Bună!
Vezi diverse reţete de prăjituri & torturi uşoare/simple la linkul :
http://www.retetepentrutine.ro/tag/prajituri-usoare.html
http://www.teoskitchen.ro/
http://retete-carmen.com/retete-prajituri/
http://www.secretulprajiturilor.ro/prajituri-simple/
http://www.ghid-culinar.ro/retete-culinare/tag/retete-prajituri-usoare
http://www.petitchef.ro/tags/retete/tort-simplu
http://gastronomie.ele.ro/retete/Desert_--d8/Torturi_--s19/
Toate cele bune.
Buna!
ARLECHIN CU NUCA
Aluatul:200 g de faina, 150 g de unt, 50 g de zahar pudra, 3 galbenusuri, 1 varf cutit de sare, vanilie.
Crema:200 g de nuci macinate, 150 g de zahar, 1 dl de lapte, 150 g de unt, 3 linguri de rom, vanilie, coaja de lamaie.
Intr-un castron freci untul cu zaharul, vanilia si sarea.Adaugi pe rand galbenusurile, la urma faina.Se imparte aluatul in 3 si se coc 3 foi pe dosul unei tavi.Pui foile coapte una peste alta reci, le acoperi cu crema de nuca care se pregateste asa:Intr-un vas pe foc, pui nucile, zaharul, putina coaja de lamaie, vanilie si lapte.Amesteca pana se ingroasa.Ia vasul la o parte si cand amestecul s-a racit, pui untul frecat si romul. Ungi foile pe rand cu aceasta crema.
Deasupra poti glasa cu glazura de ciocolata sau albus de ou batut pe abur.
Te pup!
Iti voi spune o reteta super simpla si gustoasa, ai nevoie de aluat congelat il gasesti in orice supermarket, un plic de budinca si ciocolata. descongelezi aluatul si ilintinzi pe hartie de copt il intepi cu o furculita ca sa nu creasca prea mult il bagi la ccuprot cam 15 minute. Faci budinca, dupa ce s-a racit blatul si budinca, ungi blatul cu budinca si rupi bucatele de ciocolata peste, e delicios.