Vezi diverse reţete de blat fraged pentru pizza la linkul :
http://www.teoskitchen.ro/2010/06/pizza-cu-blat-super-pufos.html
http://www.all-food.ro/2010/03/15/aluat-de-pizza-pufos/
http://www.divahair.ro/......rte_pufos!
http://www.culinar.ro/....../31/20381/
Buna!
Uite aici ceva cu tot cu video, explicatii:
PIZZA
http://www.ghid-culinar.ro/retete-video/aluat-de-pizza.html
Te pup!
Ingrediente:
500 g faina alba
1 pliculet de drojdie uscata(are 7 g)
apa calda
1 ou
un praf de sare.
Preparare:
1. Incalzim putin apa
2. Punem drojida peste faina
3. Adaugam apa calduta si incepem sa framantam
4. Completam cu faina
5. Adaugam putin ulei de masline
6. Mai adugam putina faina(pentru ca aluatul sa nu fie lipicios)
7. Adaugam oul
8. Completam cu faina si continuam framantatul
9. Framantam in continuare pana altuatul nu mai este lipicios
10. Dupa aproximativ 45 de minute aluatul a crescut si este gata de a fi folosit pentru diverse retete de pizza
11. Pofta buna
Buna!
unchiul meu este bucatar si dupa ce face aluatul in pune la frigider..crede-ma ca creste foarte mult! bafta!
Am eu o obsesie legata de pizza: trebuie sa aiba un blat crescut frumos, pe care sa il pot tine in mana. Nu urasc nimic pe lumea pizzelor mai mult decat pizza cu blat atat de subtire ca nu suporta nici macar greutatea topingului si nu se poate manca decat cu furculita si cutit. Dar asta nu va fi o problema pentru pizza noastra cu blat super pufos, pe care Luca il iubeste si l-ar manca gol golut.
Ingrediente:
- 1 pachet drojdie uscata
- 1 cana (250 ml) apa calda
- 1 cana apa rece
- 1 lingura cu varf de zahar
- 1 lingura rasa de sare
- cca 800 gr de faina
- 2-3 linguri ulei de masline
- 3 linguri malai
Pentru inceput, amestecam drojdia cu apa calduta si le lasam putin deoparte.
Urmeaza sa amestecam zaharul, sarea, uleiul si apa rece.
Punem faina intr-un vas mare, in care sa putem framanta si facem o gropita in mijloc.
Turnam alternativ apa calda si apa rece si framantam un aluat elastic. Trebuie sa nu se lipeasca de maini si sa se desprinda usor de peretii vasului.
Cand avem aluatul pe care ni-l dorim, facem o bila mare de aluat pe care o punem intr-un vas curat, uns usor cu putin ulei de masline.
Acoperim vasul cu un prosop curat si il punem la dospit intr-un loc caldut, cca 2 ore, pana cand aluatul a crescut si si-a dublat cantitatea
Impartim aluatul in 2 parti egale si intindem 2 foi. Din cantitatea aceasta de aluat ies 2 pizza mari, cat tava de la aragaz. Bun! Tapetam tava cu hartie de copt si o presaram cu malai.
Punem foaia de aluat de pizza in tava si il ungem cu sos pentru pizza sau paste (sau sos simplu de tomate pe care il condimentam dupa gust) si apoi urmeaza topingul, la alegere: ciuperci, pastrama de porc, carnaciori, ciuperci, porumb, ceapa verde sau ceapa uscata etc. Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade si o coacem cca 30-40 de minute, in functie de cat de rumenita va place. In ultimele 10 minute punem si cateva maini bune de cascaval dat pe razatoare.
La final, avem o super pizza, cu un aluat foarte pufos, care miroase foarte bine, e proaspat si mai ales, facut in casa.
Şi linkul de copy & paste cine să-l indice?
În cazul în care copiezi/reproduci o parte ( sau întregul ) dintr-o reţetă/articol, TREBUIE să INDICI şi "sursa" de copy & paste, altfel ÎNCALCI Regulamentul TPU!
Te rog, ca pe viitor, să faci acest lucru - de data aceasta o fac eu în locul tău!
SURSA de copy & paste :
http://www.teoskitchen.ro/2010/06/pizza-cu-blat-super-pufos.html
Toate cele bune.
LisaJulie întreabă: