Buna dimi uite cum fac eu crema de zahar ars
8 oua, un litru lapte, zahar 300 de grame, zahar vanilinat, arome de care vrei plus 200gr zahar pentru caramel, cum faci:
pui intr-o cratita smaltuita 150 g de zahar si o pui pe foc si se amesteca cu o lingura de lemn pana se caramelizeaza. Apoi se inclina cratita dintr-o parte in alta si circular pentru a se unge cu zaharul caramelizat marginile.
Ouale cu zaharul se pun intr-un vas si se amesteca pana se obtine un continut omogen. Se subtiaza cu laptele adaugat treptat. Compozitia se adauga peste zaharul cramelizat si se da la cuptorul bine incins timp de aprox 30 min. Focul se lasa la mic pentru a nu se arde la suprafata.
Dupa ce e gata, se scoate, se lasa sa se raceasca in voie, apoi o bagi la frigider, si se serveste rece, daca iti place o poti orna cu putina frisca si fructe de padure Mult succes iar pentru gatit poti incerca o reteta simpla, dar cu efect foarte gustos, o tortillas, e un amestec de cartofi+ceapa(optional)+ou, si iti garantez ca o sa iti placa spor la gatit
Pai clatite sunt un desert bun inghetata dar nu mai trebuie sa stai in bucatarie sa le faci sa muncesi ca le gasesti gata facute nu mai are rost
Hi! Sora-mea are o carte de gatit cu retete extrasimple. Uite cum poti sa faci o prajitura in mai putin de jumatate de ora.
125 gr unt moale
3 dl de zahar
2 oua
2 lingurite de zahar vanilat
4-5 dl de faina de grau
1 dl de cacao
1 lingurita praf de copt
Incalzesti cuptorul la 175 grade. Amesteci intr-un vas untul, zaharul, ouale si zaharul vanilat. Poti amesteca cu mixerul.
In alt vas amesteci faina, cacaua si praful de copt. Toarna amestecul pe combinatia de unt si zahar.
Compozitia trebuie amestecata pana cand se transforma intr-o coca lipicioasa. Cu ajutorul unei lingurite, dai forma prajiturelelor intr-o tava cu hartie de copt. Le poti orna u bomboane, iar apoi le pui la cuptor timp de 5-10 min.
Simplu si rapid! Pofta buna!
Buna! Te pot ajuta in legatuta cu parajitura. Bine hai sa incepem: prajiturase face in felul urmator:
Ingrediente:
un galbenus de ou
4/5 mere
folie pentru prajituri(mai groasa)
unt
zahar
arome (alege tu ce vrei)
Cum procedam:
Luam merele le decojim le scoatem semintele si le razuim intr'un vas. Apoi punem merele in tigaie cu 2/3 linguri de zahar dupa gust si cu o lingurita de unt le lasam la foc mic 2/3 minute.Iei o tava si aranjezi folia de copt in ea pui marul si acoper cu alta bucata de folie.Galbunusul de ou il amesteci si cu o pensula dai pe deasupra prajiturei. Cu o scobitoare INTEPI prajitura. Il lasi cuptor 35/45 de minute. Spor la gatit.
DaciaRomania întreabă: