Bună!
În general, se recomandă REDUCEREA cantităţii de sare consumată până la ELIMINAREA completă din alimentaţia diabeticului - vezi detalii la linkul :
http://www.reteteculinare.ro/articole/diabetul_si_consumul_de_sare/
Deci, NU prea contează că este vorba de sare iodată sau simplă...
Preferabil să fie EVITATĂ!
Toate cele bune şi multă sănătate.
Diabetul si consumul de sare
Legatura dintre diabet si consumul de sare este una indirecta, studiile dovedind ca ingerarea clorurii de sodiu (sarea de bucatarie) are efecte directe asupra tensiunii arteriale, ridicand-o, iar aceasta, la randul ei, este responsabila pentru multe din complicatiile pe care bolnavii de diabet le manifesta.
Cunoscute fiind aceste efecte ale sarii, producatorii au inceput sa furnizeze alternative la alimentele cu sare, oferind celor care le solicita mancaruri "fara sare" sau "cu o cantitate redusa de sare".
Cele doua componente ale sarii: clorul si sodiul sunt responsabile (impreuna cu potasiul) pentru pastrarea echilibrului lichidelor din organims, prin urmare, nici unul din aceste minerale nu trebuie sa lipseasca din alimentatie. Studiile au demonstrat ca pentru persoanele sanatoase, cantitatea de sare necesara zilnic este de o lingurita rasa. Majoritatea insa consuma mult mai mult de atat, intrucat apelam deseori la alimente procesate: branzeturi, conserve, produse din carne – care, de regula, sunt tratate cu multa sare pentru conservare.
Eu spun ca nu poti iodata pentru ca nu este buna! Eu iti recomand sarea di hawai e buna pentru diabetici