anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Îmi daţi vă rog reţete de prăjituri/brioşe ( ciocolată ) care se fac repede ( maxim 2-3 ore )?

Fundiţă!

Răspuns Câştigător
| xXPsychO983 a răspuns:

Briose cu ciocolata (timp de preparare : 35 minute ) :


Ingrediente:

210 g făină albă
40 g cacao
150 g zahăr
2 lingurițe praf de copt
250 ml lapte
60 g unt
câteva picături de esență de vanilie
120 g fulgi de ciocolată amăruie
un vârf de cuțit de sare
Preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180 ° Celsius.
Pregătiți formele de brioșe (de silicon, tavă teflonată, de unică folosință etc) și tapetați-le cu unt. Vor ieși 12 brioșe.
Într-un castron adânc, amestecați făina cu cacao, zahărul, praful de copt și un vârf de cuțit de sare.
Într-un alt vas, amestecați laptele cu untul topit și esența de vanilie.
Laptele trebuie să fie la temperatura camerei.
Adăugați amestecul de lapte în castronul cu amestecul de făină și amestecați până de omogenizează tot lichidul. Nu amestecați în exces.
Adăugați fulgii de ciocolată și amestecați de câteva ori.
Dacă nu aveți fulgi de ciocolată, puteți să radeți prin răzătoarea mare o bucată de ciocolată brută (de menaj).
Turnați coca în formele de brioșe, umplând doar 3 sferturi din fiecare cupă.
Băgați brioșele la cuptor și coaceți-le 20-25 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă sunt coapte bine înainte de a le scoate din cuptor.
Scoateți brioșele din forme și lăsați-le la răcorit.
Brioșele cu ciocolată se pot servi calde sau reci.

Dacă aveţi un cuptor electric, cu ventilaţie, opriţi funcţia de ventilare pentru a nu deforma brioşele în timpul procesului de coacere.

4 răspunsuri:
| NicoleSova a răspuns:

Buna, pe acest sait http://www.gustos.ro/ poti cauta diverse retete. Bafta :)

| iloveilove122 a răspuns:

Ingrediente:
Pentru 12 brioșe cu stafide aveți nevoie de:

12 hârtii pentru brioșe
150g zahăr tos
2 ouă
250g făină
180 ml lapte
60g margarină sau unt
2 linguri zahăr pudră
5 linguri stafide
3 plicuri zahăr vanilinat
1 plic praf de copt
Ingrediente:
Pentru aproximativ 20 de brioșe cu ciocolată și cacao aveți nevoie de:
300g făină
2 linguri cacao
150ml lapte
150g zahăr
50g unt
3 linguri ulei floarea soarelui
1 ceașcă ciocolată zdrobită
3 lingurițe bicarbonat de sodiu
1 pliculeț zahăr vanilinat
1 praf de sare...mai bine ia linkul :http://www.iuli.eu/prajituri/briose-ciocolata-cacao

| MaRdAr3 a răspuns:

Munffis cu ciocolata
Ingrediente:

210 g făină albă
40 g cacao
150 g zahăr
2 lingurițe praf de copt
250 ml lapte
60 g unt
câteva picături de esență de vanilie
120 g fulgi de ciocolată amăruie
un vârf de cuțit de sare
Preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180 ° Celsius.
Pregătiți formele de brioșe (de silicon, tavă teflonată, de unică folosință etc) și tapetați-le cu unt. Vor ieși 12 brioșe.
Într-un castron adânc, amestecați făina cu cacao, zahărul, praful de copt și un vârf de cuțit de sare.
Într-un alt vas, amestecați laptele cu untul topit și esența de vanilie.
Laptele trebuie să fie la temperatura camerei.
Adăugați amestecul de lapte în castronul cu amestecul de făină și amestecați până de omogenizează tot lichidul. Nu amestecați în exces.
Adăugați fulgii de ciocolată și amestecați de câteva ori.
Dacă nu aveți fulgi de ciocolată, puteți să radeți prin răzătoarea mare o bucată de ciocolată brută (de menaj).
Turnați coca în formele de brioșe, umplând doar 3 sferturi din fiecare cupă.
Băgați brioșele la cuptor și coaceți-le 20-25 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă sunt coapte bine înainte de a le scoate din cuptor.
Scoateți brioșele din forme și lăsați-le la răcorit.
Brioșele cu ciocolată se pot servi calde sau reci.