Http://gospodini.blogspot.com/2008/06/inghetata-de-vanilie-vs-cacao.html
http://delly.garbo.ro/......ioase.html
http://www.bucatarul.ro/CarteDeBucate/Dulciuri/Retete-de-Inghetate/
http://www.reteteculinare.ro/retete/inghetata/
http://gastronomie.ele.ro/Inghetata_--rc283.html
http://www.inghetata.net/
Amesteca un borcan mare ( 900 gr) de iaurt cu 10 linguri de zahar si un plic de zahar pudra Dr.Oetker (din ala cu aroma de vanilie) si cu zeama de la 2 lamai, pune in cupe de inghetata (ies vreo 8) si baga la congelator.
Ai nevoie de:
1 l frisca
24 oua
24 linguri de zahar (nu stiu in grame sa zic )
arome(cacao,cafea,esenta de vanilie,esenta de rom, etc.)
se separa ouale, galbenusu trebuie frecat cu 12 linguri zahar, pana se albeste un pic.
se bate bine frisca si sa lasa la rece un pic.
ultimul se bate spuma albusul+celelalte 12 linguri zahar.
se amesteca toate,frisca,galbenusul apoi albusul.
poti sa le muti in mai multe vase,si sa le dai arome diferite.
se lasa la rece (la congelator) pana ingheata bine.
ps:poti zdrobi,capsune,zmeura,kiwi,si sa le adaugi compozitiei,sau poti baga alune, nuci etc.
este muulta inghetata, si e foarte buna.nu e ca aia de la magazin, e mai indesata cumva
Ai putea sa iei lapte cu fructe si sa le amesteci in blender dupa care faci budinca, le amesteci intre ele cand e budinca fierbinte, astepti sa se raceasca putin si le pui la congelator, e delicios:X
Daca iti place ciocolata cu lapte si in aceeasi masura ingetata racoritoare atunci le poti combina intr-un desert savuros!
Ingrediente
- 300g frisca batuta
- 300 ml lapte 3.5% grasime
- 6 galbenusuri de ou
- 4 linguri cereale
- 1 cana mare cafea Espresso
- 2 linguri unt topit
- 6 linguri lichior Irish Cream
- 2 cani zahar
- 200 gr ciocolata cu lapte, bucatele
-2 linguri cacao pudra
Fierbeti laptele, cafeaua Espresso si zaharul intr-o oala pana cand zaharul este dizolvat si amestecul este omogen.
- Adaugati frisca si turnati totul intr-o oala dubla. Amestecati pana cand s-a omogenizat, apoi adaugati galbenusurile de ou si pudra de cacao amestecata cu 1 lingura lapte inainte de adaugare.
- Turnati crema printr-o sita intr-un bol si adaugati ciocolata bucatele, topita la bain-marie, impreuna cu untul.
- Adaugati cerealele si lichiorul Irish Cream, lasati in frigider timp de cateva ore pana cand se raceste complet, apoi turnati intr-un recipient pentru inghetata si puneti la congelator.
Sall si mie imi place sa preg uneori inghetata(crede-ma nu sunt dupa google, am invatat de la matusa mea)10 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
500 gr. iaurt
100 gr. zahar (dupa gust)
capsuni sau cacao
vanilie
orice fructe
zahar vanilat
esenta rom
putin gem de fructe bun
Mod de preparare:
Se bate zaharul cu iaurtul, se adauga fructele strivite sau facute piure, sau taiate bucatele, sau cacaoa, dupa preferinte. Apoi se adauga zaharul vanilat, romul. Gemul de fructe se pune primul in cutia pentru inghetata, apoi se toarna compozitia si se da la congelator pentru 4-5 ore.
Se pune in cupe, deasupra se poate pune sirop de capsuni sau de cacao, un piscot de sampanie, frunza de menta proaspata, etc.Prepara si vezi ce este pup (daca mai vrei si alte retete de gatit intra la mine pe profil si intreaba-ma)