Buna!
Uite o reteta: Timp de preparare:
2 ore si 50 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
2 linguri unt
250 gr. faina
un praf de sare
1/2 kg. capsuni
5 linguri smintina
3 linguri zahar
2 linguri rom
Mod de preparare:
Se freaca untul cu smintina si sarea, se adauga treptat faina, se framinta repede, se formeaza o minge si se da la rece timp de 2 ore. Se intinde o foaie cit forma de tort. Se aseaza in forma unsa si se coace la foc iute. Deasupra, se aseaza capsunile spalate si scurse bine, apoi smintina frecata cu zahar se toarna printre ele in forma de arabescuri si se stropeste cu rom.
Sper sa-ti placa!
Uita-te si pe acest site pentru ca am gasit o reteta pentru tortul de capsuni: http://www.gustos.ro/retete-culinare/tort-cu-capsuni-7.html.
Incearca si Tortul Diplomat de Capsuni: Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
28 piscoturi de sampanie
500 grame capsuni proaspete
2 galbenusuri
1 lingura de faina
2 linguri de zahar
1/2 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita esenta de rom
600 ml lapte
300 ml frisca
20 grame gelatina
frunza de menta verde pentru decor
o forma de tort cu peretii detasabili cu diametrul de 23 cm
Mod de preparare:
Se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si vanilia; se adauga faina si 500 ml lapte si se fierbe pe baie de aburi pana a fiert si s-a ingrosat.
La ultimele clocote se adauga gelatina dizolvata intr-o lingura de apa fierbinte in cuptorul cu microunde.
Se lasa crema la racit.
Se bate frisca si se adauga treptat crema fiarta, pana s-a incorporat complet.
Se adauga la crema astfel obtinuta 250 grame capsuni proaspete taiate felii subtiri.
Se adauga esenta de rom la restul de lapte( 100 ml) si se inmoaie pe rand fiecare piscot.
Se tapeteaza forma de tort cu piscoturile, peretii laterali si baza.
Se umple mijlocul prajiturii cu crema si se orneaza cu restul de capsuni taiate in jumatati si frunzele de menta verde.
Se lasa la frigider 3-4 ore inainte de servire.
Pofta buna!
Aceasta reteta o am din revista" Click Pofta buna!" dar crema nu prevedea gelatina.
Am facut-o de doua ori cu diferite tipuri de frisca si nu s-a inchegat suficient crema.
Astfel am avut ideea sa adaug gelatina la crema fiarta si a iesit foarte bine.
Aceasta reteta este excelent de buna am incercat-o eu si este extraordinara.
Ti-am dat si un site cu o reteta de tort de capsuni vezi ca jos de tot sunt mai multe prajituri sper sa te intereseze si sa-ti placa.
Pa, pa!
Tort cu frisca si capsuni
Blatul
6 linguri faina
6 oua
6 linguri zahar
1 lingurita coaja portocale rasa
Umplutura
600 g frisca
2 portocale
2mandarine
2 clementine
200 g capsuni
2 pliculete zahar vanilat
Siropul
100 g zahar
50 ml apa
2 linguri rom
Mod de preparare
Blatul
Se freaca bine ouale intregi cu zaharul, pana devin spuma;
Se coace intr-o forma de tort, tapetata cu hartie unsa, in cuptorul incins, timp de 20-25 minute. Se scoate forma din cuptor si se lasa blatul in forma la racit.
Umplutura
Capsunii se pun din timp la macerat in siropul cu rom (preparat din 100 g zahar, 50 ml apa, 2 linguri rom);
Dupa o ora, se scot cu paleta din acest sirop si se amestecaa cu frisca si zaharul vanilat.
Montare-ornare
Blatul racit se taie in doua pe orizontala. Cu o parte din siropul ramas de la macerarea fructelor se insiropeaza prima jumatate din blat. Pe el se aseaza o parte din frisca cu capsuni;
Citricele es vor spala si curata. Se desfac in felii, se taie cuburi si se aseaza peste frisca. Se pastreaza cateva felii intregi de mandarine si portocale pentru ornare;
Se pune deasupra si al doilea blat, se insiropeaza si acesta si se imbraca tortul cu restul de frisca. Se orneaza cu felii de mandarine, portocale, capsuni pastrate. Se lasa la rece pentru cel putin doua ore, inainte de a fi racit.
Funda?
Tort cu Capsuni si Migdale
Ingrediente:
Pt. blat:
- 6 oua;
- 6 LG. zahar;
- 6 LG. faina;
- un praf de copt;
- un praf de sare;
Pt. crema:
- 250 g zahar;
- 100 migdale intregi;
- 500 ml frisca lichida;
- 50 g amidon;
- 500 ml lapte;
- 4 galbenusuri;
- 2 plicuri zahar vanilinat;
- coaja de la o lamaie;
- un plic de gelatina;
- 500 g capsuni;
- o tableta ciocolata alba;
- 2 linguri finetti.
Preparare:
Pentru prima data topim ciocolata alba, o punem intr-o punguta la care ii taiem putin un capat pentru a face niste forme de aripi pe o hartie de copt (adica aripile fluturasilor, in forma de B), dupa care punem hartia la frigider.
Dupa aceea punem la topit cele doua linguri de finetti (am ales finetti pentru ca asta am avut in casa), dupa care luam cativa capsuni si ii trecem prin ciocolata topita, ii punem pe o farfurie si ii dam la frigider.
Sa trecem la prepararea blatului, se separa albusurile de galbenusuri din cele 6 oua, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se bat galbenusurile la care se adauga cele 6 linguri de zahar, un plic de zahar vanilinat, 6 linguri de faina si un praf de copt, la final amestecam albusurile cu galbenusurile. Le punem intr-o forma de copt si le dam la cuptor pentru circa 20 min.
Punem migdalele la prajit. Dupa ce sunt prajite le punem intr-o punga si le zdrobim cu sucitoarea. Apoi punem 120 g zahar la caramelizat si cand a devenit auriu punem migdalele. Luam compozitia si o intindem pe o punga intr-un strat subtire, lasam sa se racoreasca putin iar apoi zdrobim cu sucitoarea sau daca aveti blender le tocati la blender.
Pentru crema - 130 ml lapte se amesteca cu cele 4 galbenusuri, restul de zahar (circa 130 g) si amidonul. Restul de lapte il punem la fiert cu coaja rasa de lamaie si vanilia, iar cand incepe sa fiarba adaugam compozitia facuta cu amidon, lasam pe foc pana se ingroasa si se formeaza o crema. Lasam sa se racoreasca putin dupa care adaugam gelatina care in prealabil a fost inmuiata in 3 linguri cu apa si topita pe bain marin. Iar la urma adaugam la crema frisca batuta, capsunile taiate bucatele (pe care i-am presarat cu putin zahar inainte) si migdalele.
Este o super prajitura cu mai multe etape de preparare, dar simple pe care v-o recomand sa o preparati cu placere.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
Uita`te si aici pentru ca iti arata si imagini si modul de preparare:
http://gourmandine.ro/retete-torturi/tort-de-capsuni-cu-piersici/