Iti multumesc mult ca ai pus intrebarea, caci vine si ziua mamei mele si as vrea sa ma inspir si ue din raspunsurile date la intrebarea ta. Eu probabil voi face o prajitura care nu necesita cuptor. Blatul il voi cumpara si un plic de frisca si ciocolata, le pun pe blat. Il voi orna cu fructe. Bineinteles va fi o prajitura mica, nu mare cat pentru toata familia.
Tort Padurea-Neagra
Ingrediente blat 24 cm:
200 gr faina
250 gr zahar
70 gr cacao
450 gr lapte
35 gr ulei
1 praf copt
Ingrediente umplutura:
400 gr frisca
cirese sau visine din compot
Blat:
Amestecam faina cu praful de copt, zaharul si cacaoa, dupa care adaugati laptele si uleiul treptat. Consistenta va fi foarte lichida dar asa trebuie sa fie. Turnati aluatul intr-o forma de 24 cm tapetata cu unt si faina, si il bagam in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru 45-50 minute. Faceti proba cu betigasul si in momentul cand iese curat, e gata blatul. taiem blatul in 2 dupa ce se raceste complet, Eu am avut kirsch gruetze (marmelada de cirese) adusa din Germania dar puteti foarte bine folosi cirese sau visine din compot scurse inainte.
Punem pe prima foaie cate visne sau cirese dorim noi, adaugam 300 gr frisca batuta bat si inchidem tortul cu a doaua foaie de blat pe care o ornam cu frisca ramasa (100 gr), cateva bobite de cirese si bobite de ciocolata amara, il lasam cam 30 minute la frigider, dupa care il putem servi. Eu nu am mai imbracat marginile cu nimic,
Uite si linkul: http://adamache-laura.blogspot.com/2009/04/tort-padurea-neagra.html
Negrese =p~
Timp de preparare:
30 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
250 g margarina,
500 g zahar,
5 linguri cu cacao,
1 cana cu lapte,
4 oua,
200 g faina,
1 pachet praf de copt,
nuci,
rom,
ciocolata,
coaja de lamaie.
Mod de preparare:
Se pune la fiert margarina impreuna cu zahar, lapte, cacao, coaja de lamaie. Dupa ce a fiert, se iau din aceasta compozitie 15 linguri in care se adauga ciocolata, rom, nuci (aceasta va fi glazura).
Restul compozitiei se pune la racit, dupa care se adauga galbenusurile, pe rand, apoi faina, praful de copt stins si albusurile batute spuma.
Compozitia se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Cand este gata, se toarna peste ea glazura si se poate presara nuca de cocos.
Se poate insiropa inainte de punerea glazurii cu un sirop din 200 ml apa, 7 linguri de zahar, zahar vanilat. Se pun la fiert pentru un gust mai bun, se poate carameliza zaharul si se adauga apa, se da un clocot.
Sau bilute cu visine din visinata :X
http://dobrinisabela.blogspot.com/......inata.html
;;)
anonim_4396 întreabă: