Totusi iti dau si eu tortul meu preferat care se face in casa noastra. Sora-mea il face pentru ca nu e nimic de copt la el.
Crema aia este totul la gust, e frisca cu ciocolata foarte densa.
Poti sa nu pui coniacul din reteta.
http://www.cevabun.ro/tort-din-mousse-de-ciocolata/
Bună!
Vezi diverse reţete de tort ( şi o alegi pe cea care-ţi place de ) la linkul :
http://www.gustos.ro/retete-culinare/tort-simplu.html
http://www.petitchef.ro/tags/retete/tort-simplu
http://luminitanaty.blogspot.ro/2009/05/ceva-dulcetort-simplu-naty.html
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/tort-simplu-de-ciocolata/
http://retete-torturi.lalena.ro/
http://gastronomie.ele.ro/retete/Desert_--d8/Torturi_--s19/
http://www.bucataras.ro/retete/tort-simplu-38606.html
http://retete.eva.ro/desert/torturi-de-vis-usor-de-facut-articol-14601.html
http://www.retetepentrutine.ro/tag/retete-simple-de-torturi.html
Toate cele bune.
Buna!
TORT DE CLATITE CU PORTOCALE SI SIROP CARAMEL
http://www.laurasava.ro/2007/02/27/tort-de-clatite-cu-portocale-si-caramel/
Da o geana si pe-aici:
http://www.laurasava.ro/2011/12/15/torturi-de-craciun-si-revelion/
Te pup!
1.TORT DE CACAO CU CREMA DE MARTIPAN
INGREDIENTE BLAT CACAO:
- 6 oua
- 6 ls apa fierbinte
- 200 g zahar
- 1 pac. zahar vaniliat
- 100 g faina
- 100 g amidon
- 25 g cacao
- 1 lc praf copt
MOD PREPARARE:
Faina, amidonul, cacaoa si praful de copt se amesteca impreuna
Ouale se mixeaza spuma adaougindu-se treptata apa fierbinte, zaharulcsi zaharul vaniliat.
Totul se mixeaza pina cind masa de oua creste, devine tot mai deschisa la culoare si spumoasa.
Se adaoga amestecul de faina cernut si cu o lingura se amesteca totul impreuna in asa fel incit sa fie bine amestecate, dar sa ramina masa totusi aerata.
Se toarna intr-o forma de tort unsa si captusita cu hirtie de copt, cu dimensiunea de 26/28cm si se coace in cuptorul incins la 175°C pentru ca 25-30 min.
INGREDIENTE CREMA:
- 200 g martipan
- 450 ml lapte
- 1 pac. budinca de vanilie
- 2 oua
- 400 g smintina lichida pentru frisca
- 1 pac. intaritor de frisca
- esenta de migdale/lichior amareto
MOD PREPARARE:
100ml lapte se mixeaza cu ouale si praful de budinca.
Restul de lapte se pune pe foc si in el se pune martipanul taiat bucatele.Laptele se incinge amestecind mereu pina ce martipanul se dizolva si se adaoga si amestecul de lapte+ou si amestecind in continuare se lasa totul sa fiarba usor pina ce amestecul devine precum budinca.
Se trage de pe foc si se acopera imediat cu folie de nailon alimentara.
Cind budinca s-a racit se amesteca cu frisca batuta spuma impreuna cu intaritorul de frisca.
ASAMBLAREA:
Blatul de tort se taie 1 sau de 2 ori (asta depinde cit de mare este forma in care s-a copt blatul)orizontal si se umple cu crema de martipan si se pune la frigider pentru ca 3 ore.
Daca tortul se imbraca in fondant atunci este bine ca, crema sa fie numai pentru umplutura tortului si tortul sa se unga de jur impejur cu marmelada/gem in prealabil incalzit.(eu am impartit blatul doar in doua si o parte din crema am folosit-o la imbracarea tortului, ceea ce a dus la degradarea fondantului).
Deasupra se aseaza fondantul si se decoreaza dupa dorinta.
Tortul se poate decora si numai cu frisca sau cu fondant de martipan...
Site : http://www.petitchef.ro/......fid-775413
2. TORT Valentine
Ingrediente:
Pentru aluat
8 albusuri
un praf de sare
1 lingurita esenta de vanilie
200 gr zahar pudra
1 plic zahar vanilat Bourbon
120 gr faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita colorant alimentar rosu, optional
100 ml lichior de ciocolata
Pentru umplutura
200 gr ciocolata amaruie
3 albusuri
1 plic zahar vanilat Bourbon
100 gr zahar pudra
30 gr pudra de cacao
20 gr gelatina
Preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava in forma de inima.
Pentru aluat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Se adauga esenta de vanilie, zaharul vanilat Bourbon si treptat se adauga zaharul pudra, mixand pana cand albusurile devin spuma tare. Intr-un vas se amesteca faina cu parful de copt apoi se cerne deasupra albusurilor si se amesteca usor.Se adauga colorantul alimentar si se mixeaza.Se toarna aluatul in tava pregatita si se da la cuptor 30-35 minute, pana cand a crescut si la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Se lasa blatul sa se raceasca apoi se taie in jumatate, pe orizontala si ambele blaturi se insiropeaza cu cate 50 ml lichior de ciocolata
Pentru umplutura, se inmoaie gelatina in 100 ml apa rece 10 minute, apoi se incalzeste usor, dar nu se fierbe! Se topeste ciocolata la bain-marie.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Se adauga zaharul vanilat Bourbon si treptat se adauga zaharul pudra, mixand pana cand albusurile devin spuma tare apoi se inglobeaza ciocolata topita.Se adauga pudra de cacao, se amesteca apoi se inglobeaza si gelatina preparata.
Se aseaza primul blat de tort pe o farfurie, se unge cu o parte din umplutura, deasupra se aseaza cel de-al 2-lea blat apoi intreg tortul se imbraca in umplutura ramasa si se da la rece 2 ore.Tortul se decoreaza dupa placul fiecaruia.
Site : http://www.petitchef.ro/retete/desert/tort-valentine-fid-670165
Tot ce e mai bun in bucatarie! :D
Sper ca te-am ajutat.
Ingrediente tort de mere, crema de zahar ars si pandispan:
Pentru realizarea unui tort mare, in cratita inalta cu diametru de cca. 28 cm.:
- un pahar de 250 ml.cu zahar pentru. tapetat cratita
- 7-8 mere curatate si taiate felii
- crema de zahar ars din : 1 litru lapte, 8 oua, un pahar zahar, vanilie
- pandispan din: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1 praf de copt, vanilie, coaja de lamaie
- OPTIONAL : frisca pentru. ornat sau 3 plicuri de glazura de zahar ars din comert
Modul de preparare a retetei:
Pentru prepararea acestui tort se urmeaza etapele:
1. se tapeteaza cratita ( si peretii pe o inaltime de circa 7 cm.) cu siropul de zahar ars format dintr-un pahar de zahar preparat la foc mic.
2. dupa ce s-a racit zaharul ars se adauga merele taiate felii peste care se pune compozitia de crema de zahar ars; se introduce in cuptorul incins, la foc mic si se lasa pana incepe crema de zahar ars sa se desprinda de margini (este coapta 3/4).
3. se toarna peste crema de zahar ars compozitia de pandispan si se coace circa 40 minute, in functie de cuptor; se incearca cu o scobitoare daca este copt.
4. se lasa putin sa se raceasca, se desprinde usor cu un cutit pe margini si se rastoarna punand un platou cu margini mai inalte peste cratita si intorcand-o dintr-o miscare; in prima faza tortul va avea sirop de la crema de zahar ars, care va fi absorbit de pandispan si astfel tortul de va auto-insiropa.
5. se poate orna, pt.aspect, dupa gust si inspiratie sau se poate consuma ca atare.
PLACE MULT COPIILOR, ESTE RACORITOR SI DIETETIC.
POFTA BUNA!
Totusi de unde stii care o sa fie cel mai gustos? Le faci pe toate sau dupa reclama?
Dupa ingrediente si modul de preparare o sa deduc gustul si pe cel care o sa imi sune cel mai bine o sa-l fac si o sa-i dau si fundita.
Ti-a iesit tortul bun deci . Chiar ma bucur. Si scuze pentru troll ( dar nu m-am putut abtine atunci )
Sa stii ca chiar a fost DELICIOSO Mss.
Prajitura de piscoturi cu budinca: ai nevoie de: 800g de piscoturi, 2plicuri de budinca de ciocolata, 2plicuri de budinca de vanilie sau ce budinca preferi tu, 550g lapte, frisca hulala, o ciocolata amaruie sa o razi peste prajitura si o tava mare intinsa. Mod de preparare: inmoi piscoturile in lapte si le asezi pe tava apoi prepari primul strat de budinca si il asezi uniform in tava peste piscoturi. Apoi din nou inmoi piscoturi in lapte si le asezi peste budinca apoi urmeaza al doilea strat de budinca sa il pui peste. Dupa acoperi din nou cu piscoturi. Dupa aceea bati frisca hulala cu mixerul si o intinzi deasupra apoi poti rade ciocolata daca doresti.Succes la Prajitura si Pofta Buna.
Tort de mere
150 g margarina, 300 g faina, 3-4 mere, 150 g zahar, drojdie, 3oua.
Se pune margarina, 3 oua, zahar, si se mixeaza, dupa se pune faina, drojdia si merele taiate felii subtiri.
Se mixeaza toate impreuna si se pune in forma unsa cu ulei si se coace la 170 grade, 45 minute.
Ai putea face untort dilpomat cu aluat de pandispan umplut cu crema de vanilie( budinca) salata de fructe si decorat cu frisca si fructe!
Tort rapid şi cremos cu pere, rom şi ciocolată!
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
150 grame de biscuiţi digestivi
50 grame de unt nesărat
2 linguri de Nutella.
Ingrediente pentru perele fierte
2 pere mari
50 grame de zahăr
100 mililitri de apă
1 baton de vanilie.
Ingrediente pentru cremă
300 grame cu cremă de brânză
125 grame de zahăr
550 mililitri cu smântână grasă
3 linguri cu rom
6-7 biscuiţi mărunţiţi (cei preferaţi de tine)
1 ciocolată albă.
Ingrediente necesare pentru decorarea tortului
ciocolată, răzuită mare
zahăr praf.
Mod de preparare
Dificultate: medie · Timp preparare: 30 minute
Pentru a prepara blatul se mixează biscuiţii în robot, după care se amestecă cu untul şi Nutella topite împreună la microunde. Se presează amestecul într-o formă pentru tort, cu pereţii detaşabili şi se lasă la frigider până prepari crema.
Pentru a pregăti perele pentru cremă se pune apa cu zahărul la fiert şi se adaugă seminţele din batonul de vanilie. Perele se curăţă de coajă, se feliază şi se lasă 3 minute la fiert în siropul de zahăr. Apoi se scurg şi se lasă la răcit.
Pentru a face crema pentru tort se amestecă cu mixerul crema de brânză, smântâna şi zahărul. Apoi se adaugă romul, biscuiţii mărunţiţi şi perele fierte. Apoi se adaugă ciocolata albă topită şi se toarnă amestecul peste blatul din biscuiţi.
Tortul se lasă la frigider câteva ore, după care se ornează cu ciocolată şi zahăr praf.
Sper ca te-am ajutat!
funda?
Bună, @Alex_Alexandra_1997!
Când dai copy & paste la un pasaj/răspuns luat de pe alt site TREBUIE să INDICI şi pagina/linkul de unde l-ai copiat!
În caz contrar ÎNCALCI Regulamentul TPU!
Pe viitor, te rog să indici ŞI sursa de copy & paste.
De data asta o s-o fac eu în locul tău!
SURSA de copy & paste a răspunsului dat de @Alex_Alexandra_1997 este :
http://retete.eva.ro/......36850.html
Toate cele bune.
Heii!
Am incercat o reteta de chec. A iesit SUPER GUSTOS!
Acest chec trebuie sa il faci in cuptorul cu microunde si este gata in aprox. 5 minute!
http://www.retetecalamama.ro/......inute.html
Fundaa? :*