Bună!
Poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone ) după următoarea reţetă :
Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).
Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.
Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!
Toate cele bune.
Buna!
ARLECHIN CU NUCA
Aluatul:200 g de faina, 150 g de unt, 50 g de zahar pudra, 3 galbenusuri, 1 varf cutit de sare, vanilie.
Crema:200 g de nuci macinate, 150 g de zahar, 1 dl de lapte, 150 g de unt, 3 linguri de rom, vanilie, coaja de lamaie.
Intr-un castron freci untul cu zaharul, vanilia si sarea.Adaugi pe rand galbenusurile, la urma faina.Se imparte aluatul in 3 si se coc 3 foi pe dosul unei tavi.Pui foile coapte una peste alta reci, le acoperi cu crema de nuca care se pregateste asa:Intr-un vas pe foc, pui nucile, zaharul, putina coaja de lamaie, vanilie si lapte.Amesteca pana se ingroasa.Ia vasul la o parte si cand amestecul s-a racit, pui untul frecat si romul. Ungi foile pe rand cu aceasta crema.
Deasupra poti glasa cu glazura de ciocolata sau albus de ou batut pe abur.
Te pup!
Poti face Baclavale :X Asadar, pentru o baclava de neuitat, avem nevoie de:
- 500 gr foi pentru placinta
- 300 gr de nuci
- 150 gr de unt sau margarina
- 2 linguri de scortisoara
- 200 gr de zahar
- 150 ml de miere
- 200 ml de apa
- esenta de rom si vanilie
In primul rand, macinam nucile si le amestecam cu scortisoara, pentru umplutura. Apoi topim margarina si taiem foile de placinta la dimensiunea tavii pe care urmeaza sa o folosim. Numaram frumusel foile de placinta si le impartim in 3 parti egale. Topim untul / margarina si ungem tava in care o sa lucram cu putin ulei. Punem prima foaie de placinta si o ungem, cu ajutorul unei pensule, cu margarina topita. Deasupra punem alta foaie, pe care o ungem bine cu margarina si apoi alta foaie. pana la epuizarea primei parti de foi, din cele trei.
A venit momentul sa punem primul strat de umplutura, respectiv jumatate din cantitatea de nuca amestecata cu scortisoara, apoi sa incepem din nou sa punem foile de placinta una cate una, unse cu margarina pana cand epuizam si al doilea stoc. Punem al doilea rand de umplutura de nuci si la final ultimul stoc de foi. Dam apoi tava la rece o jumatate de ora, pentru a o putea portiona frumos. Portionam baclavaua dupa bunul nostru plac si dupa fantezista noastra imaginatie. Baclavaua se coace in cuptorul deja incins la 180 de grade, timp de 20-30 de minute, pana cand foile se rumenesc.
Separat, preparam siropul: punem apa si zaharul la fiert, cand dau in clocot adaugam mierea si lasam din nou pe foc, la flacara mica, pana fierbe iar. Cand a dat in clocot, se trage siropul de pe foc si se pun aromele (vanilie, rom sau ambele). Siropul de toarna fierbinte, peste baclavaua proaspat scoasa de la cuptor. E de preferinta sa acoperiti baclavaua si sa o scoateti la rece, cateva ore bune, pentru a se insiropa bine.
Mama a incercat retzeta asta de mai multe ori si baclavalele au iesit mai bune ca cele din comertz! :X
Prajitura cu miere
Ingrediente: 40 de grame unt
150g faina alba tip 000
50g faina integrala
8-9 linguri lapte
6 linguri miere
1 lingurita drojdie
1 ou
1 lamaie
sare
Pune laptele si untul intr-o craticioara si topeste-l, la foc mic, fara ca laptele sa dea in clocot. Incorporeaza mierea si amesteca in continuare cateva minute, fara sa maresti focul. Lasa la racit. Intre timp, cerne faina intr-un castron mare, adauga drojdia, oul, coaja rasa de lamaie, zeama de la o jumatate de lamaie si un praf de sare, amestecand continuu. Adauga cate putin din compozitia racita de miere, lapte si unt. Amesteca totul bine si toarna intr-o tava dreptunghiulara de circa 12x15 cm, imbracata cu hartie de copt. Pune in cuptorul preincalzit pentru 45 de minute. Cand prajitura este gata, las-o sa se raceasca, presar-o cu zahar pudra si taie-o. Pofta Buna!
Poti face salam de biscuiti care e extrem de simplu de facut
iti trebuie 1 pachet de biscuti
lapte(depinde cat de moale vrei sa iasa pui laptele in functie de biscuti) zahar dupa gust cacao (depinde cat de negru il vrei deci tot dupa gust)si esenta de care vrei dar pus putin.
sfarami biscuiti intr-un bol,in alt bol amesteci laptele cu zaharul si cu cacaoa si esenta apoi le pui peste biscuiti, amesteci si il pui ori in folie si il faci "salam" ori cum vrei u sa arate si il las putin la frigider(nu neaparat). e simplu, ieftin, rapid, fara multe euri si foarteeeeee bun
VivianKorea întreabă:
LisaJulie întreabă: