Ingrediente:
2 dovlecei mici
2 vinete mici
2 ardei rosii
1 ceapa
10 rosii cherry
6 linguri ulei masline
1 lingurita ierburi provence
1 lingurita boia dulce
4-5 catei usturoi
1/4 legatura patrunjel
sare, piper
Preparare
1. Taiati dovleceii si vinetele rondele groase de un deget. Daca rondelele de vinetele sunt mai mari le puteti taia in doua. Taiati ardeii in felii groase. Ceapa o curatati si o taiati in 6. Presarati sare si piper peste legume, amestecati bine si apoi turnati 2 linguri ulei si amestecati pana toate sunt bine acoperite.
2.In tava cuptorului puneti hartie de copt si apoi puneti doar feliile de ardei. Dati la cuptorul preincalzit la 200C pentru 10 minute.
3. Puneti in tava si restul legumelor. Nu le inghesuiti, legumele trebuie sa fie pe un singur strat. Probabil nu vor incapea toate legumele intr-o tava, asa ca ori folositi doua tavi pentru copt, ori le coaceti in doua ture.
4.Lasati la cuptor 25 minute, amestecand o data la mijlocul timpului.
5. Porniti apoi grillul cuptorului (focul sa vina de sus) si lasati sa se coaca inca 5 minute, supraveghindu-le in acest timp sa nu se arda.
6.In timpul in care legumele se coc puneti intr-o tigaie larga si mai adanca 4 linguri de ulei, ierburile Provence, boiaua si sare si piper dupa gust. Adaugati si o cana plina cu apa si fierbeti acest amestec cu capac, timp de 5 minute. Adaugati apoi usturoiul strivit si patrunjelul tocat fin si dati doar un clocot.
7.Adaugati legumele coapte in "sosul" de mai sus si fierbeti timp de cca 3 minute, amestecand usor astfel incat legumele sa se impregneze de sos. Gustati de sare si piper si mai adaugati daca e nevoie.
BogdanI130 întreabă:
DaciaRomania întreabă: