Buna!
CROSTATA MARMELLATA
Ma chinui eu sa ti-o traduc cat de cat.
300 g de faina, 2 oua, 90 gr de unt, 100 gr de zahar, 1 lamaie, 1 lingurita de praf de copt, 1 borcan de gem de piersici.
Vom începe cu pregătirea pastei de patiserie.
Așezi făină, zahăr pus în mijloc, produsele de patiserie:
unt, 2 oua, coaja rasa de la o lamaie si o lingurita de praf de copt.
Se amestecă ingredientele, lucrezi rapid aluatul cu vârful degetelor.
Se amestecă bine până când se formează o minge.
Înfășori aluatul în folie de plastic și pune-l în frigider cel puțin o jumătate de oră.
Dupa o jumătate de oră, se scoate aluatul din frigider și intinzi aluatul aproximativ 4 mm.
Pune aluatul intr-o forma cu unt roti si aplica un strat de gem de piersici sau de marmeladă la gust.
Cu un taietor asa ce de pizza, taie fâșii de aluat si le raspandesti pe un strat de gem.
Cu dinții de la o furculiță sigilezi bine marginile benzilor de la gem tartă.
Coaci tarta la 180 de grade timp de 40 minute.
Dacă iti place, răspândesti pe gemul de la tarta, un strat de gelatină.
Te pup, pofta buna si Sarbatori fericite!
Ingrediente pentru o formă de prăjituri de 26 cm :
300 g de făină
2 oua
90 gr de unt
100 gr de zahar
1 lamaie
1 lingurita de praf de copt
1 borcan de gem de piersici
Ai Google Chrome? dacă da uite un link care se traduce automat.
http://www.misya.info/2007/11/12/crostata-di-marmellata.htm
Dacă nu, îmi spui şi-ţi traduc eu.
Crostata marmellata este de fapt o prajitura gratar cu gem acrisor. uite o reteta:
http://retetecusecrete.blogspot.ro/2012/02/reteta-prajitura-gratar.html
Vezi reţeta în engleză la linkul :
http://foodloversodyssey.typepad.com/......llata.html
Traducerea se poate face cu :
http://www.translator-online.ro/
Sau reţeta în italiană la linkul :
http://www.buttalapasta.it/articolo/ricetta-crostata-di-marmellata/15763/
Traducerea se poate face cu :
http://www.translator-online.ro/translator-italian-roman-traducere.html
Ori cu Google translate, sau cu un alt translator online.
Dupa poze pare a fi asta http://retete.unica.ro/recipes/tarta-cu-gem-de-caise/
Oricum, in romana ar fi tarta cu gem, poate mai gasesti si altele care sa-ti placa sau convina mai mult
Reteta e asa :
-1/2 kg faina
- 150 g zahar
-un pachet de unt
-4 oua ( 3 galbenusuri si un ou intreg )
- 1 praf de copt
-arome dupa preferinta
Se amesteca in ordinea asta : unt, zahar, oua, faina(cu praful de copt).
Gem poti pune de care iti place
ps reteta este de la o gospodina italianca
Daca vrei mai multe detalii, cu placere
anonim_4396 întreabă: