Buna ziua!
Puteti incerca urmatoarea reteta:
TORT FESTIV, DAR FARA BLAT
4oua de gaina, 300 g de unt, 100 g de stafide, 150 g de nuci, 50 g de cacao, 3-4 linguri de rom, 5 linguri de zahar tos, 2 linguri de zahar pudra, frisca si ciocolata pentru ornat.
Crema1:Frecati 4 oua cu 3 ling. de zahar pe baie de abur, pana crema se ingroasa, apoi dati la rece.
Crema2:Bateti spuma 300 g de unt cu 2 linguri de zahar pudra.Amestecati crema1 cu crema2, apoi adaugati 100 g de stafide spalate si tinute in rom, 150 g de nuci prajite in zahar ars si pisate si amestecati usor pana la omogenizare.Compozitia o impartiti in 2:intr-o parte adaugati 50 g de cacao, iar in cealalta parte puneti 3-4 linguri de rom.Intr-un vas de sticla, puneti crema galbena, apoi crema maro.Il ornati cu frisca si presarati pe deasupra ciocolata rasa.Il dati la rece pana a doua zi.
Sper ca v-am fost de folos!
Uite un site http://www.retete-gustoase.ro/search.php?terms=prajituri&new=1
Http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-ziua-si-noaptea-de-post.html
Eu de cand am gasit reteta asta permanent fac asa prajitura, e pur si simplu delicioasa si nu iti ia mult timp sa o gasesti, iar ingredientele sunt din cele mai simple.
Bafta :)
DaciaRomania întreabă: