| wtxwhdxifdjebdd a întrebat:

cum imi pot convinge parintii sa renunte complet la consumul de carne? Cu siguranta ati vazut, sau stiti cum este un animal scutit de "chin". Doar puneti-va in locul lor.Imaginati-va ca sunteti dusi intr-un mediu total necunoscut, si-apoi, capul jos.Va dati seama ce durere incredibila da peste voi? Mai ales ca traim si dupa ce ni se taie capul vreo cateva secunde.Sau cand un peste este pregatit pentru sushi. Bucatarul lasa pestele fara apa intr-un vas ca sa fie gata pentru sacri...pardon masa.Nu va dati seama? Aia fara apa rezista cum o facem noi fara aer.Ati suporta sa stati intr-un loc unde nu e deloc aer? Si inghesuiti si de alti "semeni" in acelasi timp? Plus ca pestii stau intr-un mediu cu temperatura constanta, in general scazuta. Apoi pusi pe foc la zeci de grade.Ce credeti? Simt diferenta? Nici nu ne putem imagina.Pentru ce? Ca omul s-a plictisit de brocoli happy si-acum taie capete ca sa aiba ce sa manance lol. Daca tot s-a deovedit stiintific faptul ca un om care renunta la consumul de carne ca traieste mai mult decat unul care mananca toate animalele de ce nu ne oprim totusi? Ganditi-va ca fiecare pe Pamant avem o viata.Iar prin asta,le luam libertatea la care avem dreptul cu totii si "casa",iar mai rau, le facem sa sufere o moarte cruda si lenta.Din nou, voi cum v-ati simti? Omul a fost lasat cu ceva ce numai el are.Rationament.Chiar trebuie sa ne lasam instinctele animalice sa doboare logica? Omul, o fiinta inteligenta chiar a ajuns atat de disperat sa ucida doar pentru ca vrea sa manance? Mi se pare jalnic.In conditiile in care societatea este atat de dezvoltata,iar agricultura nu poate fi finita.O planta,un animal,amandoua sunt la fel de usor de crescut. Apoi,ca de obicei,un gurmand sau mai multi vin sa ma injure,ca am venit cu o propunere "atat de exagerata" si daca vreau sa nu mai fie mancate vietuitoarele sa nu el mai mananc eu si gata. laughing Dar unde e schimbarea? Daca alte sute de milioane de oameni nu fac acelasi lucru? Nu vreau sa-mi impun parerea,e treaba voastra, dar putem trai foarte bine si fara carne. Daca sunteti de acord cu mine, spuneti-le altor persoane ce am postat aici.Ganditi-va ca astfel puteti opri, milioane de Holocausturi.Si multa durere complet inutila. Oricum, ar fi cazul s-o facem repede.In alte tari foarte dezvoltate s-a ajuns chiar la oameni, fetusi.Si vorbesc despre China.China care este o putere mondiala care calca in picioare Romania, ca toate statele de altfel, cat credeti ca va mai dura pana se va raspandi canibalismul? happy De vreme ce o putere precum China il promoveaza practic.Deloc mult credeti-ma.Cu pretextul ca Pamantul trebuie depopulat ca nu mai are loc sa gazduiasca destui oameni se va ajunge chiar si la noi cu timpul.

11 răspunsuri:
| Foxyyyy a răspuns:

''Imaginati-va ca sunteti dusi intr-un mediu total necunoscut, si-apoi, capul jos.Va dati seama ce durere incredibila da peste voi? Mai ales ca traim si dupa ce ni se taie capul vreo cateva secunde.'' De fapt,nu traiesti inca cateva secunde,mori instant,chiar daca aceastea inca se mai misca putin. Mai bine te-ai documenta,daca tot protestezi pe aici. Organismul are nevoie si de carne,e bine sa nu mananci deloc pentru detoxifiere,dar doar perioade scurte. Nu stiu de tine, dar eu nu ma pot compara cu un peste, al carui rol oricum e sa fie mancat, inteleg ca esti sensibila pentru ca si mie imi pare rau de animalele ce sufera prin abatoare din cauza ca nu-s ingrijite deloc, dar totusi sa nu exageram.

| vangaelis a răspuns:

Hai sa facem o intelegere: daca promit ca ma voi uita la un film despre ce se petrece intr-un abator, tu te vei uita la un film despre cum se culeg murele?
laughing) si plantele sufera fratica!

| wtxwhdxifdjebdd explică (pentru vangaelis):

De asta ma indoiesc.Fructele n-au viata.Nici partea care le tine unite de ranacina.Care oricum cade daca fructul sau leguma este prea coapta.

| vangaelis a răspuns (pentru wtxwhdxifdjebdd):

Dude, era o gluma.
Dar ca fapt divers, n-am zis ca fructele au viata, stiu ca
ele sunt ovarul copt al plantelor. Plantele sunt organisme vegetale vii. cand am zis ca sufera, m-am referit ca le detasezi de ovar. Era o gluma, pentru vegetarieni.

| SomeoneXYZ a răspuns (pentru vangaelis):

Si tot ca o gluma citisem zilele trecute pe net o chestie pentru vegetarieni. Suna ceva de genul "daca iubiti asa mult animalele, de ce le furati mancarea?"

| wtxwhdxifdjebdd explică:

Nu neaparat ce am scris eu aici, e cu subinteles, aratati-le dovezi stiintifice articole, emisiuni TV s.a.

| thalyslly a răspuns:

A fi vegetarian este o optiune personala, nu poti oblica pe nimeni sa renunte la carne

| PunkyBrunette a răspuns:

Http://www.youtube.com/watch?v=9BrxEREhX20 - arata-le documentarul asta!

| QurgePink a răspuns:

Pai, arata-i ce sanatos e sa traiesti daca nu mananci carne, treptat am renuntat si eu.

| ProPickDiamonds276 a răspuns:

Nu prea am avut chef sa citesc tot si aratele un video dintr-o fabrica de carne...

P.S. = nu mai scrie asa de mult... este doar o intrebare nu un rezumat