| yumeee a întrebat:

Idei de prăjituri cu cremă pentru Paşti?
Nu vreau chestii prea complicate care necesită 2 zile de muncă, dar nici negrese

5 răspunsuri:
| Balkans a răspuns:

Ai putea incerca ceva nou si anume un tort de morcovi.
http://www.petitchef.ro/retete/tort-de-morcovi-carrot-cake-fid-731469
Eu am gustat in SUA aceasta prajiutra( carrot cake) si am zis ca este atat de gustoasa si nu imi inchipuiam ca un tort de morcovi poate fi atat de delicios si de aceea nu imi cumparam niciodata carrot cake pana intr-o zi cand am gustat la cineva aceasta prajiutra si m-am indragosit de gustul minunat.

| IoanaTempah a răspuns:

Pasca cu ciocolata happy
Alba ca zapada
Tiramisu love struck

| adutzadragutza a răspuns:

Http://gastronomie.ele.ro/Prajituri_--rc154.html uite aici ce reteta vrei iti alegi.ps : mama face mereu tiramisu e foarte usor de facut si e si foarte delicioasa uite aici reteta :http://gourmandine.ro/retete-torturi/tiramisu/ e foarte explicit aici... funda?

| Satisfaction a răspuns:

Eu o fac pe asta: Ingrediente: biscuiti, frisca lichida, compot de ananas(sau de care iti place), dulceata(de care iti place)
Mod de preparare: Faci frisca in care pui cateva linguri de dulceata. Intr-o tava de chec pui folie de aluminiu si asezi biscuiti trecuti prin compot(in toata tava si pe margini). Pui un strat de frisca si pui din nou biscuiti dati prin compot si tot asa pana este plina tava. Apoi o dai la rece pana a doua zi. Poti sa pui in frisca in loc de dulceata, fructele din compot maruntite!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

TORT GANACHE
PATRAT CU FOI CUMPARATE
1 pachet de foi piscot (cumparate)

Crema ganache
500 ml frisca lichida (Creme Patiserie)
350 g ciocolata (cu lapte si amaruie)

Glazura
150 g ciocolata (75 g amaruie, 75 g cu lapte)
100 ml frisca lichida
30 g unt

Cum se face:
Crema ganache
Punem frisca lichida la incalzit, cand este calda punem cicolata rupta bucatele
si omegenizam pana se topeste ciocolata in intregime.
Lasam la rece pentru 5-6 ore (eu am lasat peste noapte)
si apoi o batem ca pe frisca cu mixerul.
Umplem foile cu crema si dam la rece.
Pune frisca intr-un vas la incalzit, apoi punem ciocolata si untul,
omogenizam bine pana se topeste toata ciocolata.
Turnam peste tort cand este doar putin calduta.

Il ornam dupa preferinte, cu frisca sau cicolata alba.
Sper sa-ti placa pentru ca e foarte usor de facut si foarte gustos.