Ubesc aceasta reteta. Este usor de facut si minunata la gust. Plus ca nu trebuie nimic copt!
Ingrediente: 175 grame biscuti simpli, 50 grame unt, 200 grame ciocolata alba, 300 grame branza de vaci (proaspata, bine scursa), 100 grame zahar, doua linguri de smantana, 250 grame capsuni, coaja lamaie.
Preparare:
Pune biscuitii intr-o punga si trece peste ea un sucitor, pana cand ii transformi in firimituri. Amesteca-le cu untul topt. Adauga coaja de lamaie din belsug. Cu acest amestec, prin apasare, formeaza un blat intr-o tava rotunda cu pereti detasabili. Da-l la rece;
Bate bine branza de vaci cu zaharul si smantana pana rezulta o crema. Topeste ciocolata si, cand s-a racorit, adaug-o in crema de branza;
Taie bucatele capsunile si incorporeaza-le incet in compozitia de ciocolata si branza, apoi rastoarna totul in tava, peste blat;
Da prajitura la rece, cel putin patru ore inainte sa te bucuri de aceasta minune.
Buna! uite aici cateva retete simple si destul de gustoase
briose rapide
Ingrediente folosite
4 oua
1 pahar zahar
1 1/2 pahar ulei
2 1/2 pahare faina
coaja de lamaie
1 vf de cutit bicarbonat
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga uleiul cate putin, apoi faina cu bicarbonatul si albusurile spuma. Coca se pune in forme mici de tarte, care se ung cu unt si se coc la foc potrivit. Se pudreaza cu zahar.
Mentiuni
Timp de preparare: 1h 10'
fursecuri cu lamaie
Ingrediente folosite
200 g unt
1 galbenus
4 linguri zahar
1 lamaie
faina
dulceata
Mod de preparare
Se freaca untul spuma, se adauga galbenusul, zaharul, zeama si coaja rasa de lamaie, faina, pana devine o coca moale. Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie in diferite forme. Se coc la foc aproape iute si se lipesc cu dulceata.
gogosi rapide
Ingrediente folosite
500 g faina
20 g drojdie
sare
apa
100 ml ulei
100 g zahar
3 pliculete zahar vanilat
coaja rasa de lamaie si portocala
ulei
zahar pudra
Mod de preparare
Se amesteca ingredientele pana se formeaza o coca moale sa se poata lua cu lingura.Se lasa o ora la crescut.
Se iau gramajoare cu lingura si se adauga in uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti. Se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza cu zahar. Se poate framanta o coca mai tare, care dupa ce a crescut se intinde foaie si se taie rondele cu un pahar. Se lasa aceste rondele sa mai creasca jumatate de ora, apoi se prajesc in ulei incins.
Se servesc pudrate cu zahar pudra
cornulete simple
Ingrediente folosite
3 oua
300 ml ulei
drojdie
450 ml lapte
sare
faina
Mod de preparare
Se face un aluat moale, care se imparte in doua; intr-o parte se adauga 3 linguri cu cacao.Se fac 12 gramajoare si se lasa la dospit. Se intinde rotund fiecare bucata, una alba si una maro.Se pune una peste alta si se taie in 8. Se ruleaza, se pun in tava si se lasa o ora la dospit. Se coc si apoi se trec prin sirop.
Mentiuni
Timp de preparare: 1h 40'
tort cu mere
Ingrediente folosite
250g unt
250g faina
1kg mere
4 linguri zahar
3 linguri zahar pudra
1 lingura rom
scortisoara pisata
Mod de preparare
Se spala merele, se curata de coaja si se taie felii subtiri care se presara cu zahar si se stropesc cu rom. Se parfumeaza cu putina scortisoara pisata si selasa la rece o ora.
Se framanta un aluat frantuzesc din 125g unt, o ceasca de apa calda si faina, care se pune la rece o ora, apoi se imparte in doua parti egale si se intind foi, care se pun intr-o tava rotunda, neunsa, sa se coaca doar pe jumatate. Foile se coc pe rand. Se pune umplutura de mere pe o foaie astfel pregatita, se acopera cu foaia ramasa si se continua coacerea. Se scoate cand aluatul s-a rumenit usor, se raceste in tava si se taie felii, in raza, care se servesc simple sau acoperite cu frisca.
Mentiuni
Timp de preparare: 1h 50'
budinca de ciocolata cu cocos
1 plic ORIGINAL PUDDING CU GUST DE COCOS de la
Dr. Oetker
500 ml lapte
3 linguri de zahăr
2 plicuri Ciocco Latte Instant de la Dr. Oetker
1 lingură de unt
În plus:
4 forme mici de budincă
ciocolată rasă şi fulgi de cocos (pentru ornat)
Mod de preparare:
Se prepară budinca conform indicaţiilor de pe plic, adică: conţinutul plicului se amestecă cu 2-3 linguri de zahăr şi 4 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert.
Laptele fiert se ia de pe foc şi peste el se adaugă amestecul preparat. Se pune din nou la fiert cca. 1 minut, amestecând uşor şi continuu, până la legarea compoziţiei.
Budinca fierbinte se amestecă cu untul. 2/3 se toarnă în formele de budincă, clătite cu apă rece.
În restul de budincă se pun plicurile de Ciocco Latte Instant şi se omogenizează bine. După care se toarnă peste budinca din forme (în mijloc).
Formele de desert se lasă la frigider 2 ore.
Se poate orna cu ciocolată rasă şi fulgi de cocos.
tort de crema de zahar ars cu mere
Blat
4 oua
4 LG zahar
4 LG faina
esenta vanilie
Crema
1l lapte
6 oua
200gr zahar
zahar vanilat
8 mere
250gr zahar pentru. topit
frisca
intr-o cratita cu peretii inalti se pune la topit zaharul. Dupa ce s-a topit bine se imbraca peretii in zahar si se lasa sa se intareasca. Laptele, ouale zaharul si vanilie se amesteca bine si se toarna peste merele taiate felii care in prealabil au fost asezate in cratita tapetata cu zahar ars.Se da la cuptor(daca doriti se pune si in baie de apa)si se tine pana ce crema se incheaga. Apoi turnam deasupra compozitia de blat si se mai tine pana ce acesta s-a copt.
Se lasa sa se raceasca bine dupa care se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu frisca.
am incercat si eu cateva din aceste retete si intr-adevar sunt foarte bune! mult succes si pofta buna! sper sa-it placa!
-Clatite
-Papanasi:))
-Prajitura de biscuiti
-Banane flambate
Astea sunt cele pe care le-am putut experimenta eu pana acum.
Cauta tu pe google retetele si iti dau eu niste poze ca sa-ti fac pofta mai mare.;))
Banane flambate:
http://www.google.ro/......tp?/imgres r:7, s:0
Clatite:
http://www.google.ro/......tp?/imgres r:0, s:0&tx=77&ty=59
Prajitura de biscuiti:
http://www.google.ro/......tp?/imgres r:18, s:0
Papanasi:
http://www.google.ro/......tp?/imgres 400&um=1&itbs=1&biw=1280&bih=933
anonim_4396 întreabă:
135798642098945678 întreabă: