetala)
esenta de vanilie
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie, pana devine pufos. Frisca o mixam pana se intareste, apoi o incorporam putin cate putin in crema de unt.
Blaturile le insiropam cu un sirop preparat din 100 ml apa, 100 g zahar si esenta de rom. Punem crema pe unul din blaturi, acoperim cu cel de-al 2-lea blat si dam la rece pentru 1 ora.
Ornam cu frisca si capsuni.
Ingrediente:
Pentru blat:
6 oua,
6 linguri zahar tos,
6 linguri ulei,
2 linguri cacao,
2 linguri nuca macinata,
coaja de lamaie,
5 linguri faina,
1 lingurita praf de copt,
Pentru crema:
250g unt,
200g zahar pudra,
2 pliculete zahar vanilat,
Pentru umplut si ornat:
2 plicuri frisca,
3oo ml lapte rece,
6-7 coji ecler,
Preparare:
1. Se separa si se bat spuma albusurile cu zaharul turnat lingura cu lingura, se adauga cateva picaturi zeama de lamaie pentru a se intari mai bine. Amestecul obtinut se da putin la frigider.
2. Se freaca galbenusurile cu ulei si se amesteca cu albusul de la frigider si cu restul ingredientelor, adica: cacao, nuca macinata, coaja de lamaie, faina si praful da copt. Se amesteca usor pana se omogenizeaza compozitia.
3. Se tapeteaza un vas de marime medie cu unt si faina, se toarna iute in el compozitia si se da la cuptorul incins la 200 grade fara sa il deschidem 15 min. Apoi se reduce focul si se mai lasa 10-15 min. Se poate incerca cu scobitoarea.
4. Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca timp in care pregatim crema de unt frecat cu zaharul si zaharul vanilat, se bate frisca si se rup bucatele cojile de ecler sau se taie in fasii subtiri de 1 cm pentru a le putea folosi si la ornat.
5. Intr-un ibric se perapara siropul din 2oo ml apa, o lingura cacao si 3 linguri de zahar si se lasa sa se raceasca.
6. Se taie blatul in doua, se insiropeaza, se intinde crema de unt peste care se presara din belsug bucatele de ecler. Peste ecler se pune jumatate din cantitatea de frisca si apoi blatul.se insiropeaza si el putin si se acopera cu frisca ornandu-l cu bucati de ecler.
Timp de preparare: 25 min
Ingrediente
- 1/4 cesti granule de tapioca;
- 3 cesti de lapte degresat sau lapte de soia neindulcit, simplu;
- 1/2 cana sirop de artar;
- Un ou mare batut usor;
- 1 ½ lingurite extract de vanilie;
- Doua boluri de capsuni, feliute;
- 1/2 cana de frisca;
- 6 crengute de menta pentru ornare.
Mod de preparare
Pune granulele de tapioca intr-un blender sau intr-o masina de macinat cafea pana se transforma intr-o praf pudra fin.
Bate laptele sau laptele de soia, siropul de artar, ouale si praful tapioca intr-o cratita.
Incalzeste la o temperatura medie, bate in mod constant, pana cand compozitia se ridica. Ia tigaia de pe foc, amesteca extractul de vanilie si toarna intr-un castron mediu.
Pune o folie de plastic direct pe suprafata. Lasa la frigider aproximativ 3 ore sau poate ramane si peste noapte.
Amesteca aluatul cremos folosind un mixer sau telul, intr-un bol pana aluatul devine moale. Toarna frisca in amestecul de tapioca folosind o lingura.
Amesteca 1/4 din bolul de capsuni in cele sase pahare de 200 gr. Pune un strat 1/3 de frisca. Repeta, pune capsuni si apoi alt strat de frisca.
Pune restul de fructe la final si cateva crengute de menta. Pentru copii procesul de decorare este interesant si sigur copilul tau va dori sa te ajute.
Odata terminata se poate servi imediat, sau acopera si lasa sa se raceasca pana la doua ore. Dupa ce o scoti de la frigider las-o cateva minute la temperatura camerei pentru ca copilul sa nu raceasca.
Ingrediente reteta :
1 l frisca lichida
500 g capsuni
2 banane
3 kiwi
1 esenta rom
400 g piscoturi
Preparare reteta :
Pregatesti frisca lichida si o dai la frigider pana cand o folosesti.Tai fructele cubulete din care pastrezi cateva pentru decor(de exemplu 1-2 capsuni si cateva fasii de kiwi). Insiropezi piscoturile (in cafea simpla si cateva picaturi esenta de rom) si asezi un strat pe un platou, apoi pui frisca peste care presori capsunile si le acoperi si pe acestea cu frisca.Asezi al 2-lea rand de piscoturi, pui frisca, kiwi procedand ca la primul strat.Al 3-lea strat il acoperi cu frisca, pui banane, dupa care acoperi iar cu frisca si ornezi.
Mentiuni reteta :
Lasa siropu sa se raceasca ca sa nu se inmoaie frisca.
Cele mai gustoase recete vei gasi aici... http://www.reteta.ro/reteta/Desert+cu+frisca+si+fructe.1181.html
N-o sa va vina sa credeti cat de usor se poate face acest chec.Este ideal pentru micul dejun si nu numai...
Avem nevoie de:
3 oua
200 g zahar
300 ml frisca
1/2 cana amidon
1 cana si jumatate faina
vanilie
1 praf de copt
Ouale le-am mixat bine cu un praf de sare, vanilia si zaharul.Am adaugat frisca si am mixat pana a inceput sa se ingroase putin. Urmeaza faina amestecata cu amidonul si cu praful de copt.
Am toarnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, am nivelat bine cu lingura si am dat la cuptorul incins la 180 de grade pentru 35-40 de minute.
Dupa ce s-a copt am rasturnat pe un gratar si am lasat la racit, apoi am pus deasupra o glazura din 4 linguri de fondant (cumparat ) si sucul de la o lamaie. SI GATA! SPER CA PRIMESC FUNDA
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: