Reteta de Tiramisu:4 galbenuse se freaca cu mixerul sau cu o lingura de lemn cu, 4 linguri de zahar pudra si doua pachetele de zahar vanilat si cand devine compozitia spumoasa, se adauga continutul unei cutii de Mascarpone (se gaseste in comert la magazinele de tip Merkur sau Profi) si se mai freaca cateva minute, pentru a se omogeniza. Se fac sase portii de cafea, care se indulcesc putin si se mai adauga si cateva picaturi de esenta de rom. Se inmoaie rapid piscoturile in aceasta solutie, pe ambele parti, se se pun pe un platou, dupa ce s-a umplut platoul se pune un strat din crema cca 1/2 peste care se aseaza restul de piscoturi si apoi crema ramasa. Se lasa cca 3-4 ore pentru a se inmuia, dupa care se poate consuma prajitura, iar atunci cand se serveste, se presara deasupra putina cacao.
Daca vrei sa dai prajitura si la copii atunci, eu am pus doar o portie de cafea pentru insiropat, iar restul de 5 portii de cacao, pentru a putea si copii sa se bucure de aceasta prajitura. Pentru aceasta prajitura este necesar un pachet de piscoturi de 400 de gr.Succes si pofta mare.
Tort cu piscoturi si rom:
350 g piscoturi, 200 g unt, 200 g zahar puda, 2 oua, 2 linguri cacao, 1 lingura ness, lapte, rom.
Preparare:se stropesc piscoturile cu lapte indulcit si putin rom, se aseaza unul langa altul pe un platou si se alterneaza cu crema care o preparam astfel:se freaca zaharul pudra cu galbenusurile, se incorporeaza incetsi untul, apoi cacao si nessul, daca preferi o crema mai putin spumoasa poti renunta la albusuri.
Tort de piscoturi si fructe:
8 ouă; 30 g gelatină praf; 12 linguriţe lapte praf; 500 g zahăr tos; 3 linguri făină; 3 linguri cafea solubilă (ness); 1/2 linguriţă sare de lămâie; 28 bucăţi pişcoturi; fructe(de care vrei); 3 pliculeţe zahăr vanilat; frişca pentru ornat
Preparare:Gelatina se pune în 250 ml apă şi se lasă la înmuiat câteva ore. Gălbenuşurile împreună cu 250 g zahăr şi laptele praf, 500 ml apă şi zahărul vanilat se pun la fiert în bai mare si se amestecă până se leagă bine. Tot pe baie de aburi se încălzeşte şi gelatina (dar fără a se fierbe!), apoi se încorporează în compoziţia de mai sus, amestecând până se îngroaşă. Se dă la rece, amestecând din când în când. Separat, se bat albuşurile spumă împreună cu restul de 250 g zahăr tos şi se adaugă la restul de compoziţie, apoi se mai dă la rece. Se unge cu unt tava si se aranjează pişcoturile de jur-împrejur, pe înălţimea lor, apoi se toarnă jumătate din compoziţie. Se lasă la rece 10 minute, timp în care cealaltă jumătate din compoziţie se amestecă împreună cu ness-ul, apoi se toarnă peste primul strat.
Se lasă la frigider până a doua zi. înainte de a se scoate din formă, se taie bucăţile de pişcoturi la nivelul stratului de cremă, se încălzeşte puţin tava şi se rastoarna pe un platou, apoi se orneaza cu frisca. Pofta buna.
Uite aici o reteta buna, incercata de mine, absolut delicioasa. Dar acum, i-as mai pune un strat de piscoturi pe mijloc, sa arate chiar ca un tort: http://eileen-cuisine.blogspot.com/......oturi.html
Iti spun eu o reteta. miami miami =p~ si e destul de usoara avand in vedere faptul ca eu am 14 ani si am facut tortul de zci de ori:
inmoi piscoturile in suc de ananas dintr-o conserva si le pui pe un platou in loc de blat. prepari crema dinaceia la plic de la dr. oetker si pui peste piscoturi. apoi inca un rand de piscoturi, iar crema (sunt o gramada de arome), iar piscoturi.
il poti orna cu frisca si bucati de fructe. crede'ma e foarte bun =p~
Tiramisu sau tort diplomat facut in casa iar in loc de blat se folosesc piscoturi, tarta rece de branza ci baza de piscoturi.eu cred ca piscoturile pot fi folosite in cazurile de urgenta pentru a inlocui un blat care s-a ars, care nu a crescut, daca nu avem cuptor pentru a il coace
Un kg de faina o lingura de zahar si patru picaruri de ulei si amesteci bine si pui in cuptor am incercat
husni întreabă: