Daca vrei sa faci crema pasticcera in casa, ai nevoie de:
-5 galbenusuri
-100 g zahar
-50 g faina
-500 ml lapte
-baton de vanilie sau zahar vanilat
-300 ml frisca pe care o bati si in care incorporezi budinca de casa/crema de vanilie/crema pasticcera-cum vrei sa ii spui
Pt crema fierbi laptele cu vanilia. Se bat galbenusurile cu zaharul( pentru a face crema mai pufoasa), se adauga faina amestecand bine si cu grija sa nu iasa cocoloase, se adauga laptele fierbinte, amestecand incontinuu apoi pui crema la fiert pentru 5 minute, pana se ingroasa. Se lasa la racit, apoi incorporezi frisca.
Sper sa iti fi fost de ajutor!
Http://www.youtube.com/watch?v=GPEKjC23pVk
si
http://www.youtube.com/watch?v=ABt02ui5Tcc
Uite aici doua retete, sper sa te ajute!
Te pup! :*
Buna!
Poti sa alegi de aici: http://www.petitchef.ro/retete/eclere-cu-crema
Pa,pa
Buna! O crema foarte buna pentru eclere este budinca de ciocolata.
Poftim cateva retete: - http://www.petitchef.ro/......id-1491452
- http://www.petitchef.ro/......id-1344982
- http://www.petitchef.ro/......id-1517763
Pofta buna!
Pentru eclere se foloseste crema pasticcera care este un fel de budinca de casa.
Suhestia mea: pregatesti o budinca de vanilie, o racesti, apoi ii adaugi frisca batuta (vreo 200-300 ml frisca lichida). O reteta simpla si delicioasa.
Daca vrei sa faci crema pasticcera in casa, ai nevoie de:
-5 galbenusuri
-100 g zahar
-50 g faina
-500 ml lapte
-baton de vanilie sau zahar vanilat
-300 ml frisca pe care o bati si in care incorporezi budinca de casa/crema de vanilie/crema pasticcera-cum vrei sa ii spui
Pt crema fierbi laptele cu vanilia. Se bat galbenusurile cu zaharul( pentru a face crema mai pufoasa), se adauga faina amestecand bine si cu grija sa nu iasa cocoloase, se adauga laptele fierbinte, amestecand incontinuu apoi pui crema la fiert pentru 5 minute, pana se ingroasa. Se lasa la racit, apoi incorporezi frisca.
Sper sa iti fi fost de ajutor!
Multumesc pentru raspunsuri, dar sa caut o crema pe net as putea si eu.ma interesa ceva sigur, probat.