| mierla a întrebat:

Imi place mult sa gatesc paste dar mi se tot prind unele de altele, mai ales cand fac spaghetti. Ce pot sa fac?

Răspuns Câştigător
blonda_suprema
| blonda_suprema a răspuns:

Trebuie ca sa pui mai multa apa la fiertn, putina sare si sa mesteci la inceput in oala dupa ce le-ai pus ca sa nu se prinda si putin ulei in apa de fiert.

19 răspunsuri:
carla
| carla a răspuns:

Ca sa nu se lipeasca, trebuie sa le fierbi in apa cu sare si putin ulei. Cand sunt gata, trebuie sa le speli cu jet de apa rece. Eu asa fac. Sper ca ti-am fost de ajutor:-)

| unuzero a răspuns:

Incearca sa iei paste de la Barillawinking garantez ca nu or sa se mai lipeasca.

| sidy a răspuns:

Intotdeauna cind pui apa la fiert cu putina sare ca sa fierbi spaghetele, pune si doua lingurite cu ulei si nu o sa ti se mai intimple sa se lipeasca intre ele...
Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie fierte in apa cu sare si ulei si respecta timpul indicat. Este bine sa folosesti paste de calitate (originale, de exemplu Barilla) pentru ca acestea nu se prind. Pofta buna!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna MIERLA, treaba cu spaghetele, in general pastele, in primul rand apa sa fie bine clocotita si in apa sa pui o lingurita de sare grunjoasa (NU FINA), nu se pune ulei in apa pentru paste, este cea mai prosta idee de a pune ulei, pentru ca uleiul se ridica la suprafata si pastele tot la fundul oalei sta, si nu se lasa la fiert mai mult de 12 minute iar pastele fine maxim 8 minute SUCCES.

| stina a răspuns:

fierbe-le cu apa si ulei. Si ia niste paste ceva mai bune calitativ, ca unele marci de pe la noi sunt varza happy

rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Eu pun apa la fiert si cand clocoteste bine pun pastele. Acopar cratita cu capac si sting focul. Las spaghetele 20-25
minute si apoi le scurg si le clatesc cu apa rece. Nu se prind unele de altele.

| kaumi a răspuns:

Cumpara Barilla. Imposibil sa se lipeasca chiar daca le fierbi numai cu apa si sare.

| adeline a răspuns:

Pune putin ulei in ele imediat ce le scurgi. Eu asa fac si nu se prind deloc indiferent ce paste fac.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Majoritatea raspunsurilor sunt bune, dar cel mai importantant este sa cumperi paste cu ou si, mai ales, putin mai scumpe (nu foarte, dar calitatea da clasa)

| gabelu a răspuns:

Indiferent daca pui sare sau ulei, daca le clatesti in apa rece (dupa ce sunt fierte "al dente"), nu se mai lipesc unele de altele.

| husni a răspuns:

Fierbi pastele in apa cu sare si ulei; pui pastele cind apa clocoteste f. bine. Dupa ce clocotesc inca o data, socotesti timpul(de fierbere); in timp ce fierb, le mesteci, din cind in cind.Nu pot sa-ti spun cit le lasi in apa; depinde felul lor(mici, mari, subtiri, groase); dupa ce le iei de pe foc, neaparat tine-le in apa in care au fiert, acoperite si mestecind din cind in cind intre 10-15 minute.Se fac mai pufoase. Dupa aceea le speli f. bine, le pui intr-un strecurator, sa se scurga, le gatesti cum vrei.Am uitat:pui apa multa la fiert.Pt.500 grame paste, pune aproximativ 3 litri.

| andreea_ene a răspuns:

Trebuie sa folosesti paste bune. Multe dintre ele sunt foarte fainoase si se lipesc. Pentru a fi sigura ca nu se lipesc, mesteca-le des sau pune imediat sos pe ele.

| dea_mantea a răspuns:

Spala-le foarte bine sub jetul de apa rece. Pastele se prind daca apa in care le-ai gatit ramane pe ele si se usuca prinzandu-se una de alta. Daca le pui intr-un jet puternic de apa rece acestea o sa ramana dezlipite.

| anna_3812 a răspuns:

Foarte simplu draga mea dupa ce le-ai fiert le scurgi si le treci printr-un jet de apa rece
.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

EU ASA LE FAC:pun intr-o oala apa o pun pe aragaz si las sa fiarba apa BINE apoi pun spaghetele si jumatate de lingurita mica de sare si le las sa fiarba in continuare. Dupa ce au fiert pun un capac peste oala si le scurg de apa fierbinte si pun peste ele apa rece si le invart in oala cu mana, mai fac aceste miscari de 3-4 ori le scurg de apa si dupa aia fiecare cum le vrea LE MANANCA

| hormon23 a răspuns:

Sa ti spun pe scurt nu se clatesc pastele ci spachetele, cele lungi cind se lasa prea mult la fert si se ferb prea mult, ulei nu se pune, pastele se las putin mai ne ferte dar foarte puti. afli secre dupa ce faci asa? si sa nu lipseasca usuroiul de la nicio pasta rumenit deci incearca sa la clatesti si dup sa nu clatesti un jet de apa si faci diferenta intre gus' e un sec de al meu, bon a petitto

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rind nu se clatesc pastele, pentru ca eu un secret la mijloc? faceti odata sa clatiti si odata fara sa clatiti pastele si afati secretul al 2 rind nu se pune ulei nu. folosete la nimica.si nu se ferb pina la sfirsit pastele sa fie putin crude mai sunt 2 mici secrete vi le spun du aia incercati asa sa aveti uno apetitto bono

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Toarna un fir de ulei si amestecale adica invartele cu o lingura de lemn