Ai putea face clatite, merg si fara oo, faina lapte un pic de sare si ceva arome vanilie sau rom, poti sa le umpli cu gem, ciocolata...;
http://lacto-ovo-vegetariankitchen.blogspot.ro/......-nuca.html
in locul aluatului poti lua foi de aluat din magazine vezi sa nu fie foi de placinte din acelea cu multe foi subtiri;
poti lua foi de placinte pui ceva acolo branza, gem il rulezi si bagi la cuptor, descopera cum se foloseste cuptorul :D
Bravo "romane". Mi-a placut acele "oo" ale tale! Asta imi aduce aminte de un afis scris cu pixul pe o jumatate de coala de caiet de clas I,pe care un aprozarist agramat, de pe vremea lui Ceausescu a scris urmatorul anunt, pe geamul magazinului:
"Az e oo".
Altadata sa scrii "oo" corect, adica "ouă", chiar daca tu asa pronunti.
Tânără domnişoară nu judeca ceva dacă nu cunoşti situația şi în general nu judeca, poți să-ți spui punctul de vedere într-un mod gentil.
Modul în care am scris ouă este din voință proprie pentru că mi se pare amuzant aşa iar acest lucru îmi permite să mă abat de la regulile de scriere în creația mea, seara buna.
Cu placere si multumesc in acelasi timp, am scris de pe telefon si acolo ii usor si placut sa scrii cu diacritice, pe laptop nu obisnuiesc. Intr-adevar este destul de gentil, recitind, de asemenea amuzanta si amintirea ta mersi pentru impartasire; da, la postarea mea ma refeream prin creatie.
Vad ca toata lumea ti-a recomandat tiramisu.
Uite cum il fac eu.
Din pacate ingredientele nu sunt prea ieftine. Piscoturile (6-7 lei), crema mascarpone(6-7 lei), smantana(cam 4 lei), si celelalte maruntisuri:
Eu iti spun o reteta de tiramisu, pe care o face fiica prietenei mele si de asemenea si eu (am invatat de la ea!), in cateva minute.
Ingrediente:
1 cutie mascarpone de 250 g
1 pachet de piscoturi
1/2 galetusa de 1 kg de smantana de 12 % (se poate pune mai mult sau mai putin in functie de cantitatea de care avem nevoie)
1 cutiuta de frisca lichida care se bate atunci
1 lingura de zahar tos sau o masura de zahar lichid
-esenta de vanilie dupa gust.
-3 pliculete de ness 3 in 1
Preparare:
Se bate frisca pana devine spuma
Se amesteca cu mascarpone si cu smantana
Se adauga dulcele si aroma
Se face o cafea rece din ness
Se ia fiecare piscot si se roteste in cafea repede, ca sa nu se inmoaie
Se aseaza un strat de piscoturi intregi si apoi 1/3 din crema facuta.
Se alterneaza toata compozitia, un strat de piscoturi intregi, unul de crema.
Peste ultimul strat de crema se cerne cacao praf din belsug!
Tip-Daca crema se taie (eu am patit-o) se foloseste un plic de gel-fix care se adauga direct peste crema devenita lapte si se reia amestecarea.
Prajitura este mai buna a doua zi cand piscoturile se inmoaie patrunse de crema si arome.
Singurul dezavantaj la aceasta prajitura este ca nu se poate scoate din tava intr-o forma artistica atunci cand se servesc portiile. Iti trebuie oarece indemanare tinand cont ca prajitura se face intr-o tava inalta.Dar este ff gustoasa.
Pofta buna!
Cu ocazia acestui raspuns, m-am hotarat sa fac si eu maine asa ceva, mai ales ca am toate ingredientele in frigider.Se poate face cu jumatate cantitate, daca vrei sa fie mai mic sau mai putin.
Bună!
Poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone ) după următoarea reţetă :
Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).
Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.
Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!
Sau, poţi ALEGE una din următoarele reţete.
Vezi diverse reţete de tort fără coacere la linkul :
http://www.gustos.ro/retete-culinare/tort-delicios-fara-coacere.html
http://irinaririna.blogspot.ro/2013/01/tort-de-mere-fara-coacere.html
http://whatlibertyate.com/......a-coacere/
http://scrieliber.ro/2011/06/11/tort-cu-fructe-fara-coacere/
http://www.petitchef.ro/retete/blat-de-tort-fara-coacere-fid-949901
http://gastronomie.ele.ro/retete/Desert_--d8/Torturi_--s19/
Vezi diverse reţete de prăjituri ( fără coacere ) la linkul :
http://www.retetecalamama.ro/tag/prajitura-fara-coacere
http://www.divahair.ro/culinar/retete/dulciuri-rapide-fara-coacere
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajitura-fara-coacere/
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajitura-fara-coacere/
http://www.retetekulinare.ro/prajituri/prajitura-rapida/
http://cooking-can-be-fun.blogspot.ro/......acere.html
http://www.secretulprajiturilor.ro/......p1977.html
http://www.teoskitchen.ro/2009/12/cheesecake-fara-coacere.html
http://biancams76.blogspot.ro/2010/03/prajitura-cu-mere-fara-coacere.html
http://delly.garbo.ro/......acere.html
http://www.reteteculinare.ro/......cere-6402/
http://www.bucataras.ro/......34164.html
Toate cele bune!
Multumesc...dar pana la urma am facut un salam de biscuiti in forma de arici (doi arici - unul mare si un puiut)
Decebalul întreabă: