| Fiorello a întrebat:

Imi plac raciturile la nebunie, dar nu-mi ies niciodata limpezi ca la altii, desi am incercat cu albus de ou...cine ma salveaza? multumesc tuturor!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

raciturile se pun la foc mic, cu sare si cu apa rece. le acoperi si astepti sa dea in clocot mic, usor; iei spuma si lasi sa fiarba muuuuuuuuuult, pina carnea se desprinde de os; nu amesteci deloc; apoi iei de pe foc, scoti carnea si o portionezi in vasele pregatite; zeama o strecori printr-o sita deasa si pui si tifon curat impaturat in 4 si intre poti pune vata; zeama trebuie sa fie limpede; apoi pui usturoiul pisat, dai un clocot, strecori iarasi si pui peste care, la rece.

3 răspunsuri:
| vio2006 a răspuns:

Buna...raciturile ies limpezi daca punem carnea la fiert in apa clocotita, le adaugam gelatina la sfarsit si am auzit si eu de limpezirea cu albusuri si coaja de ou... dar mi s-a parut laborios si ...inutil...Apoi, raciturile facute clasic, din picioare de porc, urechi, sorici...fierte mult si bine...au un gust minunat, chiar daca nu sunt clare...
Daca doresti neaparat un aspect transparent, incearca un aspic...in care pui niste carne fiarta...cu drag, Vio.

| didona a răspuns:

Gasesti indicatii explicite, pas cu pas, in blogul Arome din bucatarie - la sectiunea Preparate din carne, la adresa arome-didona.blogspot.com

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inainte sa le fierbi trebuie bine spala-te apoi sa aduni spuma si dupa aceea sa o strecorisi atunci o sa iti iasa lipede

Întrebări similare