Timp de preparare:
20 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
8 oua
2 cani de zahar
un plic de frisca
2-3 pliculete de zahar vanilat
nes
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri, se bat spuma albusurile impreuna cu o cana de zahar, iar galbenusurile se freaca cu cealalta cana de zahar si cu zaharul vanilat.Doua linguri din frisca se pun in galbenusuri si restul in albusuri.Compozitia de albusuri se separa in doua intr-una punandu-se nes. Cele trei compozitii se pun intr-un vas si se baga la rece.
Ingrediente:
8 oua
2 cani de zahar
un plic de frisca
2-3 pliculete de zahar vanilat
nes
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri, se bat spuma albusurile impreuna cu o cana de zahar, iar galbenusurile se freaca cu cealalta cana de zahar si cu zaharul vanilat.Doua linguri din frisca se pun in galbenusuri si restul in albusuri.Compozitia de albusuri se separa in doua intr-una punandu-se nes. Cele trei compozitii se pun intr-un vas si se baga la rece.
sau
Compozitie pentru 1 kg: lapte — 200 ml, zahar — 150 g, 2 oua, zahar vanilat — 2 plicuri, frisca — 500 g.
Mod de prepara:
Laptele, zaharul si ouale se fierb la foc potrivit, amestecand continuu ca sa nu se afume si sa se formeze cocoloase. Vasul se ia de pe foc si compozitia se amesteca în continuare pana ce se raceste. Frisca se încorporeaza în compozitia rece, împreuna cu zaharul vanilat, ameste. Cand usor pana ce se uniformizeaza bine.
Compozitia se toarna în pahare din plastic care, apoi, se pun în congelator, unde pot fi pastrate mai multe zile.
GoldandSilver întreabă:
lolita întreabă: