Http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t142038.html
Reteta este explicata pas cu pas, se afiseaza ingredientele. Sper sa-ti fiu de ajutor. fundita :X :D?
Lol, de ce reteta ai nevoie? Ai vazut vreodata o shaorma? Ai nevoie doar de ce contine ea(in cazul in care ai mancat una, ar trebui sa stii si u ce contine), dupa care le pui intr-o "clatita" din aceea si gata.
Pt ca pofticiosii mei iubesc shaorma, dar din pacate am auzit tot felul de povesti horror despre fast-food-uri, am ajuns la concluzia ca ce e facut in bucataria mea nu e minciuna, asa ca am hotarat sa fac shaorma de casa
Sa incepem cu lipiile, despre care am tot citit pe alte site-uri ineptii de genul "mai bine le cumperi decat sa te chinui sa le faci"...sincer, au fost foarte simplu de facut. Pt lipii avem nevoie de:
- 500 g faina
- 200 ml apa calduta
- un plic de drojdie uscata
- o lingurita sare
- o lingurita zahar.
In apa calduta se amesteca zaharul, sarea si drojdia, pana cand se omogenizeaza. Apoi inglobam si faina, in ploaie. Se framanta un aluat suplu si elastic, care se lasa la crescut 30 de min la caldurica. Din acest aluat rupem cate o biluta, pe care o intindem bine pe o planseta cu faina, cat de subtire cu putinta. Lipiile se coc in tava de teflon, fara pic de ulei sau grasime. Se coc pe ambele parti, insa aveti grija ca se fac repede si se poate sa le ardeti (cum am facut eu cu prima :p). Din aluat se obtin cca 9-10 lipii.
Apoi pentru a umple shaorma, avem nevoie de:
- pulpe de pui dezosate (cantitatea difera in functie de cati haple sunt la masa
- cartofi
- varza alba proaspata
- castraveviori murati
- maioneza
- ketchup
Pulpele se condimenteaza bine si se fac la gratar, apoi se taie in bucatele. Cartofii se prajesc in ulei (tipicii cartofi prajiti), varza se toaca si se amesteca cu maracr si o lingurita de suc de lamie si sare, castraveciorii murati se taie felii subtiri. Maioneza si ketchupul...se cumpara, pentru ca nu am avut oua in acasa si nici nu am gasit la maga
In fiecare lipie punem carnita, peste cartofii prajiti si sub forma asta se baga la microunde 1 min. Apoi peste punem un linguroi de maioneza, castravetii, varza, ketchupul si rulam shaorma. Daca se zbate, o impobilizam cu folie de aluminiu
Despre devorat nu va mai spun decat ca intr-o ora mai era.NIMIC din cele 7 shaorme pe care le-am facut si eu abia am apucat sa gust, de la sotul meu caruia i s-a facut mila ca nu mai apuc la ele si mi-a dat o imbucatura de la el Ce-s a fac cu ei? Astia mi-s, cu ei defilez Zicem cineva ca bucatarul trebuie sa aiba satisfactie nu in a manca ce a gatit ci in ai vedea fericiti pe cei care mananca bucatele sale
Interesanta ideea ta :)!
Uite aici o reteta :
http://gospodini.blogspot.com/2007/11/shaorma.html
Pofta buna =p~!