Piftie de pasăre
Pâté din ficat
Salată de boeuf
Ouă umplute
Ouă umplute cu limbă de vită
Rulouri cu somon şi brânză
Pogăcele cu jumări de porc
Pate de somon afumat
Blini cu smântână şi caviar
Tartine cu somon şi cremă de brânză
Tartine cu cremă picantă de brânză
Roşii umplute cu spanac şi mugur de pin
Roşii umplute a la grec
Chifteluţe din carne cu verdeaţă
Cârnăciori prăjiţi
Creveţi în foietaj
Creveţi picanţi cu portocale
Tartine cu brânză la cuptor
Ciuperci umplute cu brânză, şuncă şi roşii
Ouă scoţiene
Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.bucatarul.ro/CarteDeBucate/Retete-Sarbatori/Retete-de-Revelion/
http://www.bunatati.ro/Meniuri/Alte-meniuri/Meniu-pentru-Revelion.html
http://gastronomie.ele.ro/evenimente/revelion_--ev8.html
http://www.mancare-cluj.ro/index.php?m=7&catRetete=10
http://www.petitchef.ro/tags/retete/gustari-usoare-revelion
http://www.la-baguette.ro/retete-culinare/aperitive-si-gustari/
http://www.petitchef.ro/tags/retete/gustari
http://www.cegatesc.eu/2008/12/gustari/
http://reteteaz.net/aperitive-gust%C4%83ri
http://baby.unica.ro/......stari.html
Buna!
Ai de unde alege aici:
http://www.laurasava.ro/......-revelion/
http://www.laurasava.ro/......evelion-2/
Te pup!
Multumesc, dulcoirile mi-au placut cel mai mult
Niste preparate din creveti, fructe de mare, icre negre, mancaruri chinezesti, peste, iepure.
Prajitura cu mere ( dietetica )
Oua
4 buc
se folosesc doar albusurile
Fulgi de ovaz
1 pah
de 300ml
Mere
4 buc
Zahar
150 g
puteti folosi zahar de trestie, este mai sanatos
Faina
1 linguri
Praf de copt
0.25 lingurite
1/4 de lingurita
Unt
1 lingurite
Pesmet alb/galben
1 linguri
preparare
Ungeti o tava pentru cuptor cu unt (eu am folosit una de 28 cm rotunda cu borduri care se scot ) si presarati pesmet pe fundul si peretii tavii.
2
Merele se spala, se curata si se taie bucatele mici. Le puneti in tava in strat uniform si le presarati cu o lingura de faina.
3
Albusurile le separati de galbenusuri si le bateti spuma tare, adaugati zaharul si mai bateti putin.
4
Adaugati fulgii de ovaz la albusurile batute.
5
Apoi praful de copt si amestecati atent compozitia - cu miscari de sus in jos, ca sa nu se aseze albusurile.
6
Puneti aluatul peste mere, uniformizati si dati la cuptor la temperatura medie de 180-200 grade.
7
Prajitura este gata cand se rumeneste usor deasupra, o scoateti si lasati sa se raceasa complet.
8
Inainte s-o seriviti o presarati cu putina ciocolata neagra data prin razatoare, este optional.
Va spun acum impresiile de la prajitura:
- cand a fost calda, era bunicica
- cand s-a racit a fost buna, buna
- a 2-a zi dimineata (eu am preparat-o seara) a fost super buna
Deci aveti grija sa o lasati sa se raceasca bine si sa mai stea, ca sa absoarba fulgii de ovaz sucul din mere si sa se inmoaie un pic.
Pofta Buna!
Se spune ca daca mananci peste in noaptea de revelion o sa-ti mearga tot anul bine
Bine acum... macanca tu sarmale la 2 noaptea nu te contrazic dar nu prea mi-ai raspuns.
Sampanie,un Tort [ de care vrei tu ], prajituri si ceva sa va tina treazi e combinatia perfecta
Somon cu marinada si sos
Marinada=2 linguri sare, 1 lingura jumatate zahar, marar, piper, boia dulce
Pestele=file dezosat de somon
Sos=mustar 3 linguri, sare 1 lingurita, un galbenus de ou crud, 1 lingurita zahar, mult marar
Amesteca marinata. Pune un strat de marinada pe fundul unei tavi de sticla.Pui un strat de peste, inca un strat de marinata, inca un strat de peste pana umpli tava.
Amesteci sosul si il pui la frigiter 2 zile.Si pestele il pui tot 2 zile.E un fel de sushi. Funda!
Somon cu marinada si sos
Marinada=2 linguri sare, 1 lingura jumatate zahar, marar, piper, boia dulce
Pestele=file dezosat de somon
Sos=mustar 3 linguri, sare 1 lingurita, un galbenus de ou crud, 1 lingurita zahar, mult marar
Amesteca marinata. Pune un strat de marinada pe fundul unei tavi de sticla.Pui un strat de peste, inca un strat de marinata, inca un strat de peste pana umpli tava.
Amesteci sosul si il pui la frigiter 2 zile.Si pestele il pui tot 2 zile.E un fel de sushi. Funda! Sa stii ca are numai 30 calorii.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: