Buna!
Uite aici o reteta lipoveneasca:
1.HALODNAIA(RECE)
Ai nevoie de:6 oua, frunzele verzi de la 20 de cepe, 300 g de smantana, putina sare si, in loc de ulei, stropesti cu bors de putina, dupa gust.
Fierbi 6 oua, sa fie tari, speli frunzele de la 20 de cepe si la tai marunt, apoi tai ouale marunt.Adaugi smantana, sarea si borsul dupa gust.
2. TAIETEI CU SUNCA (DE CAMPOBASSO)
Prepari in 10 minute, lasi la copt 15 minute!
Ai nevoie de:300 g de taietei proaspeti, 100 g de sunca, 1 ceapa mica, un ciuf patrunjel, ardei iute(rosu), 3 lingurite ulei de masline(dar nu este obligatoriu, merge si cu ulei normal), sare si piper.
Cum procedezi:Intr-o oala cu apa sarata fierbi taieteii.Intre timp, intr-o cratita pui ulei, putin ardei iute si ceapa si le prajesti putin la foc moderat, amestecand des cu o lingura de lemn.Pui apoi sunca si doar o incalzesti(nu o prajesti). Adaugi 2-3 linguri din apa in care au fiert taieteii, pui patrunjelul tocat fin, putina sare si piper.
Cand taieteii sunt fierti ii scurgi de apa si ii amesteci cu sosul facut inainte.Ii servesti imediat.
Pofta buna!
Te pup!
Supa crema de cartofi cu masline. Conopida la cuptor cu cascaval. Tocanita de linte. Tocanita de naut cu rozmarin. Varza calita. Tocana de ciuperci. Lasagna cu spanac si cascaval. Pilaf cu ciuperci si hrisca. Orez spaniol. Fasole cubaneza. Cartofi umpluti. Ardei umpluti vegetali. Gnochi.
Mancare de cartofi
Iti trebuie
5 cartofi maricei
3 cepe (potrivite)
rosi cate vrei
ardei
patrunjel sau marar
Se pune un vas pe foc se pune putin ulei toci ceapa marunt si o pui sa se caleasca adugi rosiile cu ardeiul tocate marunt le lasi pane se fac ca un sos adaugi cartofi(taiati cuburi) si sare mesteci si pui apa sa treaca peste.
sa nu sece apa.(apa intodeauna sa treaca peste). cand cartofi sunt fierti toci patrunjelul (sau mararul)si este gata
POFTA BUNA
Ronnie35 întreabă:
MeryHojda2001 întreabă: