Banane la cuptor, cu lamaie si portocala
Ingrediente si cantitati:
4 banane
zeama de la o lamaie
sucul de la o portocala
4 felii de portocala, decojite si taiate bucatele
1 lingura zahar brun
Mod de preparare:
1. Curata bananele de coaja si aranjeaza fiecare banana pe o foaie din aluminiu de dimensiuni mari.
2. Stropeste bananele cu zeama de portocala si lamaie si cu zaharul brun, iar, la final, decoreaza-le cu bucatile de portocala.
3. Inveleste lejer bananele in folia din aluminiu si sigileaza folia la capete.
4. Introdu bananele la cuptor timp de 20 de minute.
5. Bananele se servesc in folia din aluminiu.
Fundita ? :S
Clatite de post:
ingrediente:
100g faina,
100ml sifon,
50ml ulei,
25g zahar,
sare
preparare:
1 ) Intr-un vas punem faina si adaugam treptat apa, ca sa nu se formeze cocoloase, incorporam uleiul, zaharul si sarea.
2 ) Turnam din compozitie cu un polonic intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu ulei si rotim ca sa se intinda uniform in toata tigaia.
3 ) Procedam la fel, pana terminam toata compozitia.
4 ) Dupa ce le-am terminat, intindem putina dulceata sau marmelada, apoi le rulam. Pot fi umplute si ca aperitiv cu varza, urzici, spanac etc.
La clatitele de post, lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor. De aceea, se fac putin mai groase.
Timp Preparare: 1 h
cornulete de post:
ingrediente:
- 100 gr de margarina (e destul 80 gr maxim dupa parerea mea )
- 100 gr de zahar
- 100 gr faina
- 100 gr pudra de amande
- scortisoara
- 1-1. 5 kg de mere.
prepparare:
Se incepe prin a curata si da pe razatoare merele, apoi calite intr-un piculet de margarina si o lingura, doua de zahar si scortisoara.
Pudra de amande+ faina + zaharul se amesteca si peste ele se pune margarina taiata in cubulete, se amesteca (atentie nu se framanta) cu mana usor, o sa se faca un amestec farinos si se va simti margarina, trebuie lasata asa, se va topi ea la cuptor.
Intr-o tava unsa bine cu margarina, se pun merele intr-un strat uniform apoi amestecul de mai sus si se da la cuptor la 180-200 grade C maxim-30 min. Se lasa la racit si se poate servi cu cioco razuita sau nuca macinata sau cocos.
placinta cu mere:
ingrediente:
Ai nevoie pentru tava de 30x20
350 gr faina
un praf de copt
un pahar de apa pe 3/4 plin cu ulei
1 lingura de zahar
apa pentru framantat
Mere (12 bucati) sau alte fructe
scortisoara,
coaja de lamaie rasa,
vanilie un praf
zahar dupa gust
si un pumn de nuci pisate sau taiate marunt (optional)
preparare:
Se framanta impreuna toate ingredientele cu atata apa cat cuprinde ca sa fie un aluat moale ( nu tare moale dar destul ca sa se poate intinde)
Aluatul se imparte in doua se intinde o foaie se pune in tava si se impunge cu furculita, se presara pesmet si se pune compozitia de mere gata pregatita, se pune a doua foaie deasupra si se da la cuptor.
Se coace la foc putin mai mare decat mediu, se scoate se raceste si se taie, apoi se pudreaza cu zahar praf. Mentiuni:
aluatul se intinde putin cam greu dar se mai poate intinde si in tava (pe la margini) folosindu-se (prin apasare) degetele
Timp Preparare: 1 h
prajitura de post:
ingrediente:
3 cani faina,
6 linguri mari cacao,
2 lingurite bicarbonat,
2 cani zahar,
2 vanilii,
2 cani apa,
10 linguri ulei (nu de masline),
2 linguri otet, coaja de la o portocala
preparare:
Intr-un bol amestecam (ca la maioneza) coaja de portocala cu uleiul, si apoi adaugam otetul, vanilia, apa si zaharul. Amestecam bine sa se dizolve zaharul. Intr-un bol amestecam faina, cacaoa si bicarbonatul, le punem intr-o sita si le cernem direct in celalalt bol. Asa va creste mai bine prajitura. amestecam (nu prea mult), ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, turnam compozitia si dam tava la cuptor (preancalzit) la 170 grade pentru 35-40 minute. Se orneaza cu zahar pudra, cacao sau cu fructe.
Rulada de post cu gem acrisor:
ingrediente:
400 g faina
1 cescuta zahar pudra
3 cescute ulei
3 cescute apa minerala
1 lingurita amoniac
2 plicuri zahar vanilinat
esenta rom
un praf de sare
Umplutura:
1 borcan gem acrisor
300 g nuca macinata
zahar pudra
preparare:
Se amesteca bine zaharul cu uleiul, apa minerala, amoniacul stins cu putin otet, esentele, zaharul vanilinat, sarea si apoi faina... pana se obtine o coca potrivita.
Se amesteca gemul cu nucile si se lasa deoparte. Se imparte coca in 4 bucati din care intinzi foi dreptungiulare. Pe fiecare foaie se pune umplutura se ruleaza si se aseazain tava unsa cu margarina.
Se dau ruladele la cuptor si se coc la foc potrivit timp de 35 de minute. Cand e gata, se lasa la racit, apoi se taie felii care sunt presarate cu zahar pudra.
Timp Preparare: 1 h
is usoare toate :X...si sper sa-ti fie si de folos :*