Tort (fara ou si lapte)
Blatul: O cana de 250 ml apa, o cana de miere de albine, o lingurita de bicarbonat de sodiu stins in zeama de lamaie, 5 linguri ulei de floarea soarelui, 8 linguri de nuca macinata, 8 - 10 linguri de faina alba. Acestea se amesteca impreuna. Compozitia aceasta se toarna intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc mare in primele 5 minute, apoi se continua coacerea la foc mic.
Crema: O budinca de vanilie se fierbe cu 400 ml apa si 6 linguri de miere pana ce crema devine vartoasa apoi se lasa la rece. O margarina (250gr) ce nu contine sare (cea cu sare poate taia crema) se amesteca putin si la care
apoi se adauga budinca. In crema se poate adauga nuca prajita macinata, nuca de cocos, cacao, se mai poate colora crema folosindu-se coloranti alimentari (pentru estetica). Blatul se taie dupa care se insiropeaza cu siropuri dupa gust. Se pune crema si se etajeaza. Ornarea este lasata la indemnul fiecaruia. Se pot pune deasupra si fructe taiate feli, frisca.
135798642098945678 întreabă:
jan33tt întreabă: