Buna!
Iata aici o idee:
PRAJITURA CU CREMA SI GLAZURA DE CIOCOLATA
Pentru foi:Freci spuma 100 g de zahar pudra, cu 6 galbenusuri, apoi adaugi treptat 5 linguri de ulei si 3 linguri de cacao.Mai pui o lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet si 100 de g de faina si amesteci bine aluatul.Din aceasta compozitie faci 2 foi pe care le coci pe dosul tavii, la foc potrivit.
Pentru crema:Fierbi 300 ml de lapte cu un plic de budinca de ciocolata sau de capsune, o lasi sa se raceasca, apoi o amesteci bine cu un pachet de margarina Rama.
Pentru spuma:Bati spuma pe aburi, cele 6 albusuri cu 18 linguri de zahar, pana se obtine spuma.
Pentru glazura:Amesteci bine intr-o cana 150 g de zahar cu 3 linguri de cacao, 1 lingura de ulei, 3 linguri de apa fiarta si o lasi deoparte.
Cum asamblezi:Asezi prima foaie,apoi toata crema, urmatoarea foaie, pui spuma, iar la sfarsit torni glazura.
Sper ca te-am ajutat cat de cat!
Pa, pa!
Prajitura amandina
Ingrediente:
BLAT:
6 oua
200 g zahar tos
30 ml apa
30 ml ulei
20 g cacao
8 linguri faina
1/2 praf de copt
CREMA:
4 galbenusuri
400 g unt
250 g zahar pudra
4 linguri cacao
o fiola esenta de rom
SIROP:
50 g zahar tos
100 ml apa
2 plicuri capuccino de rom
o fiola esenta de rom
GLAZURA:
o glazura de caramel Dr. Oetker
o glazura de ciocolata Dr. Oetker
Preparare:
Blatul:se mixeaza foarte bine albusurile, se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Se adauga galbenusurile, apa si uleiul. Se mixeaza foarte bine. La sfarsit se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se toarna intr-o tava pregatita cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 20-25 minute. Se scoate si se lasa la racit.
Crema:untul trebuie lasat in bucatarie cu cateva ore inainte sa-l folosim. El se va mixa foarte bine cu galbenusurile. Se adauga zaharul pudra si cacao. Se mixeaza iar la sfarsit se pune esenta de rom. Crema se da la rece.
Siropul: se fierbe apa, zaharul, esenta si capuccino un minut. Se lasa la racit.
Glazura: se face conform instructiunilor de pe plic dar se pregateste doar atunci cand prajitura este asamblata. Am ales sa combin ciocolata si caramel deoarece iese o combinatie foarte buna.
Blatul racit se taie in doua. Insiropam jumatatea de blat, punem crema si pe urma celalalt blat. Insiropam si acest blat. Punem glazura peste prajitura si o dam la frigider pentru o ora. Cand o servim putem sa-i facem un mot de frisca.
E delicioasa!
Ingrediente
Pentru aluat: 1 cana(250 ml) zahar pudra, 1 cana nuci macinate, 1/2 cana ulei, 3 linguri cu varf de cacao, 2 cani faina, 1 cana apa, 1 lingurita amoniac, 1 borcan de gem (cca. 450 g), cateva picaturi zeama de lamaie. Pentru glazura: 3 linguri apa, 3 linguri zahar tos, 3 linguri cacao, 3 linguri margarina Pentru ornare:nuca de cocos.
Mod de preparare
Pentru a face negresa de post intai de toate se unge o tava cu unt (tava cu pereti mai inalti). Se incalzeste cuptorul la ~ 175 grade C. Intr-un castron mai mare, se amesteca toate ingredientele, tinand cont ca amoniacul se stinge cu cele cateva picaturi zeama de lamaie si abia apoi se toarna in compozitie. Se amesteca bine cu mixerul pana se omogenizeaza (nu dureaza mai mult de 2 minute). Se toarna in tava si se da la cuptor pentru 45 minute.
Intre timp, se prepara glazura: intr-un castronel se pun (la fel) toate ingredientele pentru glazura, una peste alta. Se va observa ca glazura are un aspect de crema taiata, dar dupa ce se va pune la bain- marie, va capata un aspect delicios. Se lasa sa se raceasca si apoi, se scoate din tava si se aseaza pe o folie pentru cosmetizare. Se toarna glazura deasupra, se taie cubulete, dupa care, se tavaleste fiecare cubulet prin nuca de cocos.
NEGRESA
Ingrediente:
- 2 pahare si jumatate de zahar (pahar de 250 ml)
- un pahar de lapte
- 3 linguri cu varf de cacao
- 200g de unt
- un pahar si jumatate de faina
- 5 oua
- un plic de zahar vanilat
- un praf de copt
Fierbem in bain-marie (adica punem intr-o oala mica ingredientele si oala mica o punem la randul ei intr-o oala mai mare plina cu apa. Astfel fierberea se face la aburi, crema nu se lipeste nici de cratita si nici nu are gust de ars) laptele, zaharul si cacaua. Se lasa sa fiarba amestecand pana devine ca o smantana subtire, apoi se lasa sa se raceasca complet. Separat se freaca bine untul si se amesteca cu 3/4 din crema de cacao.
Separam ouale, albusele le batem spuma tare, galbenusele le pastram. In compozitia de unt se adauga cate un galbenus, amestecand dupa fiecare, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si spuma de ou. Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor pana trece testul scobitorii (adica introducem scobitoarea in mijlocul ei, daca nu ramane nimic pe scobitoare e gata, daca mai ramane ceva mai trebuie lasata putin).
Cand o scoatem de la cuptor si e calda se toarna deasupra crema de cacao ramasa.
Negresa:
Ingrediente:
3 oua
o cana de lapte
o cana si jumate de zahar
un pachet de unt
un plic 50 g cacao
o cana de faina
un plic de praf de copt
un praf de sare
Intr-o oala punem laptele, zaharul si untul taiat bucati si amestecam usor pana untul se topeste; intre timp punem si cacao si amestecam pentru a nu ramane cocoloase da cacao. Lasam amestecul la flacara mica, amestecand usor pana acesta da un clocot dupa care oprim si lasam la racit.
Cand compozitia rezultata este rece (daca vrem sa grabim procesul, punem oala intr-un vas mai mare cu apa rece si castigam timp astfel) separam ouale si batem albusul spuma cu un praf de sare.
Punem compozitia rece intr-un vas incapator…adaugam galbenusurile si amestecam cu mixerul; Adaugam praful de copt in faina si totul peste amestecul obtinut mai inainte ..si amestecam. Adaugam albusul si cu ajutorul unui tel, amestecam usor de jos in sus pana incorporam tot albusul in compozitie.
Turnam totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem tava in cuptorul incins la 170 grade, pentru 35 de minte. Lasam la racit, taiem si pudram cu zahar pudra.
dai funda?
Negresă cu nuci
http://www.teoskitchen.ro/2010/12/negresa-cu-nuci.html
Cui nu îi plac negresele?
ReGaL007 întreabă:
BlackShad0w întreabă: